reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

ja też dotąd nie wymiotowałam, męcza mnie mdłości, ale jakos sobie daję radę, musze mieć pod reką szczypior, bez niego ptrafie zjeść teraz śniadania

reklama
ppatqa czesto masz wizyty i na każdej usg?
Miroslava: słyszałam ze po 16tyg sie robi przezbrzuszne tak dopochwowe cały czas,mój gin tak przynajmniej twierdzi.

siedze na tyłku przed ksiazkami i juz mam szczerze dość :(

Avialle pierwsza mialam 26 luteo, drugą 13 marca, nastepna 1 kwietnia juz niemogę się doczekać, z tą nauką to naprawde nieciekawie, pamiętam jak w tamtym roku w marcu uczyłam się do ostatniego egzaminu z rozrodu, teraz juz niepotrafiłabym tak kuć, oczywiście czytam douczam się ale tego co mnie interesuje

ppatqa ja na szczypior to patrzec nie moge, ostatnio jak w kuchni poczula zapach szczypiorku skonczylam w kibelku... wymiotowalam jak kot...
Tesciowa martwi sie co na swieta jesc bede bo nie moge zadnej wedliny i nic co ma intensywny zapach. Twarozek z patlicy za to jest rewelacyjny i chyba do koszyka sobie wezme poswiecic i na sniadanie wielkanocne zjem hehehe!

jezeli chodzi o USG ja miałam już dwa normalne, tzn. przez brzucholek i jedno dopochwowe. w 4 tyg mialam najpierw przez brzuch, a dla potwierdzenie, ze cos tam sie rozwija zrobil mi gin dopochwowe no i teraz jak bylam tez mialam przez brzuch;))) zdecydowanie przyjemniejsze hehe

Avialle Co do brzusia to mi pozostała oponka po ciąży więc ciężko stwierdzić czy coś już widać:zawstydzona/y:
A wizyty teoretycznie mam co 4 tyg ale teraz bede miała po 5 tyg bo wypada mi wtedy 12tc więc nie ma sensu chodzić tydzień po tygodniu. Gin też twierdzi że skoro wsio ok to tydzień przesunięcia nic nie zmienia:tak:;-)

Ppatqa a dlaczego masz tak często co 2 tyg:szok: Wiem że niektórzy lekarze to praktykuja ale w ostatnich tyg ciąży.

Chiara1 jak milutko ze kolejna potrójna mamusia. I nieprzepraszaj za wpisy i wypisy jak trzeba bedzie to znów wpiszemy:-D. I zachęcam do rozmówek nie tylko czytania.
ps w jakim wieku masz dzieciaczki?

Chiara1 jak milutko ze kolejna potrójna mamusia. I nieprzepraszaj za wpisy i wypisy jak trzeba bedzie to znów wpiszemy:-D. I zachęcam do rozmówek nie tylko czytania.
ps w jakim wieku masz dzieciaczki?

10,5 i 4,5 lat, zawsze chcieliśmy mieć trójkę, a zaczeło się tak że lekarz stwierdził że cierpię na jakiś tam syndrom i dzieci mieć nie będę i 2 miesiące po diagnozie okazało się że jestem w pierwszej ciąży hihi. dobrze że idzie tak dobrze :-D

niezapominajka232 mi niedobrze na zapach i widok jajek:-) niemiał kiedy
Avialletak, w zeszłym roku, jeju to byly czasy, jakie miasto, ja kończylam Wrocek
czarna79 nie wiem, może przez te kształt pęcherzyka, na każdej miałam dopochwowe i na obu bylam z mężem

reklama
Cześć dziewczyny, przez weekend komputer był oblężony przez moich chłopaków poza tym mdłości odrzucają mnie od kompa, więc nawet nie zdążyłam podziękować wam za powitanie i dopisanie do listy (a tu już kilka nowych stron :)
Avialle maleństwo fantastycznie ułożyło się do zdjęcia, cieszę się że wszystko w porządku, ja też chcę w 12 tygodniu zrobić usg genetyczne, tylko czytałam że trwa nawet do godziny?? Dziś na zebraniu w szkole u syna kilka mam gratulowało mi drugiej dzidzi - myślałam że domyśliły się bo mam dość widoczny brzuszek (za tydzień okaże się czy przypadkiem nie z powodu dwójeczki :)) ale okazało się że to mój syn ogłosił całej klasie łącznie z nauczycielami tą nowinę. Pozdrawiam Was serdecznie, do jutra

Do góry