reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Hej :) juz opowiadam
Dzidzius zdrów jak ryba 11tyg 4 dni ciąży machał rączkami i nóżkami a jak mnie kopnął to macica aż sie wygieła na usg ,zdenerwowal sie na doktora bo go pukal aby sie przekrecił bo przeziernosci karku nie mogl zbadac: W koncu sie udało i jest w normie 1,5mm norm do 2,5 nawet.
Jestem taka szczesliwa

Pytalam o zwolnienie to jest tak 180 dni jestesmy na zwolneiniu potem wypelniamy 3 kwity ja pracodawca lekarz jest komisja w zusie bez nad=szego udzialu i z automatu na zasilek rehabilitacyjny sie przechodzi.

Gratuluje i ma pytanie co to jest ta PRZEZIERNOSC KARKU gin mierzyl ci tylko kark dziecka ? bo chyba cala dzidzia jest wieksza niz 1,5 mm ? nie znam sie na tym zabardzo :tak:

reklama
Dziewczyny współczuję Wam tej pracy na stojąco:tak:Ja teraz jak poprasuję 2 godziny to już mi się chce siąść-bo jak nie to w głowie się kręci.
Mimo ze pracuję w ksiegowości prawie od początku jestem na zwolnieniu, lekarz sam mnie zachęcał-powiedział że nie warto narażać dziecka na promieniowanie komputera.
Wczoraj byłam u męża siostrzenicy i tak się zastanawiam czy taki niemowlak (10 m-cy) czuje że kobieta jest w ciąży<?> Bo "mała" tylko nie płakała jak ją mamusia trzymała i ...ja...Bardzo mnie ten temat zaintrygował.A Wy jak myślicie czy ten stan kobiety ma coś wspólnego z taką reakcją dziecka?

Czesc!!
Niestety mdłości nadal mam, w akcie desperacji w piątek poprosiłam gina, aby coś na to poradził bo miałam zajęcia w weekend i nie wytrzymałabym cały dzien na uczelni... No i przepisał mi cudowne czopki Torecan, wzięłam tylko w weekend, ale pomogły!!!
Jeszcze ok 8 tygodni i powinny same przejść te mdłości i nudności hehehe.
Pozdrawiam.

Gratuluje i ma pytanie co to jest ta PRZEZIERNOSC KARKU gin mierzyl ci tylko kark dziecka ? bo chyba cala dzidzia jest wieksza niz 1,5 mm ? nie znam sie na tym zabardzo :tak:

Dorkotko to jest pomiar faldu karkowego pozwala wykryc np zespol downa norma jest do 2,5 ale tez zalezy od wieku ciazowego. Zatem moje malenstwo nie ma tyego zespolu i innych.
A cały ma długość 4,5 cm :)))

Moj mąż sie zmienił lata nade mna jak kot z\ pecherzem a ostatnio bylam nieznosna.Moj zawsze byl czuly dla mnie az za bardzo :))
A oto zdjecie mojego maleństwa po lewej głowka a nad główka paluszki i rączka,widzimy jego plecki bo jest na brzuszku i nózki ma podkurczone pod brzuszkiem :))

my.php

Avialle aż mi się ciepło na serduszku zrobiło :tak:
Prześliczne maleństwo!!!
Ja do gin idę dopiero 3 kwietnia, mam nadzieję, że moje maleństwo też się da tak fajnie sfotografować :-)

Avialle ładne zdjęcie
dorota123456789 M zachowuje się podobnie jak przed ciążą może tylk mniej marudzi gdy go o cos prosze, teraz on ma na głowie dużo wiecej obowiazków, całkowicie przejął opieke nad końmi, co prawda nie jest ich dużo tylko 3 ale i tak robiliśmy przy nich razem, on pracuje na miejscu u nas firmie, więc w tygodniu on miał ranne karmienie, ja zajmowalam sie tym w soboty i niedziele, teraz to on wstaje i mnie nie budzi, moge sobie pospać

Avialle aż mi się ciepło na serduszku zrobiło :tak:
Prześliczne maleństwo!!!
Ja do gin idę dopiero 3 kwietnia, mam nadzieję, że moje maleństwo też się da tak fajnie sfotografować :-)

napewno juz bedzie mozna,bedziesz w podobnym tyg co ja. ale ci powiem ze zdjęcie to mało ale jak sama zobaczysz jak rusza lapkami fika koziolki i kopie cie nozkami to odlecisz takie swietne uczucie!!!!!

A mnie po wczorajszym obiadku taka zgaga dopadła, że reszta dnia była już do d...
Kiedyś miałam nerwice żełądka i ogólnie mdłosci mi się źle kojarzą...dobrze, ze tu jestescie i można z Wami pogadać bo chyba mnie też jakaś deprecha dopada. Wszystko przez tą pogodę:wściekła/y:

Zastanawiam się kiedy to wszystko sie skonczy: wymioty, bóle głowy, mdłosci i brak apetytu. Jedyne co przełykam to bułka z dżemem a potem mam zgagę i tak w kółko.

Chciałam się wybrać na zakupy ale pogoda nie zachęca do wyjścia z domu. Może zrobię sobie cappuczino i mi się humorek poprawi??

A jak tam u Was z samopoczuciem?

Mój maluszek będzie mierzony za tydzień w piatek. M nie bardzo chce ze mną iść a mi by się przydało wsparcie.

reklama
Czesc Kaka pozdrawiam . Tez mi sie nic nie chce a najgrsze sa wymiotu z jedzeniem jeszcze gorzej ale moze niebawem sie to skonczy. Ja mam usg 31 marca i juz niemoge sie doczekac.

Do góry