reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

minisia, ppatqa, Antuanet, czarna dziękujemy; z takich codziennych zajęć to najtrudniejsze jest dla mnie zakładanie skarpetek i sznurowanie butów M :-) jak nie ma Seby w domu. A druga ręka sztywna i słaba, musi ćwiczyć
Magdasf super śniadanko ;-) niedługo chyba nie będzie sensu składać deski do prasowania, codziennie będzie potrzebna :-)
dorotka dziwne że musicie płacić za badania z własnych; cieszę się że M ma już tą pracę, podobne pieniądze a z pewnością lżejsza od pracy na budowie
Kaka ja mam podobnie z mamą, bardziej mi jej brakuje i cieszę się jak głupia że przyjedzie za tydzień na kilka dni :-)
czarna ja też tylko na siedząco prasuję; powodzenia u dentysty, tydzień temu jak mi robiła zęba to w myślach "gadałam" z dzidzią i jakoś tak się odprężyłam że bardzo pomogło :tak:
mój M zawiózł dziś zwolnienie i przy okazji w realu dostał ten śpiworek co Martynka wklejała, rzeczywiście przeceniony na 16 zł, już się pierze z pieluszkami - uff ostatnie bobasowe pranie przed porodem :-)

reklama
MIRABELKA ty to masz teraz ze swoim M jak z dzieckiem heheh :-) 3 mam kciuki aby szybko wyszedl z tego A co do placenia to od M sie dowiedzialam ze szef kazal wziassc fakture i odda ta kase na wyplacie :-)

Witam
juz troche napisalam co sie dzisiaj rano dzialo u mnie tzn M:wściekła/y:i od razu mam humor do d...:-(
do tego wszystkiego nie mamy wody- uroki zycia na wsi:-D;-)nawet wlosow nie moge umyc i wygladam jak niedorozwoj jakis.
przed chwila byl u mnie jkurier i chyba mi nianie juz przywiozl!!!ja ja wczoraj zamawialam :szok:zaraz sprawdze co to.
Kaka Iga nigdy nie rodzila ale chce byc ze mna, tzn na czas parcia to ja chce byc sama raczej.do tego jeszcze moj brat z narzeczona sie zaoferowali i moj byly ze tez chca byc:szok::baffled:co to kurcze...przedstrawienie?fajnie ze chce pomoc ale ...same wiecie...oni sie martwia...pewnie i tak wyjdzie ze sama bede bo akurat kazdy gdzies wyjedzie...bo u mnie na sali moze byc kto chce:tak: bo i tak jest pojedyncza i nie ma ograniczen.to moze Wy dziewczyny przyjedziecie?:-D:-D:-D

ASIU ja jestem chetna hehehe :-)
U mnie moze byc ze mna tylko 1 osoba I jak bedzie IZA to tez nie wiem czy na parcie bede ja chciala czy nie ale to juz wyjdzie w praniu heheh.To wsio zalezy od nas jak sie bedziemy wtedy czuly i zachowywaly :-)Ale biore pod uwage to ze jak bedzie Iza ze man to do konca ale zobaczymy ;-)
MALENA no jakos uwielbiam tosty i jak zawsze jem je z dzemem to dzis z serem i wedlinka
:-)

Dorka ja mam na 16
Wlasnie wrocilam od mamy z kawki ktora powiedziala ze popuchlam na twarzy:szok:
wiem ze niektore tez tak maja ale mi dzis sie bardzo stawia brzuszek i mysle ze moze sie cos zaczelo tym bardziej ze jak rodzilam Wike to wlasnie polozna powiedzial mi ze po twarzy widzial ze urodze:confused: hmmmmm to moze jednak..
ja juz sie wszystkiego lapie i nawet jak to nie to to ja juz robie sobie nadzieje:-p;-)
Kaka a wam to ostatnio tak sobie myslalam nawet zazdroszcze tzn.tym co rodza poraz pierwszy bo przynajmniej nie wiecie co was czeka a ja juz wiem i ide jak na sciecie :zawstydzona/y:dobrze ze na koniec dostane moja coreczke jako prezent za cierpienie:tak::-D

MINISIA to moze prosto od gina pojdziesz na porodowke ale nie zapomnij dac nam znac :-)
Zycze ci abys sie szybko rozpakowala :-)

Ja ide prasowac ale pewnie chwile poprasuej bo ja wole kilka razy a krocej heheheh

Dorotko chcialabym i to bardzo!!! narazie nic wiecej sie nie dzieje ale siedze bo jak wstane to odrazu mam twardy brzuch i strasznie ciagnie do dolu.
Jednego tylko mi bedzie zal moja coreczka ma jutro slubowanie i naprawde serce mi peknie jak mnie tam zabraknie ;((( juz na sama mysl mam lzy w oczach bo chce byc z nia w tak waznym dniu.No ale moze bede nie ma sie co nakrecac.

Witam
juz troche napisalam co sie dzisiaj rano dzialo u mnie tzn M:wściekła/y:i od razu mam humor do d...:-(
do tego wszystkiego nie mamy wody- uroki zycia na wsi:-D;-)nawet wlosow nie moge umyc i wygladam jak niedorozwoj jakis.
przed chwila byl u mnie jkurier i chyba mi nianie juz przywiozl!!!ja ja wczoraj zamawialam :szok:zaraz sprawdze co to.
Kaka Iga nigdy nie rodzila ale chce byc ze mna, tzn na czas parcia to ja chce byc sama raczej.do tego jeszcze moj brat z narzeczona sie zaoferowali i moj byly ze tez chca byc:szok::baffled:co to kurcze...przedstrawienie?fajnie ze chce pomoc ale ...same wiecie...oni sie martwia...pewnie i tak wyjdzie ze sama bede bo akurat kazdy gdzies wyjedzie...bo u mnie na sali moze byc kto chce:tak: bo i tak jest pojedyncza i nie ma ograniczen.to moze Wy dziewczyny przyjedziecie?:-D:-D:-D
hehehe kurde Asia oplaty bierz. A co, kurde beda z darmo patrzec:-p
U mnie tez sis chetna i jakby co wiem ze moge do niej smiało walic ale M na pierwszym miejscu:tak:
Dorka ja mam na 16
Wlasnie wrocilam od mamy z kawki ktora powiedziala ze popuchlam na twarzy:szok:
wiem ze niektore tez tak maja ale mi dzis sie bardzo stawia brzuszek i mysle ze moze sie cos zaczelo tym bardziej ze jak rodzilam Wike to wlasnie polozna powiedzial mi ze po twarzy widzial ze urodze:confused: hmmmmm to moze jednak..
ja juz sie wszystkiego lapie i nawet jak to nie to to ja juz robie sobie nadzieje:-p;-)
Kaka a wam to ostatnio tak sobie myslalam nawet zazdroszcze tzn.tym co rodza poraz pierwszy bo przynajmniej nie wiecie co was czeka a ja juz wiem i ide jak na sciecie :zawstydzona/y:dobrze ze na koniec dostane moja coreczke jako prezent za cierpienie:tak::-D
Tez zazdroszcze pierworódka brak doswiadczenia:-p
Domi a z tym puchnieciem to cos jest. Pamietacie jak w zeszłym tyg pisałam ze kilka osób mówiło mi ze strasznie sie zmieniłam???? I co w piatek wylądowałam:-p Z Lalunia tez sis mi mówiła ze mam spuchnieta twarz a 2 dni pozniej jechałam do szpitala:tak:
Mi sie wydaje ze cosik zaczyna u ciebie sie dziac:tak: tylko w gabinecie nie rodz a jak juz to bierz torbe do samochodu:tak:

Ja juz poprasowałam i znow mi sie goscie nawineli:sorry2: Obiadek gotowy a mała mi usneła:baffled: musze ja tak za poł h budzic bo niewyrobie sie do dentysty:nerd:
A pozatym czuje sie weryyyyyyy happy (sory ja nieznam angielskiego:-D)

reklama
dorota Ja miałam te badanka nie raz i ani razu mnie nie badali, jedyne co musiałam zrobić to kał na salcie, by móc wchodzić do zakładówi rzeźni, ja dzis też zabieram się z M do dermatologa, wagowo mam to samo i wsi na dole, ale obrączka dalej wchodzi bez problemu
czarna powodzonka u dentysty
Oj nie wiem czy lepiej wiedzieć czy nie,
Z tym puchnięciem to jest tak ze puchniemy przed porodem bo organizm jest mądry, magazynuje płyn by zrekompensować utrate krwi, jak trzeba to akanki oddają płyn do naczyń, taka naturalna kroplówka.
My już z powrotem, majorowi wszystko sie cofnwlo, zero torbieli i prostata malutka. Popołudniu skocze do Rosmana i z M do dermatologa.

Do góry