reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

CZARNA mnie sie da dogodzic :-DJa bardzo sie ciesze z tej pracy G Ja sie normalnie tym bardziej stresuje nic G
A o porodzie juz ie mysle Tak jak wczesniej napisalam jakos urodze i jakos to bedzie A moze i M bedzie ze mna a jak nie to Iza a jak nie to polozna w szpitali heheh Ja mam nadzieje ze jakos psychicznie i wogole odzyjemy z M Moze M sie lepiej bedzie sprawowal Moze teraz bedzie mial wiecej czasu dla mnie a pozniej dla mnie i Oliwi ;-)
MARMA ciesze sie ze lepiej sie juz czujesz Oby do przodu :tak:Nie no chyba twoja dzidzia 5 kg nie ma hheheh:-D
ja spiaca bylam ale mi przeszlo teraz z M ogladam jakis film na tvp 1 ale zaraz ide spac bop jutro dzien pewlen wrazem czyli M idzie na rozmowe z moim szefem :-D

ANNA mam pytanie bo z tego co piszesz to ty caly czas jestes z M on nie pracuje jesli moge zapytac Czy pracuje w domu Bo fajnie sie macie ze caly czas jestescie razem :tak:

reklama
Justynka jakie badanie ??????
Mnie jakos dziwnie brzuch boli jak sie ruszam czasem tak mocno zakuje :-(.Nie moge sie ruszac bo ruch mnie boli szok
Oliwia juz sie troche uspokoila Ale nadal sie rusza ale ona tak ma ze pod wieczor szaleje a jak ja ide spac to mniej sie wierci heheh DOBRANOC

Weszłam na BB, patrzę, kurczę, ile stron, nie mają co robić?Dziewczyny??? A tu proszę!!!! Wiadomośc, że Agnieszka urodziła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rewelacja!!!!!
Wielkie Gratulacje Mlodym Rodzicom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nieźle, nieźle, zaraz dopiszemy Nicolkę do listy :tak:

A ja mimo zapewnień, że nigdy nie założę za dużego T-shirta, wlazłam dziś w zieloną koszulkę M. i prędko się z nią nie rozstanę....:tak::tak::tak: Moje, mimo że są ładne, to w praktyce są ekstra-niepraktyczne :-p:-D A i jako wabik tez już nie dzialają, bo wyglądam... wiadomo, prawda??? :-D

Nie wiem ale mam wrazenie ze ostatnio mamy wszystkie jakies zle humorki bo kazda wpada na posta lub dwa i myka ;-) wszystkie wslu****a sie w swoje cialo i czekaja na objawy porodu??:-D
Gosiu moje bluzki koncza sie na polowie brzucha i gdyby nie ta pileczka co ja polknelam moze i bym meza kusila pempuszkiem;-) a tak to niezabardzo:baffled: i wole dluzsze bluzki bo i w nich wygodniej:tak:
Brzuch mam dzis caly napiety jakby mial zaraz peknac i jakies klucia tu i tam hm cos nowego:confused: dobrze ze ide jutro do lekarza:tak:

Nie wiem ale mam wrazenie ze ostatnio mamy wszystkie jakies zle humorki bo kazda wpada na posta lub dwa i myka ;-) wszystkie wslu****a sie w swoje cialo i czekaja na objawy porodu??:-D
Gosiu moje bluzki koncza sie na polowie brzucha i gdyby nie ta pileczka co ja polknelam moze i bym meza kusila pempuszkiem;-) a tak to niezabardzo:baffled: i wole dluzsze bluzki bo i w nich wygodniej:tak:
Brzuch mam dzis caly napiety jakby mial zaraz peknac i jakies klucia tu i tam hm cos nowego:confused: dobrze ze ide jutro do lekarza:tak:
To prawda, co piszesz Domi :tak::tak::tak: U mnie bynajmniej tak jest :-D
Trzymam kciuki za jutro, wierze, że sie przydadzą :tak::-D

Minisia - tez ogladam Teraz albo Nigdy i You can Dance tez zaczne.. oglądałam pierwszą edycję i teraz muszę w nową się wciągnąć.

Dorotka - taaaaak...hehehe..mi też wszyscy właśnie mówią, żebym się wybyczyła teraz, bo później nie będzie czasu na lenistwo :-)

Przepraszam dziewczyny, ale już za późno, żeby przeczytać dziś wszystkie Wasze posty i odpisać, może jutro z rana się wezmę.

Wizyta u lekarza zaliczona i choć wieści praktycznie same dobre, to jestem trochę przybita. Ale na lekarzowym napisalam o co chodzi ;-).
Po lekarzu odwiedziliśmy M babcię i troszkę nam zeszło. Teraz padam na pysk i zaraz zmykam do łóżeczka.
Aha kupiłam dziś niuniowi zimową czapeczkę pod kolor kombinezonu, ale niestety niebieski niebieskiemu nie równy i jedno z drugim tak się gryzie jak pies z kotem:szok:, masakra! a odmienić nie będę jechała do Kutna - 40 km! :nerd:.

No cóż, nie wszystko idzie jak po grudzie :cool:.
Dobranoc

dorota123456789 - Mąż pracuje w nocy ;-). Zaczyna o 2, a kończy ok. 7(w weekendy do 8). Prześpi się trochę, a tak to mamy cały dzień dla siebie :tak:.

justyneczka - Co za badanie Cię czeka? Tak jak pisze minisia może warto się trochę wyżalić? Będzie Ci lżej..;-)

Udało mi się dzisiaj skończyć książkę "Mam Dziecko". Niech to nie zabrzmi jak reklama, ale jest rewelacyjna.. :tak: Tak mnie jakoś na czytanie wzięło, że sięgnęłam po drugą :tak:. Nie pamiętam dokładnie, ale była ona chyba załączona jako dodatek do jakiegoś dziecięcego miesięcznika.. Kupiłam ją bardzo dawno temu, ale ona bije na głowę wszystkie - nawet te przedpotopowe poradniki.. Tutaj już nie wałkowałam całej tylko to co mnie interesowało najbardziej - artykuły o porodach.. Rany..- jakich ja się tam głupot naczytałam.. to szok:baffled:. Np. kiedy zaczną się już te bolesne skurcze to powinnam się tym cieszyć i iść się dotlenić do parku :szok:. Albo, że nie powinno się korzystać ze znieczuleń, bo kobiety nie słuchają wtedy poleceń położnych :nerd::szok: i cały poród się przeciąga.. :nerd:. Poza tym jest to ingerencja w ludzką naturę, a kobiety już od dziecka są przecież stworzone do bólu :szok::baffled:. Mogłabym jeszcze kilka, tego typu przykładów przedstawić, ale po prostu wymiękam.. :sorry2:. Doszłam do wniosku, że autor tych artykułów po prostu upadł na głowę.. (Może nawet zaraz po porodzie :-D):tak:Szybko zrobiłam porządek.z tą książką, bo nie daj Boże mąż by ją wziął do ręki i jeszcze mi w jakie głupoty uwierzył.. :-D Ale by wtedy było.. :tak:

Agniesia - dla całej Waszej szczęśliwej trójeczki ogromne gratulacje :-):-):-)

majeczko współczuję przeżyć, mam nadzieję że gnojek który to zrobił nie nacieszy się tą kasą
Aniaaa fajnie że udało się wyrwać z domku a Kraków cudne miasto
malena przykro mi z powodu mamy, tzreba wierzyć że teraz już będzie dobrze a co do M to też mi się wydaje że ze strachu o Ciebie i maleństwo wynika ta "okresowa" niechęć
Kasia ja najpierw ględziłam M że nie mam torby, a jak kupił mi taką piękną na kółeczkach to nie mogę się zebrać do pakowania choć też wszystko kupione
ppatqa mój M pozytywnie nastawiony do obecności przy porodzie, tylko z masażem będzie ciężko bo gips jeszcze 6 tygodni
Martynka trzymam kciuki, moje koleżanki ze szpitala w Wejherowie zadowolone (narzekały tylko na izbę przyjęć), też myślę żebyś na razie wzięła rzeczy dla siebie a M jak będzie potrzeba dowiezie resztę, poza tym myślę że jeśli maluch urodzi się teraz to M zmobilizuje i zakończy remont raz dwa
Anna22 noc nieciekawa ale za to dzień bardzo pomyślny
dorotka fajniutko z tą pracą M
justynka przytulaski i wyrzucaj z siebie wszystko na forum, jeśli to może pomóc, na pewno nas nie zanudzisz

a ja jak zawsze drzemka wieczorna (2 godziny) i dopiero teraz tryskam energią :-) chyba czas się przestawić
ostatniej w nocy miałam 4 skurcze średnio co 40 minut, wiem że to jeszcze nie to ale przedsmak jakiś już jest ;-) a dziś cały dzień napięty brzuch i pobolewa
Mój M był na kontroli u ortopedy i jeszcze koło 6 tygodni w gipsie a jutro ma rtg i lekarz stwierdził że powinna być ta ręka od razu drutowana ale jutro po rtg się okaże, boimy się żeby jej ponownie nie składali. Dostał zwolnienie do 28 paźdz. więc pewnie załapie się na poród bez urlopu albo opieki na mnie

reklama
Oj mirabelko narobilo sie wam i to teraz przed porodem.Wspolczuje Twojemu mezowi i tobie bo napewno wam ciezko.Zycze aby wszystko poszlo po waszej mysli TRZYMAM KCIUKI

Do góry