reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

ANIAA ja ogladam to samo :tak:I tez chce aby Oliwia juz byla z nami bo nie bede miala czasu siedziec i ogladac Moja mama mi jeszcze dzis powiedziala ze teraz sie tak lenie i nie moge doczekac a potem to zapragne takiego blogiego spokoju i nic nie robienia ;-)Mnie sie teraz tez ten czas trasznie dluzy i dokladnie kazdy dzien jest prawie taki sam:baffled:

AGA OGROMNE GARULACJE ALE NAM NIESPODZIANKE ZROBILAS
A NICOLKA JEST BARDZO DUZA SUPER.Tatusiowi dziekujemy za przekazanie tej radosnej wiadomosci :-D

PPATQA to zas sie narobilas troche :tak:

Ja POPRASOWALAM :szok::szok::szok:I jestem z siebie dumna heheheh
Kurcze ja sie caly czas zastanawiam jak to bedzie jak M tam bedzie pracowal bo wiecie nigdy nie robil na takie zmany wiec i dla mnie to bedzie cos nowego miec M w roznych godzinach I wnocy go nie miec bo nigdy nie robil nocek Ale jak Oliwia bedzie to przynajmniej bedzie M mial wiecej czasu dla niej i moze sie opanuje ZOBACZYMY :tak:
A ja mam 3 mozliwosci a nawet 4 ALBO URODZE SAMA OD POCZATKU DO KONCA ,ALBO Z MEZEM ,LUB Z IZA PRZYJACILKA ,ALBO TROCHE Z IZA I TROCHE Z M :tak::tak::tak:
jakos to bedzie juz sie tym nie przejmuje ;-)

reklama
Dobra lece na filmy ale nie wiem jak dlugo poogladam bo juz strasznie spiaca jestem :-)
DOBRANOC MAMUSKI OWOCNEJ NOCKI mNIE DZIS 2 RAZY I TERAZ TEZ JAKOS TAK DZIWNIE BRZUCH ZABOLAL :-) ale nie robie sobie zadnych nadzieji bo czuje ze bede przeterminowana :-(
Oliwia sie strasznie rozkopala Zaczelam liczyc ruchy wlasnie ale po 5 skoczylam bo nie da sie tego zliczyc bo za jednym razem to jest kilka falowan brzucha szok ona ma tam chyba DYSKOTEKE i normanie tak szalaje ze nie ejstem w stanie liczyc hhehe
DOBRANOC

Czarna - miałaś się oszczędzać !! !! !! A Ty latasz i latasz !! !! !!:wściekła/y:
hehehe na szczescie autem wiec nie jest zle:-p:cool2:
A ja tak samolubnie teraz napisze
Dzwonil do mnie moj szef i chce zatrudnic mojego G :-D
M jutro po 8 rano ma z nim gadac i z tego co szef mi mowil to polega na moich slowach i zatrudni go na 3 miesiace najpierw.Kurcze ale sie ciesze ZE slow szefa wynika ze nawet nie bedzie go przed umowa wyprobowywal ;-)

Kurcze ale teraz sie boje jak to bedzie jak bede rodzila bo jak zaczne w nocy to M nie bedzie mogl isc do mnie Dopiero edzie mogl po 6 jak skonczt prace Chyba ze wiecie zaczne nad ranem to M do mnie dojdzie A jak zaczne rodzic w dzien to tez nie wiadomo czy M sie bedzie mogl zwolnic Jak bedzie mial kto go zastapic to moze uda mu sie zwolnic i rodzic ze mna A jak nie to moze choc M na czesc porodu zdazy Chyba ze Oliwia zdecyduje sie urodzic jak M bedzie mial wolne ;-)Kurcze boje sie ze bede musiala rodzci sama bo juz sie nastawilm ze z M ale coz jak bede musiala sama to sama urodze :baffled:
ty sie ciesz a niewyszukujesz juz jakiegos ale. Tobie to nie mozna dogodzic:-D
A ja gdzies czytąłam że zapałki trzeba zbierac przed porodem...chyba kupie sobie paczkę;-)
Zbieraj zbieraj. Ja swoich sie nazbierałam z Niki w ciazy
M dzisiaj pisal....:szok::wściekła/y::-Dze ma nadzieje ze u mnie wszystko ok(tylko po co jesli mnie nienawidzi niby:confused::-p), ze mam ucalowac od niego Rafalka i mowic czasami cos o nim:szok:no przeciez mowie...jak go wyzywam to mowie...:-p:tak:a tak na powaznie to kiedys bede musiala cos o nim mu powiedziec....:sorry2:
hehe swietna jestes:))))
Dzien Dobry.
Z ogromna przyjemnoscia informuje ze 30/9/2008 o godz. 0:15
przyszla na swiat nasza mala Nicole, waga 4.055kg, zostala poczeta metoda naturalna.
Szczesliwy Tata:-D

P.S. Czarna - dziekujemy za troske!!!
JAAAAAA WIEDZIAŁAM ZE TE MILCZENIE COS OZNACZA:-D:-D:-D
ZYCZE WAM ABY WASZA NICOLKA DAŁA WAM TYLE RADOSCI I SZCZESCIA CO MOJA NAM:))))

ps Tatusiu a moze tak jakas fotke nam tu wrzucisz:-p

A ja marze tylko o łóżeczku:-pa czeka mnie jeszcze prasowanko:baffled: chyba sobie jednak odpuszcze:zawstydzona/y:

Agniesia25:) GRATULACJE DLA WAS I CÓRECZKI. Cieszę się że mała Nicolka jest już z Wami!
ppatqa lekarz mi mówił o cewniku Foleya.:szok: Napełniony balonik solą fizjologiczną staje się częścią przodującą i napierając na ujście wewnętrzne powoduje szybsze rozwieranie w sposób mechaniczny, a także wywołuje odruch neurohormonalny z drażnionej szyjki macicy (uwolnienie endogennej oksytocyny).
Ja oglądam seriale i piję herbatę.Jakoś spać mi się chce...

Agniesia25 - Ogromne gratulacje !!!

Kaka82 - Z tymi zapałkami to chyba nie zaszkodzi ;-), Może nawet sama spróbuję :-)

blond_20 - Oby Maleństwo Ci to wszystko wynagrodziło.. ;-):tak: Tulę..

Siedzimy sobie z mężulkiem i tak jakoś błogo nam ten wieczór mija :tak:.
P obejrzał sobie meczyk w sieci,(zwrócił mi laptopa) , a teraz molestuje Xboxa ;-)..
Jutro czeka nas trochę latania :tak:. Najpierw jedziemy pozałatwiać pewne urzędowe sprawy, mąż musi zawieźć komputer do serwisu, później wizyta u lekarza, a następnie ma do nas wpaść znajomy z żoną i dzieciakami :tak:. Trochę tego jest, ale przynajmniej jakoś dzień zleci :tak:. W czwartek mamy w planach, jedynie wizytę w szpitalu, w którym odbędzie się poród. Co prawda byliśmy tam niejednokrotnie, ale nigdy nie zwiedzaliśmy sal porodowych i tp. :tak:. Może też uda nam się kupić łóżeczko, wanienkę, śpiworek do wózka i pampersy, a jeśli zabraknie nam czasu to przełożymy to na pt. :tak: Są to ostatnie rzeczy, w które musimy się jeszcze zaopatrzyć i warto by było już mieć je pod ręka ;-).
Co do porodu to na samym początku ciąży zapytałam męża czy widzi siebie przy porodzie.. Dałam mu czas na spokojne przemyślenie sprawy.. Po kilku dniach, stwierdził, że mimo wielu obaw chciałby uczestniczyć w narodzinach naszego dziecka :tak:. Jego decyzja strasznie mnie ucieszyła i poczułam się jakoś tak pewniej :-). Od tamtej pory P. aktywnie uczestniczy w przebiegu naszej ciąży :tak:. Chyba nie było takiego badania, wizyty, na której by ze mną nie był.. Mam nadzieję, że świetnie się spisze podczas porodu i wytrwa do samego końca..:tak:

Ech..? Co by tu porobić? Może jakiś film..? Zobaczmy...

AGA OGROMNE GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dorotko strasznie się cieszę że się udało. :-) Nie przejmuj się porodem bo jesteś silną kobietą i dasz sobie rade.

Co do czosnku na przeziębienie to w moim przypadku zły pomysł. Jestem uczulona na czosnek..... Ale herbatka z cytryną na porządku dziennym :-)
Troszeczkę już czuję się lepiej może do jutra mi przejdzie.

Kaka ja muszę się dogadać z Kacperkiem żeby wyszedł szybko i bezboleśnie :) No i liczę na przyszły tydzień. Jak jeszcze trochę urośnie to ja nie wiem gdzie ja go zmieszczę. Już mi wlazł na żebra i uciska. On chyba już waży z 5 kilo. :-)

ello wieczorem.
ostatnio mało pisze. Jakoś ... kijowo się zrobiło.
jest mi coraz ciężej.fizycznie i psychicznie. niby mama przyleciała ale .... Może to ja sie zmieniłam, może ona? a może dopiero teraz coś widze...(?)
nie martwcie sie, nie będę znowu zanudzać jęczeniem:cool2: wiem, że ostatnio tylko to pisze.
Czekam na poród jak na zbawienie, ale najpierw jutro musze przeżyć chole...e badanie. Niby powinnam sie cieszyć, bo całą ciążę nie specjalnie sie mna tu interesowali, tylko szkoda, że akurat teraz, kiedy jest mi źle a to nie należy do przyjemności:no: To co ominęło Agniesię, czeka wkrótce i mnie...

ide poczytać i nie bedę smęcić.

reklama
Justynka jakie badanie?
masaz szyjki?
Pisz co cie trapi my ci zawsze cos podpowiemy doradzimy, zrozumiemy
tak jet lzej
Ja tez mam wrazenie ze ostatnio wszyscy i wszystko mnie wkurza !!!czekam na porod i to chyba przyczyna!! bo juz chce a dodatkowo stres przed bolem i tym wszystkim.

Do góry