reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Miroslava1979 dzięki za słowa pociechy. Nie chcę nic mówić na mojego lekarza bo jest naprawdę okale tym tekstem zbił mnie z tropu! Chyba będę musiała pójść do rodzinnego a mojego gin poproszę. (pracuję 8 godz przy monitorze ekranowym i na stojąco nie mam nawet gdzie usiąść) chyba powinien wziąść to pod uwagę! Mam nadzieję że jakoś się ułoży chociaż i tak się denerwuję. :-(

Zazdroszczę Wam dziewczyny dobrego podejścia waszych lekarzy do ciąży!

reklama
Kaka82 a jedank sobie poradziłaś z obiadkem:-p
Avialle no to trzymam kciuki za USG i oczywiście czekamy na relacje i fotke kruszynki. Apropo fotki pochwal się swoją fryzurką:cool2: Może mnie cos natchnie
natusia moim zdanie nie powinien Ci gin robic problemów a skoro tak zle sie czujesz to wal do rodzinnego.
Evalajna aż że tak tam zle. To nic dziwnego że tam taki niż demograficzny;-)(no chyba ze cos sie zmieniło). A rozważaliscie powrót do PL? Mam nadzieje że mimo wszytko nie bedzie aż tak zle i dacie sobie rade:tak:

Ja z tego co wiem to zwolnienie zdrowotne czyli L4 jest troszke inne niz zwykle,dostaje sie sie zaswiadczenie o ciazy i jest to zwolnienie typu B. z tego co wiem ZUS sie nie czepia, bo ciaza to nie choroba tylko fizjologia. Tak mi to tlumaczyl lekarz, mowil ze nie musze w zasadzie nigdzie dzwonic i nic zalatwiac po 180 dniach, bo tez sie zastanawialam czy nie trzeba isc po tych dniach na jakas komisje. Jak bedzie to zobaczymy, moze ja mam inna sytuacje, bo moja praca polega na 12 godzinnym staniu i jest praca rowniez nocna dlatego juz dawno moj lekarz chcial mi dac zwolnienie.

Kaka82jestesmy w tym samym wieku

Co do zwolnienia to może byc te 180 dni potem trzeba kombinować, ZUS chyba nie wie że ciąża trwa 9 m-cy. Jak jest z tym zaswiadczenie o ciąży czy to osobny druk, bo mi gi dał tylko zwolnienie i nie wiem czy niezapomnial o tym zaswiadczeniu??

Czesc dziewczyny!! Ale dawno tu nie zagladalam :-) Fajnie sie Was czyta, trzymam kciuki za Was wszystkie !!
Ja poki co pracuje i jak na razie praca mi nie przeszkadza, choc slyszalam, ze w ciazy nie jest wskazane siedziec 8 godzin przed monitorem (czasem siedze nawet 9 czy 10...).
Mdlosci dopadly mnie na dobre, choc nie odwiedzam (jeszcze!) kibelka :dry: natomiast jestem w pogotowiu na mysl o niektorych produktach ...:shocked2:
Natomiast, co ciekawe, bylismy w gorach z mezem i znajomymi i... przez te 2 dni czulam sie jak nowo narodzona !! byc moze swieze powietrze robi swoje... dzisiaj natomiast ledwo trzymam sie na nogach...
Dorotka - mi tez lekarz kaze lezec na brzuchu... tzn na razie tylko w nocy i w ciagu dnia po pracy, zwolnienia nie mam.
Niestety najprawdopodobniej nie bede Wam towarzyszyc w pazdzierniku .... Lekarka wyznaczyla mi wstepny termin 3 listopada...a z tego co slyszalam, to przewaznie te terminy sie opozniaja, niz przyspieszaja ...
Pozdrowionka !!

Aniaaa hmmmm skoro termin masz wyliczony na 03.11 to jak to jest ze nasze suwaczki tak samo wskazuja a ja mam na 30,10? To tak na marginesie. A z tym terminem to wyglada nastepujaco moze byc +/- 2 tyg. I nie ma znaczenia pierwsza czy kolejna ciąża:cool2:

Hej Czarna, no nie najweselej, ale też mnie depresja wyjazdowo-ciążowa dopadła i jakoś mi się tych żali nazbierało ;-)
Chcemy wracać, ale jestem akurat w trakcie studiów, które w Polsce kosztują fortunę i nie ma ich w moim kochanym Rzeszówku, a tak sobie tłumaczę, że lepiej będzie przebidować tutaj i wrócić z jakąś perspektywą.
Bo w sumie w domu też nic nie mamy stałego.

Jej, żeby dzieci się równały biedzie w kraju zwanym "celtyckim tygrysem"...
Chyba do tutejszego rządu też napiszę:-D

Avialle jak tam usg? Daj znać czy można kciuki poluzować

Ja dostalam zaswiadczenie o ciazy, juz wczesniej,pokazalam je szefowej zeby odciazyla mnie z niektorych obowiazkow, ma je u siebie, teraz dostaje tylko zwolnienie. Ja to juz naprawde nie wiem, znajome mowia mi ze ze zwolnieniem w ciazy nie ma problemu, tak tez mowil mi lekarz, a tutaj znowu czytam co innego

reklama
Do góry