reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Hej :) juz opowiadam
Dzidzius zdrów jak ryba 11tyg 4 dni ciąży machał rączkami i nóżkami a jak mnie kopnął to macica aż sie wygieła na usg ,zdenerwowal sie na doktora bo go pukal aby sie przekrecił bo przeziernosci karku nie mogl zbadac: W koncu sie udało i jest w normie 1,5mm norm do 2,5 nawet.
Jestem taka szczesliwa

Pytalam o zwolnienie to jest tak 180 dni jestesmy na zwolneiniu potem wypelniamy 3 kwity ja pracodawca lekarz jest komisja w zusie bez nad=szego udzialu i z automatu na zasilek rehabilitacyjny sie przechodzi.

reklama
Avialle super!! Gratuluję. Wklej zdjątko to popatrzymy na tego łobuza:-D

Czarna tak, tak. Zaglądm tam czasami a dziś się nawet udzieliłam. Pracuję jako księgowa i z tymi kadrowymi sprawami jestem za pan brat także nic tu nie poradzę na niskie dodatki;-) Ale jak to mój M mówi- będzie dobrze.
Już mi się udziela klimat rodzinny- za kilka godzin ruszamy do domu!!

No i właśnie w związku z tym będę pierwsza co Wam złoży życzenia świąteczne:

Kochane Mamuśki, niech Wam zdrówko dopisuje, humorki nie opuszczają, a Święta będą okazją do odpoczynku i kumulacji energii na kolejne miesiące :-D
Pozdrawiam i odezwę się po 27!

Witajcie Kochane wieczorową porą :-)
co prawda nie jestem z Waszego wątku
ale przeglądają BB natknęłam się na niego
i poczułam taki sentyment
że przecież jeszcze niedawno też do niego należałam :-D
ale mi się super zrobiło :-)
teraz moja Córcia ma 5 m-cy i rośnie jak na drożdżach ...
Ciąża to piękny stan, brakuje mi jej czasem :laugh2:
ale też nie chcę narazie mieć 2 Dzidziusia,
cieszcie się i śpijcie ile wlezie
bo potem to już się nie wyśpicie :laugh2:
Dbajcie o siebie,
życzę powodzenia i dużo zdróweczka
dla Mamus i Bąbelków :-)
i jeszcze raz sorry ...

Ja z tego co wiem to zwolnienie zdrowotne czyli L4 jest troszke inne niz zwykle,dostaje sie sie zaswiadczenie o ciazy i jest to zwolnienie typu B. z tego co wiem ZUS sie nie czepia, bo ciaza to nie choroba tylko fizjologia. Tak mi to tlumaczyl lekarz, mowil ze nie musze w zasadzie nigdzie dzwonic i nic zalatwiac po 180 dniach, bo tez sie zastanawialam czy nie trzeba isc po tych dniach na jakas komisje. Jak bedzie to zobaczymy, moze ja mam inna sytuacje, bo moja praca polega na 12 godzinnym staniu i jest praca rowniez nocna dlatego juz dawno moj lekarz chcial mi dac zwolnienie.

Gdzie ty pracujesz ? bo ja tez pracuje po 12 godzin i na stojaco :tak: ja pracuje
na stacji paliw shell i stoje 12 godzin przed kompem i obsluguje ludzi i nocki tez
mam wiec lekarz dal mi od poczatku zwolnienie :-D

Gdzie ty pracujesz ? bo ja tez pracuje po 12 godzin i na stojaco :tak: ja pracuje
na stacji paliw shell i stoje 12 godzin przed kompem i obsluguje ludzi i nocki tez
mam wiec lekarz dal mi od poczatku zwolnienie :-D
He he to ja jestem konkurencja:tak:Pracuje na BP myslalam na poczatku zeby troche jeszcze popracowac bo nie jest to jakas bardzo ciezka fizyczna praca, ale po 12 godzinach w nocy poprostu nie wiedzialam jak sie nazywam,takze wlasnie dzisiaj jestem pierwszy dzien na zwolnieniu:tak:

Czarna79 - nie zmieniłam suwaczka...na większości przelicznikach w internecie wychodzi mi zdecydowanie 30 paźdzernika. Moja Gin nie robiła mi teraz USG (zrobi 10 kwietnia), wiec nie bardzo wiem na jakiej podstawie wyszlo jej 3 listopada ... mozliwe ze bardziej na oko podala taki termin ??
Czytałam natomiast wczoraj posty o porodach w lutym, no muszę przyznać, że robia ważenie...
Siedze właśnie w pracy i konam.. mdli mnie i spać się chce ... Jeszcze nie tak dawno sypiałam po 7 - 6:30 godzin dziennie i byłam wyspana..teraz śpię po 9 i zasypiam ... już nie mówię o wstawianiu ... koszmar! Dziewczyny... też latacie do toalety w środku nocy ?? u mnie 2 razy to standard :-)
Pozdrowionka i miłego dnia (bez mdlosci):-)

He he to ja jestem konkurencja:tak:Pracuje na BP myslalam na poczatku zeby troche jeszcze popracowac bo nie jest to jakas bardzo ciezka fizyczna praca, ale po 12 godzinach w nocy poprostu nie wiedzialam jak sie nazywam,takze wlasnie dzisiaj jestem pierwszy dzien na zwolnieniu:tak:

Hi hi tak myslalam ze na stacji pracujesz :-D.Wiesz co ciezarne nie moga robic nocek wogole i jakbys chciala teraz pracowac to musieliby ci zmienic ze chodzisz tylko na 8 godzin od pniedzialku do piatku i na dniowke :tak:.Jakbys chciala chodzic
do pracy to to jest ich obowiazek aby ci zmienic godziny pracy :-D

Czarna79 - nie zmieniłam suwaczka...na większości przelicznikach w internecie wychodzi mi zdecydowanie 30 paźdzernika. Moja Gin nie robiła mi teraz USG (zrobi 10 kwietnia), wiec nie bardzo wiem na jakiej podstawie wyszlo jej 3 listopada ... mozliwe ze bardziej na oko podala taki termin ??
Czytałam natomiast wczoraj posty o porodach w lutym, no muszę przyznać, że robia ważenie...
Siedze właśnie w pracy i konam.. mdli mnie i spać się chce ... Jeszcze nie tak dawno sypiałam po 7 - 6:30 godzin dziennie i byłam wyspana..teraz śpię po 9 i zasypiam ... już nie mówię o wstawianiu ... koszmar! Dziewczyny... też latacie do toalety w środku nocy ?? u mnie 2 razy to standard :-)
Pozdrowionka i miłego dnia (bez mdlosci):-)

Ja tez nie wiem dlaczego ci policzyla na 3 listopada ja mam dzis 7 tyg i 6 dni
choc suwaczek pokazuje 8 tyg :wściekła/y: do wczoraj spieszyl sie o 1 dzien a dzisiaj juz o 2 dni hi wiec ja jestem w takiej samej ciazy jak ty i mi wyliczylo usg raz
na 26 pazdziernika a raz na 28 pazdziernika .
Zycze ci abys dala rade z tymi mdlosciami w pracy ;-) a ja wlasnie wydalilam sniadanie :tak:

reklama
Dziewczynki mam pytanie jak zachowuja sie wasi Mezowie teraz w stosunku do was ?
Bo ja myslalam ze moj M bedzie zachowywal sie inaczej czyli ze jak zawsze ma trudnosci
z okazywaniem uczuc :-( tak teraz myslalam ze juz ich nie bedzie mial choc na jakis czas
a tu lipa taki aki byl taki jest :-(.
Oczywiscie jesli chodzi o czyny to zawsze moglam i moge na niego liczyc wszystko zrobi
choc czasem pomarudzi :-) ale z ta czuloscia dalej jest daleko :-( jak to jest u was?????????????

Do góry