reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

CZARNA mialas taki sen o skurczach ?????? i co myslisz ze serio nas brzusia bolaly i snilysmy o tym czy to tylko sen ????????:-p
AGNIESZKA rozumiem twoj placz Ja bede tez bede wyla jak zostanie mi 1 dzien bo tez chce sie rozpakowac ciut wczesniej :tak:Ale u ciebie to juz niedlugo napewno.
EWELA no u nas tez tak zarobki wygladaja ale to zalezy od pracodawcy jak i kiedy wyplaca :confused:Moze TY BEDZIESZ NASTEPNA dAWAJ NAM ZNAC CO Z TOBA 3 mamy kciuki
JUSTYNKA dobrze ze u ciebie juz lepiej :tak:

Ja ogarmelam mieszkanie,pozmywalam,poskladalam pranie ,zamiotlam podlogi i jeszcze musze je pomyc ale jakoas slaba jestem I w trakcie sprzatania noc stop stawial mi sie brzuch I wiecie co doszlam do wniosku ze ja jak duzo lezalam w ciazy Bo pamietacie moje poczatki to bylo lezenie plackiem pozniej tez sie oszczedzalam A teraz jak sprzatam to stawia mi sie brzuch i to dosc nieprzyjemnie to jak ja zaczne ostro brac sie za sprzatanie Podlgi, okna itp to moze ja u siebie wywoalam wczesniejszy porod :-p:-p:-p

reklama
ACHA NIE WIEM CZY KTOS ZAUWAZYL ALE DZIS MAM 9 OKIENKO :-)
dorotka gratuluję ostatniego okienka:-)
Ja mam dzis w planach znow prasowanko 2 praleczki (obiecałam sobie ze teraz bede robiła na bierząco)i spacerek z malutka. Ale sie jeszcze zobaczy:)
czarna79 to Cię podziwiam z tym praniem.A tak szybko Ci wyschnie?
Ja już po zakupkach, chałupka ogarnięta, teraz jadę z M na zakupy:chcemy kupić jakiś dzieciowaty dywanik do małego pokoju i może jakieś dekoracje na ścianę, może jeszcze coś cieplejszego dla Kubusia:confused: Dzisiaj chyba miałam pierwszy skurcz, bolało jak na @ :szok: I trwał jakieś 30 minut ale mnie puściło, więc trzeba gdzieś wybyć.A na obiad może do rodziców skoczę? Miłego popołudnia.

Dorka gratuluje 9okienka :)))
Anetko 30 min??? hmmmmmmm jeden skurcz???????? troche dlugo to musialobyc cos innego chyba ale sie nie spieram

ANTUANET skurcz 30 min ???????? szok nie znam sie ale dla mnie to szok :-)

Wiecie co ale kasa potrafi poprawic humor czlowiekowi Bo wlasnie dostalam eska ze dostalam przelew pieniezny Kasa z ZUSU i widze ze wyplacili zalegle i dostalam 1754,22
Wiec spoko Tylko wiecie co ja jestem ze wszystkimi strasznie szczera i juz bym sie mamie najchetniej pochwalila ze dostala tyle kasy ale zapalila mi sie lampka ze po co mam jej mowic ile dostalam???Znam moja mame jak sie dowie ze tyle i tyle to zaraz kaze tylko mnie kupowc jedzenieI jak powiem kiedys ze nie mam kasy to ona zaraz bedzie zla Jak to nie mam skoro tyle dostalam Ale ona nie patrzy ze oki rachunki mamy na pol tzn my troche wiecej ale ja mam zawsze za tel wiecej za internet za POLAST ktory jest w jej pokoju i ona na niego patrzy bo nam sie tv popsul a ona za to nie placi ,na jedzenie tez my jestesmy wykorzystywani ale na to to ona nie patrzy choc rozumiem ze ona tez nie ma :-(
A ja zas nastepna kase dostane za 1,5 miesiaca lub 2 wiec i ta kasa sie rozplynie :-(

Kurcze ale mi sie stawia brzuszek dzis czesto

hej dziewczyny,
ogólnie mam podły nastrój, zapalenie gardła i ból brzucha już 3 dni. Czuję,że natura walczy z farmaceutykami.Dzisiaj po raz pierwszy biorę 3 tabl. cordafenu i od rana już czułam, że jest jedna mniej więc staram się leżeć...:baffled:

teraz zobaczyłam ze wcieło mi częśc odpowiedzi, a ja po prasowaniu, oczywiscie z przerwami, pranko wywieszone, ale mało mieści mi się w tej pralce

dorotko idź polezec sie u nas troche za wczesnie na poród

Dorota ja mialam tak z zosia, cala ciaze mialam zagrozona i jeszcze pod koniec 8 miesiaca bylam na podtrzymaniu w szpitalu, a potem mylam okna skakalam po schodach i urodzilam 13 dni pozniej;-):-) Takze radze ci sie za bardzo nie forsowac bo to moze jedynie bardziej zaszkodzic niz pomoc, jesli masz w planach mycie okien albo cos inne to ok, ale zebyss pecjalnie to robila to chyba lepiej nie.

Ja sie madrze a wlasnie skonczylam myc okno u zochy, ale bylo juz tak uswinione ze patrzec sie nie dalo, jak jacek wroci z pracy to szybciutko poodkurza i bedzie porzadeczek. Mnie znowu dzisiaj w nocy tak strasznie nerki bolaly ze ten bol mnie obudzil i chyba sie wybiore wczesniej do lekarza ale najpierw musze badania zrobic, a to dopiero w poniedzialek jest mozliwe.

ok spadam zaraz po zosie a potem nudy, nudy nudy bo co mozna robic w taka pogode, a od patrzenia w tv juz mi sie niedobrze robi:baffled:

Dorotko gratulacje - no to już wszystkie jesteśmy w 9 miesiącu chyba :-D

Madziu okienka umyte, posprzątane to teraz odpoczywaj.

Ja po śniadanku i badankach zapadłam w sen 2,5 godzinny.
Ale dobrze było - obudziło mnie rozpychanie synka.
Teraz obiadek nastawiony - znów gulasz z kaszą gryczaną.
Miałam ochotę.
Ale budyń też dziś zjem no i .... mam znów zachciankę chyba na coś mlecznego - dwa duże jogurty zjadłam dziś.
Zaraz zmykam się położyć troszkę na łóżku.

MAGDASF wiesz specjalnie to skakac nie bede bo ja jestem leniem smierdzacym Ale poprostu musze umyc te okna Bo jak nie to mama bedzie musiala je umyc jak ja bede w szpitalu a po co mam ja fatygowac specjalnie.Planuje je umyc w 38 tygodniu lub 39 bo Oliwia musi miec czysciutko jak przyjdzie na swiat Ale ja tak to napisalam tylko dlatego ze sama po sobie widze ze jak cokolwiek zrobie a robic cos trzeba to mnie sie zaraz brzuch stawia i pobolewuje wiec dlatego tak sobie pomyslalam:tak:

Moj M wraca juz do domu Jestem w szoku ze tak wczesnie.Ale przynajmiej pojdziemy zapytac sie o ten nasz tv ile kosztowalaby naprawa I moze kupimy cos dla OLIWI chcialabym jej kupic na lozeczko taka karuzele Bo ja nie mam nic takiego :-:)-:)-(

reklama
Dorotko idź i kup - poprawisz sobie nastrój a pieniążkami nawet G się nie chwal.
Bo zaraz wyciągnie na dojazdy od Ciebie.
Może uda się Tobie odłożyć tak żebyś miała takie zaskórniaczki.

Do góry