reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Paulinka 27tc 1100g 37cm

ale świetne zdjęcie ;)
a gibkości naszym dzieciom to zazdroszczę ;)
a jak oglądałam filmik jak zasuwa przy meblach to się prawie popłakałam ... ona jest po prostu cudowna... i coraz częsciej się śmieje,że moja mała robi wszystko tak samo, jakby brałą przykład z niewiele starszej koleżanki ;) WIem jedno - Dorota musimy się kiedyś spotkać sporo kilometrów nas dzieli ,ale mam nadzieję,że jakoś da radę to zrealizować ;)

reklama
Nie widzę problemu, ja z tych podróżujących koleją jestem, do lat zresztą ;-) A skąd jesteście kobietki?

Aurelia, lekarz w CZD powiedział tylko, że objawy są jak przy refluxie ale on bez ph-metrii nie da mi gwarancji ani leków. Stwierdził też że wymioty mogą wynikać ze zmian napięcia mięsni ale on neurologiem nie jest i w tym temacie się nie wypowiada. A że czekając na termin Paulinka została spionizowana to i wymioty pomału ustępowały. teraz tylko jak zaaspiruje jakąś grudkę z jedzenia to i poleci trochę, ale już cześciej umie odkrztusić i radzi sobie. Więc wczoraj oddałam komuś termin na badanie, niech się cieszy ;-)

No nad morze to my chcemy w przyszłym roku na urlop jechać ;-)
A jak wiesz często bywamy pod Warszawą, a tu juz kilometrów mniej ;-)

Paula dziś usypiała 3 godz :szok: idzie zębisko jak nic, 3 sztuka w ciągu 2 tyg. Może i lepiej tak hurtem a potem ze 2 miesiące spokoju ;-)
Lecę na all szukać łózka turystycznego, co by małpeczka nie zawieszała się na nim jak na tym szczebelkowym:-p

My mamy turystyczne Samba Baby,było tanie, z podwieszeniem na początku, mała lubi w nim spać ;) więc polecam jakbyś nie mogła się zdecydować. No to Paulinka już pięknie świeci ząbkami, my na razie się trochę zatrzymałyśmy , już chyba z 1,5 m-ca spokój,ale już chyba znów zaczyna być coś na rzeczy , my czekamy dopiero na 4 ;)
My za rok będziemy na wakacjach na śląsku,ale jak już będziesz znała konkretny termin to zapraszamy do nas ;))
w tym roku wakacji właściwie nie mamy,bo remont pochłania wszystkie nasze oszczędności więc za rok sobie to odbijemy a w tym roku z małą nad morzem i jeziorami pobędziemy ;)

A my w tym roku jeszcze sporo na rehabilitację wydajemy, więc jedziemy na działkę, bo to tak samo jak w domu, ugotować musisz, żaden dodatkowy wydatek. Na przyszły rok umówiliśmy się z moim bratem, pojedzie z nami, żebyśmy faktycznie odpoczęli a nie uganiali się (mam nadzieję ;-)) za naszą torpedą :-D

Dziecko moje dziś zrezygnowało ze spania w dzień więc za karę ma tylko jedną zabawkę i obrażona gada ze scianą :szok: I tak ją muszę do wieczora przetrzymać. A myslałam, że i ja się położe jak pójdzie spać.
Zmokłam jak nie wiem co bo znów mi odwołali transport i chyba muszę J wysłać do mopsu żeby odpowiedniej osobie przemówił do pustego mózgu, bo skoro mi transport przyznano, to czemu mam się tułać autobusem, przez rozkopane miasto wszystko jeździ okrężną drogą i tak pewnie będzie do zimy, bo kolejne ulice w planach do zamknięcia :wściekła/y:

Paulinka dziś na rehabilitacji ćwiczyła samodzielne kroki ale słabiutko wypadła, bo niestety równowaga nie ta :-( Czyli nadal zastój, robimy na okrągło to samo, aż załapie ;-)

I załapie szybciej niż myślisz ;)
Bo Wiki tylko przy meblach, kilka razy próbowałam ją prowadzić trzymając za rączki - ale zaraz siada,boi się jeszcze. Nie ma co co ich poganiać, zaczną biegać w swoim czasie ;) z jednej strony to lepiej dla nas mamy mniej biegania póki co :D
Wiki jak jest zła,to ostatnio nawet mnie bije ;] a jej ulubiona domowa zabawka to pies ;]]]

He he przypomina mi się sytuacja z ośrodka, pewna mama chłopczyka przyszła i narzekała że nie umi za nim nadążyć, że wszedzie go pełno, na to rehabilitantka która kiedyś go prowadziła: a co pani mówiła kilka lat temu?? Syneczku zebyś tylko chodził, możesz nawet szyby wybijac, robić co chesz ale żebyś chodził :-D:-D:-D

Póki co dużo zdrówka bo pogoda paskudna :*

Mamo uroczej Paulinki:)
Ja jestem z Dąbrowej Górniczej jeśli idzie i kraj.
A z tym usypianiem to pamiętam jak Jacuś już nie chciał spać w połudmie, kładliśmy się razem tylko że to on usypiał mnie i wychodził z sypialni :D
A Paulinka załapie, sama wiesz, że większość naszych dzieciaczków ma takie skoki rozwojowe, postępy są malutkie albo wcale a tu nagle bach, i się okazuje, że umieją 3 nowe rzeczy naraz. Powodzonka:)

reklama
agawhite to jak przylecisz do Polski to jakiś zlot śląskich mamusiek chociaż musimy zrobić ;-)

Dziś się w koncu udało uśpić, 2 godz walki, paw ze złości, obiad, 2 butle mleka i 2 kupy po drodze :wściekła/y: Powiem Wam, że z bezsilności już dziś ryczałam, a ona w końcu zasnęła... zlitowała się nade mną. Ale ja jestem wykończona, teraz usypianie na noc jeszcze pozostało...

Do góry