reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Paulinka 27tc 1100g 37cm

Aurelio, w marcu opinię potrzebowaliśmy dla dr Łady. Teraz tez ona kazała nam zrobić ale dla neurologa z ośrodka w Gliwicach (oboje tam przyjmują i współpracują). Potem ten neurolog ma wystawić nam opinię o rozwoju ruchowym Paulinki i w październiku na 18 miesięcy małej widzimy się z dr Ładą. Wiesz, wszytko wiąże się z mową, wtedy coś więcej się dowiemy ale też o uszy mi się obija coraz częściej MPDz więc powoli pewnie te wszystkie opinie będą się składać w pewną całość. Dla porównania jeszcze będziemy się widzieć z naszą p neurolog w Częstochowie. Cóż, może to i dobrze, że mamy takie porównanie (2 neurologów i 2 dr rehabilitacji), opinie do tej pory się pokrywały ;-)

reklama
jak plecki Paulinki?? poradziliście sobie jakoś??

zmartwił mnie troche twój avatar , mam nadzieje że wszystko u was wporządku , odezwij sie coby mnie uspokoić bo niemoge przestać o was myśleć .
buziak dla paulinki.

Plecki były zaplastrowane od wtorku a w sobotę odparzenie. Najgorsze że pięknie ściągały dłuższą stronę i mała prosto siedziała w wózku :szok:
Teraz jedziemy na urlop a potem będziemy plastrować max na 3 dni i zobaczymy, czy uczulenie się powtórzy.
23 sierpnia wizyta u naszej neurolog, 31 sierpnia u neurologa w Gliwicach.
Od września w naszym ośrodku dojdą nam zajęcia z logopedą raz w tyg, oprócz tego mam się starać o kolejne zajęcia w poradni psych-pedagog.
I nieszczęsne SI, mam wrażenie, że z dnia na dzień jest gorzej :no: Jak będę musiała jeździć do Sosnowca to się możemy spotkać ;-)

Avatar... no cóż, u nas na kwietniówkach żałoba, naszej koleżance zmarła córeczka, była chora na raka, walczyła do końca... Mała iskierka z pięknym uśmiechem, bohaterka nasza mała:(((

biedactwo , tak strasznie smutno kiedy gaśnie taka mała gwiazdka
[*]
my na czerwcówkach też pożegnałyśmy maleńką Marti wiec doskonale rozumiem ...

za spotkaniem jestem za , oczywiście zapraszam na odpoczynek w moje skromne progi tyle że ja w DĄBROWIE GÓRNICZEJ mieszkam , no ale to nieprzeszkoda na kawkowanie w miłym towarzystwie :)

Dorota a czy ja dobrze kojarze, że Paulinka miała juz problem z tapem na nóżce?
Plastrowaliście teraz tym samym? Może to kwestia kleju? Może trzeba znaleźć inny?
Ja bym sie bała plastrować na 3 dni... jak juz teraz reakcja jest to zaraz bedzie jeszcze szybciej..

Miała problem ale po miesiącu klejenia na okrągło. Teraz mam zamiar kupić taśmę innej firmy, dzisiaj tak na kwietniówkach właśnie rozważałyśmy ten temat, jak nie podejdzie to zostawię w ośrodku. Tam co 2 dziecko jest oklejane... tylko żadne nie ma uczulenia :confused:

Dorota, tak sobie glosno myśle teraz, ale zobacz - poprzednio reakcja była po miesiącu, teraz jest po kilku dniach.. takie typowe przyspieszenie, jak u alergików..
Jaka tasma małą oklejasz? jaką chcesz kupić teraz?

No wiem, ale w piatek sprawdzę jaka to taśma (bo nie wożę jej ze sobą, rehabilitantki mają podpisane taśmy) spiszę i kupię inną. Uczulenia już prawie nie widać, wczesniej na nóżkach były suche plamy, przez 2 miesiące je leczyłam. Teraz wygladało gorzej a zejdzie w tydzień. Brak słów...

Mała sobie wymysliła, że będzie mi dziury w rajstopkach robić :no: noga do buzi, zachacza ząbkami i ciągnie aż się przedrze materiał :crazy:
Ot taki łobuz... z tysiącem pomysłów na minutę ;-)

Ale ten czas leci jeszcze niedawno wypatrywałyśmy razckowania, siadania itp. A tu teraz Paulinka sama pięknie na nóżkach śmiga, świetny ten filmik przy mebelkach.

Oj mamusia coś mi się wydaje, że musisz zakupić małej damie więcej rajstopekkkkkkk.
Jeśli możesz to napisz, gdzie planujecie urlop? Bo ja to tak marzyłam o morzu ale w tym roku jeszcze damy sobie spokój, może za rok.

reklama
W tym roku jedziemy na naszą działeczkę po Wyszkowem, nad Bugiem (mój wędkuje, mój tata też więc już na sumy się nastawiają i sprzęty szykują;-)).
W przyszłym roku na bank nad morze, chcemy się spotkać też z mamami z BB właśnie z tamtych okolic. W tym roku niestety finanse nie pozwolą nam na takie wakacje.

Do góry