reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Paulinka 27tc 1100g 37cm

Ja dziś rozmawiałam z rehabilitantką o tej nadpobudliwości, o tych niekontrolowanych ruchach rąk i nóg i potwierdziła moje obawy i Franiowej, że to mogą być zaburzenia SI. A więc pewnie przed turnusem wybierzemy się do ośrodka po diagnozę. A wcześniej poradzimy się naszej psycholog bo ona też podobno od SI to i pomoże jakoś małą wyciszyć i ustabilizować. Wczoraj mała miała ataki krzyku, ale to tak przeraźliwego jakby ją ze skóry obdzierali. Nie płacze wtedy, wręcz przeciwnie, potrafi się śmiać, tak jakby nie umiała inaczej się komunikować ze światem. Ale umie i to mnie zastanawia. Może miała za dużo jakichś bodźców?

reklama
No to wkleję tu kilka większych, a co ;-)

002.jpg

100_3244.jpg

001.jpg

IMG_5239.jpg

Witaj mamo Paulinki:) Dalej śledzę Wasz wątek i widzę, że Paulinka bardzo chce nadrobić te brakujące miesiące:) Tak trzymać!! Czytałam też, że spieszy jej się do raczkowania. Zuch dziewczyna:) My z Iga trzymamy za nią kciuki. U nas idzie to dużo wolniej, ale mam nadzieję, że to nie żadne opóźnienie, a po prostu mój mały szkrab potrzebuję troszkę więcej czasu. Mamo Paulinki pisałaś, że byłaś u logopedy i psychologa, możesz mi napisać gdzie byłaś i czy trzeba mieć orzeczenie o niepełnosprawności, żeby się umówić. A może pamiętasz jak się nazywali? Pozdrawiamy Was cieplutko.

Ale zima nas dopadła:)

My jeździmy na Jasnogórską 36, Centrum Pomocy Dziecku Niepełnosprawnemu i Jego Rodzinie. Tam też mamy 3 godz rehabilitacji. O ile do rehab potrzebne jest orzeczenie ( bo tam same niepełnosprawne dzieci), to do psychologa i logopedy zdaje się nie trzeba. To jest połączona wizyta tych 2 specjalistów. Psycholog jest dobra ( zna się na integracji sensorycznej) ale co do logopedów (są 2 panie) to zdania są różne. Ja i tak bardziej liczę na dr Ładę, neurologopedkę więc się tym nie przejmuję. Pani psycholog nazywa się Joanna Mackiewicz- Janiec. Jak chcesz to zadzwoń do Centrum i zapytaj o psychologa, jak nic nie trzeba to możesz pójść, dam Ci tel na pw.

reklama
Do góry