reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Patryk - 27 HBD - 700gram - 33cm - 4 APG.

mojego też z wczoraj na dzisiaj bolał brzuszek.... o 23:00 mój był w aptece po czopki i inne pierdoły... masakra to była, ale juz jest spokój mam nadzieje...

reklama
No więc mam chwilę i piszę ;)
Ogólnie 1 dzień minął ok.. niezadowolona jestem tylko z tego iż mam taki pulsyksometr z klipsem dla dorosłego na palec... i niestety założe na chwilkę sprawdzę co i jak i klips spada... i tak w kółko... innego podobno nie mają...
masakra jakaś... koncentrator ok , buczy jak oszalały dzień i noc. Malutki dzielnie wszystko znosi.. ale wczoraj bóle brzuszka.. okazało się że ENFAMIL w butelkach w szpitalu to jest troche inny od ENFAMILu w proszku... i z tąd ten brzusio... lekarz z hospicjum zaproponował zmianę mleka na bebiko. Jak powinnam to zrobić? zmianę oczywiście?
Buziaki laski!

wiesz mój misiek był na bebilonie dla wczesniaków i tez sie dziwiłam ze wszpitalu nic mu nie było a jak kupowałam w domu to problemy brzuszkowe ze hej .....potem próbowałamenfamilmu wprowdaszic ale gdzie tam no i sie zaczeło szukanie mleka bebilon przeciw wzdeciom enfamil olac plus przerózne kropelki i butelki-choc miałam wrazenie zze po butelkach dr browns było ciut lepiej choc na prace jamy ustnej korzystniejszy jest avent ....dostawał delicol no cuda na kiju a w rezultacie po prostu jego jelitamusiały dojrzec i przrszło jak reką odjąął i jest teraz na enfamilu.nie podawałam herbatki koperkowej bo wyczytałam ze to zaostrza problem choc to nie reguła bo kazdy maluszek inaczej reaguje...

Enfamil 1 porcje w płynie gotowe do spożycia (2628044898) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tu masz w miare tani Enfamil w butelkach. Moja Zuzka też w szpitalu dostawała mleko w butelce, tyle, że Nan, więc marketingowo po powrocie do domu też kupiliśmy Nan. Położna środowiskowa powiedziała, że ten w szpitalu ma inny skład, bo przecież ma 3 lata ważności:D
W tej chwili jesteśmy już na Bebiko i póki co jest dobrze. Próbuję wyjść z mleka modyfikowanego, od wczoraj ściągam się laktatorem Medelą Swing, bo mam nadzieję odzyskać laktacje. W tej chwili na jeden raz ściągam z dwóch piersi ok. 5 ml, mam nadzieję, że będzie lepiej...

Co do zmiany mleka, nie wiem czy u wcześniaków jest tak samo, ale podobno się miesza w sposób stopniowego zmniejszania ilości proszku tego poprzedniego mleka zwiększając ilości nowego mleka. Ja np. dawałam dwie miarki Nana i jedną Bebiko, aż doszłam do dwóch Bebiko i jednej Nana, a potem Nan się skończył;)

Położna natomiast powiedziała, żeby dać jej na próbę butelkę Bebiko i zobaczyć jak będzie się czuła, ale ja tak nie zrobiłam, bo nie wiem czy w danym momencie w sobie ma jeszcze Nana czy Bebiko skoro ona je jak pijawka:D
Różnice zauważyłam natomiast w kupce, po Nanie była rzadka, a po Bebiko jest w formie żółtego bobka;)))

A próbowałać to badziewie plastrem przykleić do rączki?? To musi mieć cały czas??

Wiem, o co Cię jeszcze chciałam zapytać, bo mówiłaś, że ściągasz mleko dla Patryka, a teraz karmisz mieszanką? Mi położna powiedziała, że mogę dawać wodę przegotowaną:)

A czy klipsa nie da się przymocować np. plastrem?

Mleko zmieniaj stopniowo, najpierw 1 miarka nowego, na drugi dzień 2 i tak do całkowitego wyeliminowania poprzedniego mleka.

Poić nie musisz. Mleko to przecież w 90% woda a upałów nie ma. Domi przez pierwsze miesiące nic nie pił. A potem tylko woda, zero sztucznych, granulowanych herbatek.

Będzie ok, początki zawsze są pełne przeżyć :-)

reklama
Myślę ze woda dla takiego maluszka to niekoniecznie... Przeciez nasze dzieciaki potrzebuja duuzo skladników odżywczych tym bardziej że często maja koszmarne problemy z jedzeniem - przelykaniem itd, więc kazdy mililitr mleka jest na wagę złota.

Do góry