reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pary Polsko-Zagraniczne

reklama
moze zasypalo dziewczyny Domiska...u nas ok...dzieciaki dzis dziwnie wczesnie zasnely,,,wiec mam chwile dla siebie....a tu cisza...

o ktorej godzinie domimo chodza ci dzieciaczki spac?:)

ja juz w domciu czekam na obiadek mezus pichci :)) u nas nie pada a nawet dosyc cieplutko jest ufff

no to moze ja jeszcze raz

dziendobry jestem z pary polsko-zagranicznej
milo mi ze watek sie rozkreca bo zawitaly nowe mamusie a bylo o wiele ciszej
witam was serdecznie jednoczesnie bedac jakby jeszcze raz tutaj nowa prosze o otwartosc
mam dwujeczke dzieci
urodzone w roznych krajach ze wzgledu na moje i m podroze ale z tego samego tatusia:tak:

nasza polsko-zagranicznosc jak zapewne u wiekszosci z was rozpoznawalna jest przez nasza domowa troj-jezycznosc

poza tym dzieciaki rosna zdrowo nieswiadome zupelnie faktu ze sa takie specjalne w porownaniu z szarym szwedzkim zjadaczem chleba:sorry2:

czy pominiecie mnie milczeniem oznacza ze wasza grupa nie przyjmuje nowych czy jak mam to rozumiec?:confused:

czesc mktosia ..nikt cie pomija i szczerze mowiac nie mam tu chyba zadnej grupy...poprostu forum znowu ucichlo...aaa...milo Cie powitac :-)

Domiska moj maly to zazwyczaj pada ok 20 -21...ale wczoraj tak sie zmeczyl i najadl u babcie ze od 19 do 9 rano spal...mala niestety to pojzno chodzi spac moze dlatego ze w ciagu dnia to spi ok 3-4 godz...ale tez i wstaje pozno bo ok 10...a jak tam u was dziewczyny?

u nas mal osttnio chodzi pozno spac kolo 21:30 ale spi pozniej do 12stej heheh :D i mamuska ja budzi bo czasami i jej sie przyspalo do 13stej! :D:D
nawet jak pojdzie wczesnie spac to rano spi dlugasno:D lubi sobie pospac i rodzicom pozwala.

mi zaproponowali pracke na pol etatu z brdzooo"flexible hours" moge sobie sama wybierac jakie godziny chce pracowac i pond $17 dolcow za godzine co tutaj jest dosyc niespotykane .. tyle ze ja juz pracuje na pelny etat 4 dni w tygodniu:D hihi i nie wiem co zrobic ale moze wezme hm... mysle i mysle :D

Witaj m_ktosiu!!!!! Witam Cie na kolorowo :-) Rozgosc sie!!

Ciao dziewczynki.
Dawno nie zagladalam. Maly daje mi coraz bardziej do wiwatu po pecherzu najbardziej..hehe. Za kazdym razem jak chce posiedziec to on sie przebudza i mnie obkopuje!

M_ktosiu- a czemu macie w domu TROJ- jezycznosc, a nie dwu?

:-) dziekuje za przywitanie

u mnie 3jezycznosc bo my z moim nie znamy swoich jezykow i rozmawiamy po angielsku...a do dzieci po swojemu...dzieci slysza wiec 3 ;-) zaoszczedzimy na szkolach potem :-D
moja mala juz widac w porownaniu z rowiesnikami ze jest do tylu w mowie...ale co tam wszyscy doktorzy mi mowia ze to normalne i mam sie nie przejmowac...dziecko ma troche zamieszane ale jak sie nauczyczy ktore slowa do ktorego wora wrzucac, to bedzie na luzie plynnie tribingual czy jak to sie nazywa:blink:
a u was jak z jezykami? po jakiemu w domu sie mowi?

staram sie miec ksiazki i filmy w roznych jezykach aby zadnej swery nie pomijac...
oczywiscie mala z przedszkola przynosci mi szwedzki :baffled: obawiam sie ze bedzie ciezko z polskim... musze ja przekonac aby do mnie po polsku mowila...widzialam juz nie raz sytuacje na miescie ze matka po polsku a dziecko po szwedzku odpowiada :dry:

misa83 kiedys bedziesz te kopniaki milo wspominac:blink:

domiska no to gratulejszyn... niezle niezle...ja wlasnie jestem przed rozpoczeciem tematu- moja pierwsza praca po maciezynskim... nigdy w szwecji nie pracowalam poza krotkim epizodem au-per... jezyk znam baaardzo slabiutko...ciekawe co mi znajda...bo mam zamiar sie zarejestrowac w urzedzie...nie mam wygorowanych oczekiwan...zobaczymy...a ty czym sie zajmujesz?

a ze spankiem dzieciarow to u mnie do 21 sie wyrabiam z zagonieniem do lozek... mloda spoko...ma juz lozko takie normalne i dos ladnie sypia przynajmniej do 7:30 a malutki pierwsze miesiace oczywiscie karmienia ale ostatnio pojawiaja sie noce przespane calkowicie:tak:...odpukac...
wlasnie ostatnie pare dni go odstawialam od piersi i juz ladnie zaakceptowal:happy:

do milego
ps. wiecie jaka beznadzieja...ciagle mnie wywala z bb wiec szybko musze naciskac na okno odpowiedzi i wtedy jest ok...ale co za tym idzie...nie widze aviatorkow ani podpisow :-( wiec mi szkoda ...mam nadzieje ze mi sie uda to naprawic...nie wiem o co hooo

m_ktos ja zarzadzam dzialem sprzedazy i marketingu w SPA - tu mozesz poogladac www.broadmoor.com
:)
nie martw sie malutka nadrobi w mowie :D ale juz mowi zdaniami itd? jak zauwazylas ze jest do tyluz mowa kochana? moja znajoma ma podobny problem z jej synkiem.
u nas skolei z mowa bylo inaczej bo mala szybko bo juz w wieku 5/6 miesiecy zaczela pierwsze swiadome slowa mowic a po skonczeniu roczku juz proste zdania wiec wyjatkowo szybko jej to poszlo:) teraz smiga sprawnie w dwoch jezykach i pojedyczne slowa w trzecim hihi :D

misia a ty przecztalas moj ostatni post do ciebie o Kagyu w Twoim miescie? spotkalas sie z nimi ? opowiadaj co i jak :D

reklama
M_ktosia- z tymi jezykami to jest wlasnie cos, czego sie obawiam! Slyszalam juz duzo glosow, ze bardzo trudno jest namowic dzieci do mowienia po polsku, gdy wychowuje sie je w np.anglojezycznym kraju. Nie wyobrazam sobie, zeby nasz synek nie znal mojego ojczystego jezyka!! Mam nadzieje, ze przy wlozeniu w to energii i uporu jakos mi sie to uda. Jestem zdeterminowana. Ja tez spotykam ciagle sytuacje, ze rodzice mowia do dziecka po polsku, a ono odpowiada po angielsku lub czasem zupelnie ignoruje rodzica. Nie podoba mi sie to, ale zdaje sobie sprawe jak ciezko jest egzekwowac od dziecka uzywanie jezyka, ktory na dobra sprawe nie jest mu na codzien potrzebny. No coz..zobaczymy...bede sie zaopatrywac w rozne pomoce dydaktyczne. Mam nadzeje, ze bycie nauczycielem pomoze mi znalezc metody aby moj synek wladal biegle jezykiem polskim. :-)

Do góry