reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pary Polsko-Zagraniczne

olivca co do slubu mieszanego bo taki wlasnie bralismy.. tzn jednostronny :D wygladalo wszytsko identiko tak samo jak w slubie katolickim. jedyna roznica jaka byla ze przy komunii .. ksiadz podal ja tylko mnie nie mezowi:) no i my akurat mielismy lsub w obydwoch jezykach i po polsku i po angielsku :)
oprocz tego postanowilismy zrobic cos troszke innego i czytania czytalismy my sami.. ja czytalam je po polsku a Sam po angielsku :D

witaj Aisah ! pisz co proabiacie gdzie meiszkacie no i zdjecia pokazuj :)

reklama
Kurcze od 6:00 juz na nogach, Aisah postanowila ogladac bajeczki hehehe. Mieszkam z narzeczonym w Groningen, Holandia, planujemy slub, ale cywilny po angielsku, on jest muzulmaninem, kompletnie to w niczym nie przeszkadza:tak: Mała przyjela chrzest, co do komuni to jeszcze zobaczymy, jak urosnie sama stwierdzi jaka religie chce praktykowac. Znam wiele takich osób z dwoma religiami, mowia ze to czasmi przydatne, zalezy od sytuacji w jakiej sie znalezli hehehe

Załączniki

• 3 nauka 500x375.jpg
    3 nauka 500x375.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 38
  • 4 głowa do góry 500x375.jpg
    4 głowa do góry 500x375.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 43
ojej to bardzo fajniutko, mąż mojej siostry jest również muzułmaninem ale jest mniej wyrozumiały i ich dziecko nie będzie ochrzszczone. Śliczna ta wasza niunia, nie mogę się napatrzeć na zdjęcia bo to rzadkość że "zmiksowane" maleństwo ma takie proste włoski, aż wam zazdroszczę takiej piękności. My nie znamy jeszcze płci nasego maleństwa ale ja coś czuję że będzie dziewczynka i troszkę się boję pielęgnacji włosków właśnie:)
Domiśka dziękuję za odpowiedź. tak myślałam ze będzie jednostrony:( A pomysł z czytaniem jest wspaniały, ja to taka nieśmiała jestem że nie wiem czy bym dała radę ale dla takiej ideii należałoby zawalczyć i się przłamać bo to coś wspaniałego.

witaj Aisah!!!masz sliczna coreczke!!!!
widze ze cos sie ruszylo na forum..moj David chory ma grye zoladkowa..,wiec nawet niemam chwili wytchnienia...wpadne potem!!buziaczki

Aisah hihi witaj witaj jeszcze raz:) faktycznie rzadkoscia sa tk proste wloski.. powiem ci jkby nie wiedziala ze twoj maz afrykninem jest pomyslalabym ze tatusiem jest pan z Indii moze :D
jejku i faktycznie wczesnie ci wstaje krolewna hihi :) musisz z nia porozmawiac by dawala sie mamusi wyspac :Dhihi albo przesle do Twojej coreczki mojego spiocha by jej wytlumaczyla :D

Olivca i ty bys dala rade :))) powiedz jak sie czujesz i jak fasolcia i czy juz wiecie co bedzie?:D

domimo oj biedny Twoj synus oby mu szybko przeszlo!!! takie chorobsko moze niezle wymeczyc oj ja to wiem..

a mnie dopadlo jakies przeziebienie.. czuje sie paskudnie!!! mam nadzieje ze to nie grypa! bleh jeszcze dzis do pracy i pozniej 3 dni wolnego dzieki bogu ufff!!!!

poza tym u nas piekna pogoda na dworze az chce sie jechac na jakis piknik czy cus :D

My rowniez mialysmy ładną pogode, słonko świeciło. Byłyśmy na spacerku w parku i u znajomych :-) Drogie panie dziekuje za komplementy, wasze dzieci sa rownie piekne i pewnie bardzo kochane. Co do wlosków Aisah to zaczynaja jej sie kręcic i ma ich wiecej niz ja :-D Za tydzien ma 5miesięcy, a juz dawno kituszki jej robie :-)

Hehe no to fajnie. Co do wloskow hihi to długie ma widzimy tylko ze takie prosciutkie na zdjęciach, wklejaj nowe może jak się już jej zmieniły poogladamy wszys y.

Kurde moja mała ma typowe afro barDzooo drobne i poskrecane hihi ale dochodzę do wprawy i wyglądają ładnie. Choć są tak gęste i skręcone ze grzebienism w zyciu by się nie dało przejechac hihi.

no to Domisiu o wszelkie porady będę się zwracała do Ciebie. Niestety nie wiemy ciągle co będzie bo przez te moje kłopoty w Polsce jestem bardzo niespokojna i martwię się więcej niż zwykle więc i fasolka nie chce usiedzieć na miejscu, na usg mają problem ze zmierzeniem jej a co dopiero określeniem płci:baffled: No i mama krzyczy że zwariowałam z tym lataniem na usg:szok: (tylo 3 razy dopiero miałam) i mam czeka na planowe majowe...muszę więc jakoś wytrzymać. A w sumie pomieszało mi się wszystko i nawet jak będzie chłopak to też już będzie dobrze bo przynajmniej już o włoski nie będę się martwiła:happy:

Oliwciu kochana hihi nie martw się nic będzie wszystko dobrze ale wiem jakie my mamuśki jesteśmy czasasami przewrazliwione, Zobaczysz będzie wszystko ok.
Co do USg to ja miałam w ciąży tylko 2 nie licząc tego pierwszego w pierwszych tygodniach by pokażac ciążę. Tu w usa nie robią za wiele zazwyczaj jedno w połowie ciąży. Ja miałam dwa bo mała była baaardzo ruchliwa i nie chciała pokazać buzi hihi

Hihi co do wloskow jeśli twoje maleństwo taka szopkę będzie mieć to służę pomocą;) u chłopców fakt znacznie lepiej hihi

reklama
hej, hej

witam Aisah... corunia piekna...wloski jakie dlugie :shocked2:... ja mam chlopaka lysaka :sorry2:

a jak sie dba o takie afro?
moja cora ma tak poczochrane wlosy ciagle ze tez wymiekam...i wszystkie gumki i spinki sobie sciaga:wściekła/y: wyglada jakbym jej w ogole nie czesala....a ja cierpliwie czekam az jej wloski jeszcze troche podrosna i bedziemy robic konski ogon:blink:

a u mnie samotnosc weekendtowa... moj ukochany wyjechal na 3 noce wiec mam pelne rece roboty z dzieciakami..
poza tym biore sie za siebie i zaczelam diete:tak:
czy pisalam ze odstawilam malego od piersi? skonczyl 6 miechow i przeszlismy na butle... a ja mam nadzieje sie teraz pilnowac z jedzeniem i zrzucic 7 kg :dry: co przez ostatnie pol roku mi sie nie udalo:baffled:

no i u mnie po tym odstawieniu niezla zamieszanie w hormonach...wysypalo mie na buzi jak za czasow tradziku mlodzienczego:no: i pierwsza @ dostalam ... :confused2::oo: i niefajnie sie czulam...mam nadzieje ze teraz wszysciutko sie unormuje...

boszzz grypa zoladkowa...u nas sie przewinela ze 2 tyg temu brrrr... zdrowka zycze!

ja mialam w ciazy pelno usg...za kazda wizyta i uwielbialam to...dzidzius zawsze pieknie sie pokazywal:blink:
olivcia co jak co ale ty zrob wszstko aby nie myslec za duzo negatywnie...skup sie na wiesz tych milych stronach przygotowan dla malenstwa a reszte odsun na dalszy plan...teraz dzidzia jest najwazniejsza..wszystko bedzie dobrze i sie ulozy

domiska slub bardzo ciekawie obmyslomy...piekne polaczenie dwoch kultur:tak:... u nas byl po ang, urzedowy-biurokratyczny :sorry2:

pozdrawiam
hej så länge!

Do góry