reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pary Polsko-Zagraniczne

No ladnie....i sie dziewczyny poklocily....a wydawac by sie moglo, ze watek par mieszanych z zalozenia ma byc tolerancyjny...:baffled: Jakby nie bylo wszystkch nas bowiem polaczyla chwilowa badz nie, ale jednak polaczyla nas milosc do mezczyzn z innch krajow, a wiec innych kultur, innego koloru skory (czasem) i innej mentalnosci. Jak widac pewne segregacje bardzo trudno zniesc, a jak tylko noga sie powinie nagle 'czarnoskory misiaczek' staje sie 'murzynem' i koniec i kropka......:-( Troche smutne...

heh bardzo trafnie to ujelas. Choć fakt smutne to..

reklama
On blond blond..

Niebede sie rozpisywać bo widzę ze nie ma sensu. Powiem tyle troszkę sie zdaje wybiorczo i bez zrozumienia czytasz.
przepraszam ze nie przyklasknelam twojej wypowiedzi ale zwyczajnie nie lubię generalizować. Nie wyszło mi z jednym to wszyscy.. Wszyyscy murzyni są beznadziejni.. No proszę cię;)

Co do słowa murzyn a ciemnoskóry to jak widzisz w poprzednich postach nawet nie byłam pierwsza która na to zwróciła uwagę.

Eh.. Hihi jeszcze tupniecia nozka tu i ówdzie brakuje ;))

Kazdy, powtarzam kazdy wyksztalcony i kulturalny czlowiek powie i wie o tym, iz slowo murzyn jest obrazliwym zwrotem w stosunku do czarnoskorych. To zwyczajny rasizm. I zaprawde nie ma sie tu z czym sprzeczac...tak po prostu jest....i tyle. Murzyn, asfalt czy bambus....jedno i to samo okreslenie, tak uwielbiane przez polskie spoleczenstwo...(generalizujac of course). :-)

kazda z nas a inne doswiadczenia i spostrzezenia...i ma prawo do wypowiedzi..czasem nas to razi czasem sie niezgadzamy...Blond miala zle doswiadzenia i ja podobnie...ja pisalam o tych ktorych znam...Domiska w kazdym kraju kazdy z nich podchodzi inaczej do zycia .. fakt tak jak jest w warszwaie panienki chodza w te miejsca gdzie oni przebywaja zeby znalesc soobie kolesia...bo to dla nich egzotyka i cos nowego...sadze ze w USA jest tyle narodowosci wymieszanych ze czarnoskory to nic niezwyklego...tutaj jest inaczej i niestety wielu tych kolesi wykorzystuje to w perfidny sposob...ale nie powiedziala ze wszyscy,,,ja niestety takiego nie znam...
moze zmienmy temat bo po co sie klocic...porozmawiajmy na jakis inny neutralny temat...Domiska jakiego wyznania jest twoj maz/? chrzciliscie mala? ja dzis mialam dedication mojego synka...ale nie w kosciele katolickim tylko u meza w kosciele w chrzescijanskiej spolecznosci

Domimo ma rację- zupełnie inna sytuacja jest w usa a inna w polsce- jeśli chodzi o egzotykę:tak:-ja tez znam mnóstwo przypadków kiedy faceci to wykorzystują- i nie znam chyba żadnego który by czegoś nie kręcił na boku (niestety:-()
...a niektórzy to mają tupet niesamowity....aż śmiesznie jak się patrzy z dystansu...
ale też i przykre patrząc na szalejące za nimi pomimo wszystko dziewczyny....a oni sobie tylko powtarzają co i jak..także następni są jeszcze lepiej wyedukowani....
no i oczywiście że okazja czyni złodzieja..ale czasem tracę wiare w ludzi jak to wsyztsko widzę....

Domimo, zobaczymy czy religia będzie neutralnym tematem:-p
a Ty jakiego jesteś wyznania- i jak jest u Was z dziećmi?
mnie czasem przerażają te wszystkie kwestie...(mój przynależy do czegoś dziwnego i analizują tam biblię..kilka razy w tygodniu...dla mnie trochę jak sekta..ale może to ten katolicki punkt widzenia?:confused:sama nie wiem....)
a co to jest dedication?

a jeszcze dla sprostowania ja w ogole w dyskusje nie mieszam stanow bo tu tk jak piszecie jest zupelnie inny "swiat" ja tylko wlasnie z polski sytuacje podobnie jak Wy :)))

domimo kochana moj maz byl wychowany w Babtyzmie ale teraz uczeszcza do katolickiego kosciola ze mna i nasza mala, mielismy slub koscielny itd ;) a co do coreczki to mala jak najbardziej byla chrzczona w wierze katolickiej tez ;)

a co to za spolecznosc chrzescijanska? jak sie nazywa?

ja smigam spac bo jest hehe po 1 w nocy :D buziaki kochane!

dobra chyba n razie pokij nastal...
ja z urodzenia katoliczka ale nieczuje sie dobrze w tej wierze.. i jak elete napisala wole ta sekte...fajnie to napisalas...niechodze do kosciola katolickiego ,,, miedzy innymi zrazila mnie postawa katolicka mojej mamy (nieobrazam nikogo i niechce klotni!! ale moja mama to czystareklama radia maryja)..wiec uczeszczam do kosciola ewangelicznego meza..mozna ich nazwac zielonoswiatkowi...najpierw chodzilismy tam gdzie byla amerykanski pastor a teraz chodzilmy tam gdzie jest pastor z Afryki..ja nie za kazdym razem moge bo to sa dlugie msze i dzieciaki i nie daja rady wytrzymac spokojnie..
Dedication to cos w rodzaju chrztu ,,moge takto nazwac,,ofiarowanie Bogu blogoslawienstwo i modlitwa za dziecko...

z serii radia maryja mam ciocię, ale na szczęście daleką, także wiem o co chodzi, ale nie ma tego za często;-)...
(ja zamiast szukać w ogóle zrezygnowałam z religii...mam nadzieję że na starość mi sie nie odkręci:-D...)
jaki jest ten pastor z afryki? pewnie nie aż tak kontrowersyjny jak ten Obamy :-D....
a córka w szkole- to że jest innego wyznania- były jakieś problemy? no i jak reszta rodziny zaakceptowała ta decyzję?

reklama
no i pewnie w "kosciele" trzeba czuc sie przede wszystkim dobrze :)) tutaj jest super kosciolek, lubie tu przychodzic choc nie jestem co tydzien szczerze mowiac ale przyjezdzam na polskie msze a sa one tak srednio 2 razy na miesiac. To jedyne miejsce gdzie i kiedy hihi mozna posluchac polskiego ;) hihi ale tak jak mowie czuje sie bardzo dobrze po takiej rozmowie z Bogiem :) tez nie wszystko mi do konca pasuje ale chyba jednak najblizsza mi ta religia z chrzescijanskich ;)

Barrrdzooo bliski jest mi buddyzm dlatego hihi pewne rozdarcie pozostaje ale staram sie to jednak jkos pogodzic hihi :D a malej no napewno przedstawie Budde i jegbo historie i jego przeslani jak bedzie ciut starsza :)))

Elete ojaj przesliczneeee masz zdjecie w avatarku!!!!!!

Do góry