reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pary Polsko-Zagraniczne

Domiska Lecimy na 5 tygodni :-) Ja jestem na macierzynskim wiec mam wolne a moj chlopak konczy prace teraz i zaczyna nowa dopiero po powrocie z PL . Moi rodzice nie widzieli jeszcze mojego malenstwa "na zywo" wiec tym wieksza uciecha :-) Duzo spraw do zalatwienia w sprawie budowy domu ,slubu,chrzciny malego wiec czas szybko minie ...

reklama
Carolinko napewno sie zdarzycie nacieszyc rodzinka no i rodzinka Wami! :)no i tyle spraw faktycznie czs bedzie szybciutko biegl :D
aj jak fajnie ale ci zazdroszcze tych 5 tygodni!! :) ja tylko na 3 a mezus tylko na 2 :/ no ale lepsze to niz nic :/

my dzis w domciu ale pozniej smigamy na zakupki a pozniej na bal! :D

No i jak tam wrażenia po balu?? gdzie zdjątka?
u mnie małe zmiany w rozkładzie dnia- mam zwolnienie i będę teraz w domu:tak:

Witam:tak:
widze ze przygotowania do swiat(przynajmniej psychicznie) rozpoczelyscie:tak:
ja juz pokupowalam prezenty, nareszcie mam to z glowy:-)
u nas ok chociaz ostatnio tez walczymy z kolkami:baffled:koniec swiata...ma kolki mimo ze dostaje te cudowne niemieckie kropelki....no chyba ze bez nich byloby jeszcze gorzej...maly m a juz 6 tygodni!!!:szok::-DElete widze ze tez juz zblizasz sie di finiszu:tak::tak::tak:teraz to ja Ci bede kibicowac:tak:a czy w koncu znasz plec???

Blond fajnie że piszesz:tak: i powodzenia w walce z kolkami...
(mnie na razie niektóre kwestie przerażają..boję się że sobie nie poradzę:-(...)
ale a propo świąt: ja już prawie skompletowałam wszystkie prezenty dla wszystkich (czasem sobie zapominam co już kupiłam, bo zaczęłam kupować troszkę wcześniej żeby się jakoś zorganizować w tym roku;-) i mogę dla niektórych mieć więcej drobiazgów:-D)
trochę będę wykluczona ze świątecznych porządków, ale trudno jest tak nic nie robić:zawstydzona/y::tak:także pewnie też się będę jakoś starać..
a co do płci to raz się lekarka zdradziła że "wygląda na dziewczynkę" bo zazwyczaj się śmiesznie ustawia i nic nie widać:-)...
ale jako pierwsze dziecko dużo osób oczekuje chłopca, także będzie trochę rozczarowań pewnie:tak::-D....(w sumie znam to z autopsji ;-))

Hey :-)
Blond - moj maluch tez dostawal te "cudowne niemieckie kropelki"- lefax ale nic a nic nie pomagaly czasem wydawalo mi sie ze jest jeszcze gorzej niz bez nich:crazy: sama nie wiem :baffled: ale nie martw sie dasz rade nie pierwsza nie ostania ... ktora ma dziecko z kolkami :tak: Choc jest to bardzo uciazliwe :-(
Elete- jak tam samopoczucie ?? te ostatnie tygodnie sa najgorsze przynajmniej dla mnie były :tak:

Pozdrawiam

Carolina moj ma Sam Simplex .ale one wszystkie maja ten sam sklad chyba.bo ja zamowilam te moje na allegro i jak przyszly to zobaczylam ze to to samo co Esputicon polski.tylko ze tamte niemieckie sa bardziej rozcienczone i dodaje sie je do kazdego mleka a te polskie 2 razy dziennie.ale jakos dzisiaj nie jest tak zle.teraz marudzi i bawi sie ze mna we wkladanie i wypluwanie smoczka:wściekła/y::baffled::rofl2:masakra...kocham to;-)najwazniejsze ze ladnie spi w nocy:-)
Elete nie martw sie dasz sobie rade.ja tez sie martwilam.kazda sie martwi.dla mnie tez pierwszy miesiac byl trudny kiedy on nie spal(jak sie pozniej kazalo byl po prostu glodny a ja myslalam ze go brzuch boli ....i pozniej schudl:zawstydzona/y:)ale teraz on jest najedzony i spi, ja tez wyspana i w pelni sil do walki w dzien:-D
pamietam jaka ja bylam przerazona jak musialam w szpitalu zmienic mu pierwszego pampersa:szok::tak:do tego zrobil wtedy wielka kupe i chyba z 10 chusteczek zuzulam:-Da on tak strasznie plakal bo ja nie wiedzialam co robic.pozniej nawet pytalam poloznej czy mu za mocno pampersa nie zapielam bo tak sie go balam.teraz mi s ie to smieszne wydaje ale wtedy ledwo o tej cesarce stalam na nogach i balam sie go strasznie.
dziewczynka?:tak:super..ja marzylam o dziewczynce...ale teraz juz sie tak do Rafalka przyzwyczailam ze znowu nie wyobrazam sobie dziewczynki:tak:a jakies imiona masz juz w glowie?

Carolina, u mnie nie jest jeszcze tak źle z samopoczuciem, tylko wszystko robię w zwolnionym tempie;-)wszyscy mnie straszą, że potem będzie trudniej..
..dzisiaj oglądałam z mamą wózki i łóżeczka-także pewnie wózek będę mieć przed świętami:tak: (co chwilę znajdujemy coś fajniejszego od wcześniejszej opcji:-D)
Blond- fajnie że śpicie w nocy- to na pewno duże ułatwienie:-),
no i dzięki za pocieszające opowieści:-D:-D
a co do imienia, to Zofia albo Michalina aaalbo Adam (wersja kiedy nie wiedziałam), postanowiłam nadać imiona "rodzinne" które dodatkowo dobrze się tłumaczą na angielski;-)....
a u Was co zadecydowało o wyborze imienia?

blond mly juz przesypia cale nocki bez budzenia sie na jedzonko?:) suuuper :) a co do kolek to moze mu mleczko nie pasuje ktore mu djesz? ja bym odpuscila te kropelki szkoda juz takiego malca kroplami fszerowac.. przykladaj mu zagrzany kocyk na brzuszek albo wlaczaj suszarke itd tym badziej jesli nie pomgaja!
hehe i ja sieusmialam z Ciebie bojacej sie wlsnego dziecka hehe apartka z Ciebie:D:D

elete no u ciebie coraz blizej i blizej :d ciesz sie tym okresem bo niedlugo sie konczy! a pozniej nadchodzi chyba jeszcze piekniejszy bycia z dzieciatkiem:)
co do plci to my oczekiwalismy dziewczynki strasznie chcielismy no i byla :D

co do imienia to duze znaczenie mialo to ze zyjemy w usa, to ze mala jest mulatka i to ze chcielismy jakies unikalne imie :) no i szukalismy z mezusiem szukalismy az znalezlismy- Ashanti :) na drugie ma po mojej cioci Veronica :) no ale mowimy na nia Shannie na codzien :)

reklama
Blond - w sumie te krople pomagaja zeby mu sie odbiło szybciej a moj maluch nie mial z tym problemu co sie okazalo mleko bylo nie takie ( dokladnie to co mowi DOMISKA) dostal wysypki na twarzy i uszach z tego zrobiala sie taka strasznie sucha skora i dostal inne mleko w Pl nazywa sie ono Bebilon pepti- jakos tak. W kazdym badz razie poki co niema takich kolek jakie mnial wczesniej.. i skore ma sliczna :-)
Elete - no wiesz kazda z nas przechodzi ciaze inaczej ale ja w tych ostatnich tygodniach nie moglam sie zgjasc taki duzy brzuch miala :-D i strasznie mie bola kregosłup, i puchnace nogi Masakra :baffled: No ale juz blizej niz dalej 3mam kciuki :-)

A co do imienia to moje malenstwo nazywa sie Jacob Wybralismy to imie bo i po polsku ladnie brzmi Jakub, Kubus :-)

Nom ja zaczynam pakowac walizki :-D yupiiiiiiii :-)

Do góry