reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pary Polsko-Zagraniczne

Też się z tym spotkałam że kosmetyki są używane w większych ilościach...S czasem kupował po kilka dużych butelek płynu:tak:
raz się zdażyła śmieszna historia bo okazało się że uzywamy tego samego antyperspirantu :-D(zapach był fajny to sobie kupił i nie przeczytał etykietki, a nawet jakiś znajomy mówił mu (jak się póżniej okazało) że pachnie jak kobieta, to nie wiedział czemu..:-D)
Apropo M i zmiany religii- to raczej w islamie chyba nie jest takie proste, także mógł tylko zmienić dane - w ramach łatwiejszego startu tutaj...:tak:
A teorie na temat religii mają niezłe, ja często nie podejmuje tego typu wyzwań, bo są zaraz cytaty z Biblii- i żadnych innych autorytetów poza...a ja mu mówię, że to tłumaczenie jest przecież i co innego jakby czytać w oryginale (przecież przy każdym tłumaczeniu tak łatwo jest wypaczyć sens...., no ale...)
A jeśli chodzi o "słaby film" to nie tak- napewno chciałaś też pewnie pomóc albo się wzruszyłaś historią itd..to jak najbardziej normalne..jak w grę wchodzą emocje-....:tak: ja tez się (niezupełnie tak- ale pomagając) kilka razy dałam nieźle nabrać.....
A wracając do rozmowy z S- to właśnie było na skypie..tylko się pojawia zasadniczy problem czyli inny czas pracy (on pracuje w nocy on ) także jak ja wracam z pracy to zazwyczaj jest zmęczony i trzeba odpocząc do nastepnej pracy...:crazy: także czasem czuję się jakbym żebrała o każde słowo (a ktoś dziwny nauczył go żeby wszystko pisać i mówić jak najprościej...) a jak juz wyśle kilka krótkich maili- to ma wrażenie, że sobie pogadaliśmy...a ja się złoszczę wtedy i konflikt gotowy...
Dzisiaj wogóle miałam niemiłe zdarzenie w autobusie :wściekła/y:(jakbym miała niedosyt stresu) jakaś starsza szczupła dziwnie wyglądająca pani siedząca obok mnie (ja stałam przy dzwiach) tuż przed przystankiem nagle wstała i zaczęła mnie popychać (myślałam że może się złości że stoją " na drzwiach" ale przeciez jechałam tylko jeden przystanek) i zaczęła mnie popychać i uderzać, bez słowa i w brzuch też celowała..wycofałam się dalej a ona nic- na szczęście drzwi się otworzyły (bo nikt by mi nie uwierzył że ona zaczęła) i potem przeszła przez ulicę akurat jak ruszyły samochody...dziwne, prawda?

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny nie rozumiem.. ze niby dlaczego uzywaja wiecej kometykow? albo dlaczego uzywaja tylko nivei? bo nie zrozumialam...

elete a dlaczego sie nic nie odezwalas do niej i nie zwrocilas jej uwagi ?

ja w domciu z rodzinka zaraz mezus ma piec kurczaka :D i bedziemy wcinac:D a pozniej jakis flmik i drinek jak mala pojdzie spac :D

elete tak jeszcze mysle.. ty musisz cos postanowic.. czy chcesz z nim byc czy nie.. bo bardzo sie miotasz... az szkoda Ciebie.. zdecyduj i mu postaw ultimatum!
no bo w koncu trzeba podjac jakas decyzje albo w jedna albo w druga strone.. :(

co do szczotki do wlosow albo grzebywa to dziewczyny poczekajcie jak sie dzieci urodza i zobaczycie jakie beda mialy wlosy.. niektore mieszane dzieci maja zupelnie proste wlosy.. :) to nie zadna zasada ze bedzie mialo krecone wlosy.. moze miec mieszane- luzne loki moze miec tez wlasnie proste.. znajomej moje synek ma proste :)

nasza mala ma typowo "black" wlosy bardzo poskrecane typowo "coarse hair" ale ja sama mam krecone wlosy a to pewnie tez mialo na to wplyw:}

Domiska, Nivea- jako jedna z popularnych marek, naprawdę często jest używana (a poza tym nie wypiszę wszystkich nazw;-)) i poważnie zauważyłam większe zużycie kosmetyków (wiem, że nie znam wszystkich i może to źle uogólniać ale jakoś trzeba..)
wracając do incydentu w autobusie- to była kwestia sekund/minut (jeden przystanek) i powiedziałam jej cośtam- wogóle to nie byłam sama, jakiś mężczyzna się patrzył, i pewnie reszta autobusu rownież:-D..(stałam tyłem to nie widziałam) ale dalsza rozmowa nie miała sensu bo jak tu coś powiedzieć osobie po której widac że ma problemy psychiczne?..

a co do kwestii mojego wyboru, to ja też chyba czasem jest trudna ze swoimim humorkami itp:zawstydzona/y:... (także jednak decyduję się żeby kontynuować..)

a co do kuchni, to ja baardzo lubię yam i gari z okro...:tak:
także smaka mo zrobiłaś na jakąś fajną potrawę (kurczaka też lubię)

a co do włosków to ja mam jeszcz trochę czasu na te obserwacje;-), a Blond juz niedługo się przekona :-D:tak: (ale ja widziałam mało dzieci z prostymi, wolałabym sprężynkową wersję ;-)) ale poczekamy, zobaczymy...

no i udanego wieczoru!

Domiska z ta iloscia kosmetykow to ja zauwazylam to bo mieszkalam z 3 murzynami i oni wszyscy tak...ale moze tylko oni.i naprawde nie wiem o co chodzi i wlasnie zastanawiam sie dlaczego ale to nie bylo normalne...to znaczy mnie to denerwowalo troche, bo wiesz ja tu prezent komus robie , kupuje wode toal bo mu sie skonczyla i mnie prosil a tu za chwile on mnie prosi o nastepna bo po 10 juz nie ma!!!tak samo zel pod prysznic, balsam, wszystko doslownie....nie wiem o co im chodzi.rzucli sie na te kosmetyki jakby pierwszy raz mieli do nich dostep.
ja najpierw kupilam ta szczotke a pozniej zaczelm sie zastanawiac jakie moze miec wlosy:zawstydzona/y::-Dno ale niewazne...ona kosztuje kilka zlotych wiec nic sie nie stanie jesli sie nie przyda;-)najwyzej moje kotki beda nia czesane:-p:-D
a propos wlosow jeszcz to ciekawa jestem:bo ja mam kompletnie proste, a on sprezynki:-Di ja tez nie widzialam jeszcze z prostymi wlosami nigdy....chyba nie widzialam...tzn widzialam w dyskotekach tych afrykanskich dziewczyny z prostymi, ale to byly prostowane wlosy, taka szope mialy okrutna na glowie:tak:ale jak widac dalo sie wyprostowac...
aha Domiska z ta Nivea chodzilo o to ze S Elete nie moze uzywac ich, a z kolei moj moze, ale to nie mialo brzmiec jako uogolnienie;-)
--------------
a jak widac cala jeszcze:)

dziewcyzny hihi tu jest bardzo duzo mieszanych dzieci hihi i widac ze niektore maja proste wloski.. niektore maja bardzo luzne loki.. albo faowane wloski a jeszcze inne maja typowo "czarne" wloski - jak moja mala.. duzo to zalezy od mieszanki obojgu rodzicow :)
moge wam wkleic zdjecie jednego chlopczyka ktory jest mieszany a wloski ma inne :D

Elete rob tak bys ty i malenstwo byla szczesliwa!!!!! napewno podejmiesz wlasciwwa decyzje!!:))

blond hehehe jakis faktycznie dziwakow poznalas :D ze tyle kosmetykow uzywaja :d jak wiesz moj maz jest czarny i cala jego rodzina.. sporo moich kolezanek i znajomych i nikt tak jak Ci Twoi sie nie zachowuje :D hehehe az opowiedzialam o tym mezowi smial sie jak nie wiem:D moze oni chorzy czy cos ;D

wiesz w tym momencie to oni sa dla mnie chorzy...bo ja po prostu jestem na niego zla strasznie .jej a ja myslalam ze oni tak wszyscy z tymi kosmetykami szaleja...naprawde:)bo naprawde w tym domu bylo 3 i wszyscy tak robili!:)np kapali sie 3 razy dziennie i po kazdej kapieli:balsam, krem do stop.no i ta woda toaletowa w ilosciach ogromnych co dla mnie w ciazy bylo po prostu jeszcze bardziej drazniace bo mi wszystko smierdzialo.po kazdym umyciu rak krem do rak. i co mnie jeszcze zdziwilo(chociaz slyszalam ze to podobno normalne...wiec chyba ja jestem nienormalna...) ze oni po kazdym uzyciu zlewu , tnz po puszczeniu wody wycierali zlew w srodku bo byl mokry....mieli specjalny recznik do tego.ale to z takich ciekawostek:)strasznie dbali o czystosc.do przesady jak dla mnie.ale moze trafilam na takich pedantow.z drugiej strony to moze i lepiej ze pedanci niz odwrotnie:)
aha i pralka stala nieuzywana bo przeciez ona na pewno tak dobrze nie dopierze jak oni w rekach w wiadrze....wiec tylko ja "brudas" pralam tam reczniki i swoje dzinsy...:)a reszta wiadro mydlo i jazda...pewnie dlatego to mydlo tak szlo:)
oj duzo ja sie ciekawych rzeczy naogladalam:)i nasluchalam...ja chyba naprawde na jakis wybitnych:) trafilam:)

hm powiem Ci ja sama bylam wychowana podobnie :D i nadal tak zyje :D czystosc u nas zawsze bardzo wazna byla.. zawsze umyc umywalke po sobie i zlew.. wytrzec by nie bylo zaciekow.. szczegolnie jak zlew jest mokry is ie zostawi hihi to zostana kropki po wodzie itd ;)

biore prysznic 2 razy dziennie.. wieczorkiem po calym dniu i rano by sie odswiezyc przed praca po nocy spoconej nocy hihi :D
jak byla w ciazy moglam skolei no stop siedziec w kapieli:D

no i kurde hihi smiesznie bo ja tez zawsze po kapieli balsamuje sie a po umyciu rak uzywam kremu do rak albo balsamu by je nawilzyc :D

wiec moze z nimi nie bylo tak zle.. no ale pranie robie w pralce :D

może zależy po prostu skąd oni byli, bo przecież Afryka jest duża i nawet wewnętrz jednego kraju masz różne zwyczaje itp...
i pewnie się dobrali na zasadzie podobieństw....;-)
a wydaje mi się że to jeszcze długo będzie wyglądać w Polsce dziwnie kiedy mężczyzna bardzo dba o wygląd (np kiedy ma kosmetyczkę większą niż moja własna:-D:tak:)
u takich znajomych w domu jak perfumy leżały na stole to każdy je używał (i może dlatego prezent Blond tak szybko się skończył)
a prysznic jak się zepsuł to używali garnuszka, zamiast go naprawić po prostu...
także chyba zależy na kogo się trafi...
Domiska wklejaj zdjęcia to sobie pooglądamy różne wersje tych włosków:-)...

reklama
na pewno jest jakaś różnica pomiędzy afroamerykanami i akrykańczykami, no to są w końcu inne kontynenty:-)...
poza tym może inaczej się żyje w Stanach...może to też ma znaczenie w tym wszystkim...
Domiska a gdzie wkleiłaś zdjęcia?
Fajnie będzie teraz dużo nowości zdjęciowych
bo pewnie już wkrótce będą też zdjęcia od Blond:-):tak:...

Do góry