reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pary Polsko-Zagraniczne

czesc kochane, takkkkkk urodzilam w zeszly piatek 20 kochana niunie nasza mala Nellie, jest piekna fajna grzeczna 6cio dniowa dziewczynka, zreszta same ocencie :-)

jestem troche zakrecona wiec przepraszam ale nie odniose sie do wszystkich nowych postow

ola-lux nie boj sie porodu, wspolczesna farmakologia czyni cuda :-)

pozdrawiam tez nowe dziewczyny i do napisania...:cool2:

reklama
:-D bosze mktosia ona jest cudowna..sliczna mala kruszynka :-D piekne dziecko , az mi sie na wspomnienia zbiera:tak: napisz koniecznie jak bedziesz oczywiscie miec czas , bo teraz z nim moze byc ciezko, jak ci mina porod, ile mala wazy i wszystkie te pierdolki i dawaj wiecej zdjec malej Nel :-D

Oles ja tez jestem ciekawa jak nasza mala zareaguje na morze i piasek..tymbardziej ze pomalu stawia sie do pionu..wspina po meblach i przesuwa ...patrzec jak zacznie chodzic wiec moze do lipca juz bedzie wkoncu w lipcu bedzie miec 11 , no prawie roczek bo jest z 31 lipca....:cool2:

a my z powodu zagrozenia ospa u naszej malej musielismy przesunac wyjazd do PL i jedziemy dopiero w czerwcu....niewytrzymam juz nie moge sie doczekac :-D

pozdrawiam wszystkie panie i ich maluchy
buzka

No i sie okazalo ze do Polski w ten weekend nie lecimy, mielismy jechac z jego rodzicami, a oni teraz nie moga, cholerka!!! Kombinuja a mnie wkurzaja bo mysla ze ja bilet dzien przed wylotem sobie kupie, zla jestem na to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale kiedy sie nie zdecyduja to sami lecimy w nastepny albo jeszcze w nastepny, bo potem to juz nie bede mogla, ostatni czas na loty:eek:

A wiec Silunia spotkac sie mozemy jesli bedziesz mila czas ,na jakis spacerek, lodzika, nasiadowke w parku - zadna rewelacja - ale ja to ostatnio zaczynam sapac, dyszec i szybko sie meczyc, jak prawdziwa ciezarowka :-D:-DNapisz jesli bedziesz miala plany odwiedzic Luxa, pojdziemy na lodzika :-p:tak:Wiesz ?jesli moje bobo przyjdzie wczesniej (jak twoje)nie bede miala nic przeciwko temu, bardzo sie uciesze , szybciej bedziemy to mieli za soba:tak:

Oles
dzieki za wsparcie,probuje nie myslec, co ma byc to i tak bedzie,maly wiecznie w brzucholku siedziec nie moze :-D:-DPo za tym u nas tez skwarno, ale pewnie nie tak jak u wlochow:tak::cool2:

Po za tym z ta wspolczesna farmakologia mnie pocieszylas M-ktosia :happy:dziekuje.Coreczka sliczna malusiunia dziewczynka, pokazalam mojemu Carlo,stwierdzil ze naprade slodka:tak:

Nemet napisz cos o sobie, jak sie poznaliscie, jak ci sie zyje o zmarwieniach i radosciach. Pozdrawiam :tak:

Ola - pogadam z mezusiem i dam ci znac wieczorem co z tym naszym spacerem :tak: ja sie pisze, musze tylko uzgodnic z moja 2 polowa co i jak :-D a wlasciwie kogo tam masz w brzuszku , bo nie pamietam czy mowilas ze to chlopczyk czy mala kobietka :confused: no i jak bedzie miec ten skarb na imie????
a co do latania to ja ostatni raz w ciazy ( a duzo latalam ) lecialam w 35 tygodniu wlasnie z Luksa :-p ciaza byla prawidlowa i wogole super sie czulam i lekarz pozwolil i nie bylo zadnych sensacji ..nawet dostalam butelke i grzechotke w kolorze rozowym od stuardes :laugh2: w takim razie do wieczorka :tak:

Ola wlasnie bylam na sierpniowkach 2007 ( tak wpadlam powspominac jak to bylo rak temu :-D ) i widze , ze jestes na etapie kupna wozka...nie wiem czy juz wchodzilas na te stronke , ale maja fajne rzeczy i czasami duzo taniej niz w sklepach sprawdz ...

www.baby-walz.fr

m_ktosiu jeszcze raz WIELKIE GRATULACJE malutka jest cudowna!!!!!!!!!!!!!!!:tak: Jak bedziesz mila chwilke to napisz jak sie czujesz?, jak Nelka?. Jak sie czuje Twoj maz w nowej roli? Jakie macie plany na przyszlosc? Fajnie byc mama-co?

ola jeszcze bedziesz tesknic za tym jak babel byl w brzuchu;-), bo im wieksze dzieciatko, tym trudniej, ale i tak jest super. Jak sie urodzi 9.08 to bedzie mial urodzinki wtedy co ja:-). bedzie dobrze-ja to wiem!!!! A co do Polski to generalnie mozna latac do konca 7 miesiaca.
u nas taki gorac, ze nie wychodzimy z domu przed 18-sta, a to dopiero koniec kwietnia, az boje sie pomyslec co bedzie w lipcu:baffled:

silunia ja tez sie bardzo denerwowalam przed pierwsza wyprawa nad "wielka wode", ale bylo spokojnie i malutka nawet nie byla tak bardzo zmeczona, a wiadomo, ze morskie powietrze jest wskazane dla dzieciaczkow. A Twoja pociecha to juz bedzie miala wielka frajde i w wodzie i w piachu. Poza tym mamuski moga sobie odpoczac, bo tusiowie z checia zajmuja sie dzieckiem (przynajmniej tak jest w moim przypadku). Jedyne co jest niewygodne to zabranie tysiaca niezbednych tobolkow- wyglada sie troche jak wielblad, ale czego sie nie robi dla naszych pociech;-)

Silunia bardzo ci dziekuje!!! poprzegladam sobie co nieco, a z tego co juz zdazylam zauwazyc to naprawde sa tansze te rzeczy:tak::tak::tak:, tak sie ciesze!! Dzieki.
A co do daty urodzin,niezly zbieg okolicznosi, Siluni dzidzia, Oles i moj maly, ta sama data, jesli sie oczywiscie mojemu kruszkowi w terminie powiedzie:happy:

Oles no wlasnie, do 7 miesiaca, a ja to tak: ten weekend za pozno, nastepny nie da rady bo moi maja komunie, a ja juz powiedzialam ze nie dam rady, w kolejny mam wizyte u lekarza, potem jego rodzice do portugalii- a wiec chyba tu sami polecimy, potem to juz nie wiem , ale zdaje mi sie ze za pozno na mnie, lepiej nie ryzykowac, czas szybko zleci i z malym bedziemy smigac:-D

A ukropu wspolczuje z dzidzia ciezko,choc ja uwielbialam gorace klimaty, no teraz nie bo bym sie zasapala, uslinila i co jeszcze, ale przed ciaza to plackiem na sloncu czesto sobie lezalam:cool2::cool2:

Ola - nie ma problemu z ta strona..moge ich polecic ..juz kilka zamowien u nich zlozylam i jestem zadowolona..i zamow sobie u nich katalog jest tam wiecej rzeczy niz na stronie .....co do spaceru to gadalam wstepnie z mezem i jak dla nas to bardzo pasuje niedziela :tak: dogadamy jeszcze sie wieczorkiem i najwyzej wysle ci numer koma na priva...rozumiem , ze bedziesz miec chlopczyka :-) a jak bedzie miec na imie ????? Tatus musi byc pewnie dumny :)))

Oles- jak tam z waszym jedzeniem..wszystko juz wcinacie ????

reklama
o kurka, zapomnialam , taaak , to chlopak,moj Carlo szczesliwy bardzo, ale przyznam sie za niego ze wolal dziewuszke:eek:, a to teraz i tak nie ma znaczenia, nasz szkrab i juz, kochane malenstwo.

Imienia jeszcze nie ma konkretnego, ale na wstepie Szymon,Karol, nie wiemy jeszcze, kolezanka powiedziala mi ze "jesli wyciagna ci go z brzucha i kiedy na niego popatrzysz to od razu bedziesz wiedziala jakie on ma imie" i jakos tak tego sie jeszcze trzymam:-D

Z ta niedziela to bylo by super, bo wiesz?jedna dziewczyna z BB z Niemiec- Justyna napisala do mnie z propozycja spotkania w ta niedziele,bo ma zamiar z dziecmi i mezem sie do Luxa wybrac, tak by bylo super!!!po polsku pogadac, naprawde!!!Moglybysmy sie spyknac razem, zadna z nas sie nie zna, takze fajowo by bylo:tak:
Tez wysylam ci numer na priva, dasz sygnalka albo zadzwonisz to sie spotkamy, bo my to pare minutek i jestesmy na miescie:tak:

Do góry