reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

Witaj Madzia87. Dobrze piszę Rea jak Ci zależy na czasie to zorientuj się w kwestii kolejki. Czytałam na jednym forum ostatnio, że nowe osoby nie mają szans na stymulację już w tym roku. Czy to prawda to sama musisz zadzwonić i się przekonać. Powodzenia:)
Dzięki Nuna, planuje podejść na początku września do ostatniej próby. Lepsze 2 miesiące łykania witamin niż w ogóle:)
Wyczytałam, że cukier nie sprzyja komórkom jajowym. Zostaje mi więc oprócz łykania witamin zapomnieć o słodyczach, tylko jak to zrobić jak ja je uwielbiam i nie ma dnia bez słodkiego;-)
Rea mam pytanko czy Tobie dr Mr. wspominał coś może, że muszą być przed kolejnym podejściem 3 @? Też miałam w planach sierpień, bo podobnie miałyśmy transfer, ale gdzieś po drodze zgubiła się mi jedna @ ;-)i pewnie we wrześniu pojadę.

Ostatnia edycja:
reklama
hehe ciekawe czego nie ma już kolejek? czyżby większość się gdzieś przeniosła? :)

Anikola no ja też staram się odstawić cukier, ale średnio mi to wychodzi :) muszę się jednak zmobilizować :)

madzia87 upewnij się na 100% czy faktycznie z marszu podchodzisz do stymulacji, ostatnio tutaj pisała dziewczyna z parens że w rejestracji powiedzieli jej że w tym roku nie dostanie się do programu(pare stron wcześniej pisałą), więc nie wiem co by teraz miało się zmienić, oczywiście twoja decyzja, piszę z własnego doświadczenia, w styczniu była kasa a w lutym powiedzieli mi że będę musiała poczekać co najmniej do lipca- o ile dostaną nową transze,
anikola czasami możemy się spotkać we wrześniu ;-) bo tak mi wychodzi stymulacja w razie jakiś nie powodzeń z moją blastką :tak:ale tak daleko nie będziemy "zasięgać wzrokiem"

Hej, ja już po wizycie u gina, kwalifikacja do IVF przebiegła pomyślnie.... startuje długim protokołem, by wyciszyć jajniorki, bo cykle długie,
a ostatni to był aż 46-dniowy :/ ... badanka doniosłam, wsio ok wyszło, a grzybica nie jest przeszkodą przy kwalifikacji (globuki dopochwowe mam stosować)... zaczynam 1 dc z antykami i pewnie potrwa to dwa miesiące - zobaczymy co i jak na kolejnej wizycie z usg 31 lipca
icon_smile.gif
chlamydia pobrana, czekamy na dalszy rozwój wydarzeń
icon_smile.gif

Oliwko dziękuję za odpowiedź , wcześniej doktor mówił ,że ze względu na mój wysoki wynik AMH pójdę krótkim protokołem .
Teraz od 1 dc mam zażywać tabletki anty ,a po okresie przyjść na posiew by sprawdzić czy wszystko ok.
też miałam mieć krótki protokół, bo moje AMH to 7,2, ale lekarz dziś zadecydował inaczej - długi protokół :)

reklama
Anikola dr Mr tylko powiedział że jak ja będę gotowa to zaczynamy. A ja stwierdziłam że jestem gotowa za miesiąc.

Dziewczyny byłam dzisiaj u gina lokalnego i mam dwa pęcherzyki jeden 15 a drugi 11 ( jakoś tak naturalnie mi urosły dwa). Mam 9 dc i moje endo ma zaledwie 5 mm!!! Kurde przecież ono powinno już mieć chyba z 7:szok: Jadę na wakacje do Francji to pewnie poszalejemy trochę z m :-D. Powiedzcie mi czy 5mm w 9 dc to bardzo źle? Jak szybko takie endo potrafi urosnąć w ciągu np 2 dni?? Od dzisiaj zaczęłam brać estrofem 2 mg.

Do góry