reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Hej, ja już po wizycie u gina, kwalifikacja do IVF przebiegła pomyślnie.... startuje długim protokołem, by wyciszyć jajniorki, bo cykle długie,
a ostatni to był aż 46-dniowy :/ ... badanka doniosłam, wsio ok wyszło, a grzybica nie jest przeszkodą przy kwalifikacji (globuki dopochwowe mam stosować)... zaczynam 1 dc z antykami i pewnie potrwa to dwa miesiące - zobaczymy co i jak na kolejnej wizycie z usg 31 lipca
icon_smile.gif
chlamydia pobrana, czekamy na dalszy rozwój wydarzeń
icon_smile.gif

też miałam mieć krótki protokół, bo moje AMH to 7,2, ale lekarz dziś zadecydował inaczej - długi protokół :)

Madzia to mi doktor powiedział coś zupełnie innego , nie wiem skąd ta rozbieżność zdania i przepisów , przy mojej infekcji podobno nie można było mnie zakwalifikować :-( też dostałam tabletki anty i mimo obietnicy o krótkim protokole prawdopodobnie będę szła długim .
Ciesz się Madziu ,że tak szybko idziecie , bo ja od końca marca nie mogę być zakwalifikowana. wrr
Trzymam kciuki , by z Wami było wszystko ok pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Rea podobno rośnie 1-2 mm na dobę. Spokojnie:) do owulacji jeszcze trochę czasu i jeszcze ten estofem, do tego Paryż:-)wszystko na dobrej drodze do bliźniaków. Trzymam kciuki:) tylko wyluzuj i zrelaksuj się na wakacjach i nie myśl za dużo:)
Anula oczywiście mam nadzieję, że stymulacja nie będzie już potrzebna:) ale wiadomo super by było gdybyśmy mogły razem podchodzić:) narazie liczymy na ładne endo w sierpniu:-)
Milena jak tam samopoczucie?

Ostatnia edycja:
madziulki :-) trzymam za waszą stymulację kciuki, a wy obie idziecie dł. protokołem ? szybko zleci, fajnie że na miejscu i nie będziecie musiały jeździć po Polsce,
rea wcinaj orzechy brazylijskie, ja w 11dc miałam endo 5,1mm i niestety ale estrofem wogle nie podziałał na mnie, a w następnym cyklu na naturalnym miałam 6,7mm w 12dc, moja kolejna @ jak przyjdzie to jadę do bociana i dr P mówił że będą mnie stymulować na same endo, u ciebie dopiero 9dc więc jeszcze powinno podrosnąć, ale tak jak piszesz powinno być wyższe ok 7-9mm
dziewczyny a ja od 15dc zaczełam brać estrofem i duphaston (przez 10 dni) żeby @ w terminie przyszła, nic nie mówiłam o tym lekarzowi, poprzednio dr Mr kazał mi brać te leki i @ dostałam w 2 dni po odstawieniu, mam nadzueje że nie narobie sobie bałaganu, wydaje mi się że nie powinno mi zaszkodzić ?
A i jeszcze jedno: 21 maja robiłam badanie na tarczyce i wynik to 2,01, wczoraj powtórzyłam bo od tygodnia nie biore euthoryxu bo mi się skończył i stwierdziłam że może już mi spadło ku mojemu zdziwieniu wynik wczorajszy to 2,33- i nie wiem czy to nie wina tego że badanie zrobiłam o 11-tej a wcześniejsze o 7-mej rano, wczoraj byłam u gina i zapisał mi dalej euthyrox

Ostatnia edycja:
Rea u mnie endo od piątku do niedzieli uroslo o 1 w dniu punkcji już nie pytałam. Zobaczę na transferze.
Anikola Dziękuję ze pytasz samopoczucie bardzo dobre. Wczoraj nie mialam czasu myśleć o moich komoreczkach. Dzis okaże się co z nimi ale jestem ciekawa :p

Anula duphastonem napewno sobie nie zaszkodzisz. Ja już go biorę kilka lat właśnie od 15 dc, żeby w razie jakiegoś cudu jeszcze pomógł. Biorąc go w ten sposób @ od kilku lat mam w 27dc, a teraz go biorę ale na wywołanie @;-)co do estrofemu to nie mam pojęcia.A jeśli chodzi o tsh to jak ja robiłam jakiś czasu temu i pytałam czy mogę przyjechać po południu to mi powiedzieli w diagnostyce, żebym lepiej była przed 11, bo po 11 podobno może już być wyższy wynik.

anula badanie tsh tylko na czczo i najepiej z samego rana. Wiem to z doświadczenia.
Łykanie euthyroxu tylko na czczo najlepiej godz przed posiłkiem i jakimkolwiek napojem ( kawa, herbata ) oprócz wody.
Jeżeli jesz śniadanie codziennie o godz np 9 i powiedzmy w niedziele wstaniesz dopiero o 9 i wtedy wypijesz euthyrox to jego wchłanianie będzie zdecydowanie gorsze, bo twój żołądek przyzwyczjony do jedzenia o 9 zaczyna wytwarzac soki żołądkowe. Takie wykłady robi mi mój enokrynolog a leczę się już kilka lat.

dziewczyny na endo podobno pomaga olej lniany. Tylko trzeba go pic przynajmniej od początku stymulacji po 2 łyżki. Mimo to ja wczoraj zakupiłam jest obrzydliwy.

TO JAK SPOTKANIE 25.07? POPOŁUDNIU 17:00?

reklama
Jeszcze 4 godziny. Wytrzymam :p
Chcialam was uprzedzić że ja będę pić tylko soczek bo będę już po pozytywnej becie :) Nadzieja i Nastawienie połowa sukcesu :)

Do góry