reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Witaj Madzia87. Dobrze piszę Rea jak Ci zależy na czasie to zorientuj się w kwestii kolejki. Czytałam na jednym forum ostatnio, że nowe osoby nie mają szans na stymulację już w tym roku. Czy to prawda to sama musisz zadzwonić i się przekonać. Powodzenia:)
Dzięki Nuna, planuje podejść na początku września do ostatniej próby. Lepsze 2 miesiące łykania witamin niż w ogóle:)
Wyczytałam, że cukier nie sprzyja komórkom jajowym. Zostaje mi więc oprócz łykania witamin zapomnieć o słodyczach, tylko jak to zrobić jak ja je uwielbiam i nie ma dnia bez słodkiego;-)
Rea mam pytanko czy Tobie dr Mr. wspominał coś może, że muszą być przed kolejnym podejściem 3 @? Też miałam w planach sierpień, bo podobnie miałyśmy transfer, ale gdzieś po drodze zgubiła się mi jedna @ ;-)i pewnie we wrześniu pojadę.

Ostatnia edycja:
reklama
hehe ciekawe czego nie ma już kolejek? czyżby większość się gdzieś przeniosła? :)

Anikola no ja też staram się odstawić cukier, ale średnio mi to wychodzi :) muszę się jednak zmobilizować :)

madzia87 upewnij się na 100% czy faktycznie z marszu podchodzisz do stymulacji, ostatnio tutaj pisała dziewczyna z parens że w rejestracji powiedzieli jej że w tym roku nie dostanie się do programu(pare stron wcześniej pisałą), więc nie wiem co by teraz miało się zmienić, oczywiście twoja decyzja, piszę z własnego doświadczenia, w styczniu była kasa a w lutym powiedzieli mi że będę musiała poczekać co najmniej do lipca- o ile dostaną nową transze,
anikola czasami możemy się spotkać we wrześniu ;-) bo tak mi wychodzi stymulacja w razie jakiś nie powodzeń z moją blastką :tak:ale tak daleko nie będziemy "zasięgać wzrokiem"

Hej, ja już po wizycie u gina, kwalifikacja do IVF przebiegła pomyślnie.... startuje długim protokołem, by wyciszyć jajniorki, bo cykle długie,
a ostatni to był aż 46-dniowy :/ ... badanka doniosłam, wsio ok wyszło, a grzybica nie jest przeszkodą przy kwalifikacji (globuki dopochwowe mam stosować)... zaczynam 1 dc z antykami i pewnie potrwa to dwa miesiące - zobaczymy co i jak na kolejnej wizycie z usg 31 lipca
icon_smile.gif
chlamydia pobrana, czekamy na dalszy rozwój wydarzeń
icon_smile.gif

Oliwko dziękuję za odpowiedź , wcześniej doktor mówił ,że ze względu na mój wysoki wynik AMH pójdę krótkim protokołem .
Teraz od 1 dc mam zażywać tabletki anty ,a po okresie przyjść na posiew by sprawdzić czy wszystko ok.
też miałam mieć krótki protokół, bo moje AMH to 7,2, ale lekarz dziś zadecydował inaczej - długi protokół :)

reklama
Anikola dr Mr tylko powiedział że jak ja będę gotowa to zaczynamy. A ja stwierdziłam że jestem gotowa za miesiąc.

Dziewczyny byłam dzisiaj u gina lokalnego i mam dwa pęcherzyki jeden 15 a drugi 11 ( jakoś tak naturalnie mi urosły dwa). Mam 9 dc i moje endo ma zaledwie 5 mm!!! Kurde przecież ono powinno już mieć chyba z 7:szok: Jadę na wakacje do Francji to pewnie poszalejemy trochę z m :-D. Powiedzcie mi czy 5mm w 9 dc to bardzo źle? Jak szybko takie endo potrafi urosnąć w ciągu np 2 dni?? Od dzisiaj zaczęłam brać estrofem 2 mg.

Do góry