reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

reklama
czerwona oliwka, miał ale tylko podstawowe badanie nasienia u mnie w małym mieście , i wszystko w porządku ale to pół roku temu . Będą chcieli powtórzyć badanie prawda ?

Witam , jak to jest dokładnie z tą kwalifikacją? Na czym polega , bo usłyszałam, że jestem przed kwalifikacją.
Wszystko nie tak jak bym chciała .
Jestem w trakcie badania posiewów w środę mają być wyniki i wizyta u dr.

Kis ja myślę, że jeżeli wyniki dobre to nie będziesz musiała robić u nich. Jeżeli byś nie miała wogóle to proponowałabym zapisać się już teraz. Oczywiście mogę sie mylić. Zapytasz doktorka na wizycie w profamilii.

Madziulka jeżeli podpisywałaś papiery w klinice, że chcesz uczestniczyć w programie, to już liczy sie jako wybranie realizatora, a kwalifikację przeprowadza lekarz. Na moim przypadku: ja podpisałam papiery w lipcu ur. a kwalifikacje dostałam dopiero w październiku, bo dopiero wtedy spełniłam warunki.
Jeżeli teraz chcesz się przenieść, to liczyłoby się to juz jako zmiana realizatora a pamiętaj, że można tylko raz zmienić.

Hej :happy:
Mam takie pytanie czy któraś z Was wie czy toksoplazmozę, którą się przeszło mozna mieć jeszcze raz. Lekarz niby mówił, że za 3-4m-ce możnaby powtórzyć badania ale skoro np. na różyczkę robi się na początku ciąży i wychodzi, że przebyta to ok czy z tokso jest tak samo? Bo ja ciemna się nie dopytałam i nie wiem czy robić znów to badanie pod koniec... (moje igg +, igm - i awidność wysoka więc niby że dawno)

Sisi czy może wiesz coś na ten temat? Jak to u Ciebie wygląda

Goyah, ja jeszcze w ogóle nie miałam badania na tokso i różyczkę, właśnie się tak zastanawiałam, czemu mi nie zlecił, na kolejnej wizycie zapytam. W karcie ciązy jest zaznaczone, że tokso i różyczkę robi się tylko w pierwszym trymestrze - zerknij sobie, a w pozostałych już nie.

Milena czekamy na relacje z wizyty:-)i nie zapomnij proszę spytać o ta refundację.
Madziulka to skoro masz już zlecone posiewy to na wizycie będzie już kwalifikacja i pewnie jak badania wyjdą ok to już zaczniesz albo długi albo krótki protokół. Pewnie pójdziesz długim ze względu na endometriozę, to na początek będzie antykoncepcja i w następnym cyklu już stymulacja.
Anula kciuki za dzisiejsze endo:)
Goyah w sprawie toxo Ci nie pomogę, bo się nie znam na tym:) ale Ty mi możesz pomóc:-)
napisz mi proszę czy podchodząc do icsi endometrioza była u Ciebie widoczna? mówił Ci może dr Mr , że jest np, widoczna na jajniku? mam nadzieję, że się Ciebie o to nie pytałam już
wink2.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry