reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Anikola, głowa do góry już niedługo na pewno i TY będziesz mogła sobie przypiąć tego typu suwaczek:tak:Na każdą z nas przychodzi kolej w swoim czasie!!!!!!!

Goyah, powtórzę za Anikolą - stwórz suwaczek, żebyśmy wiedziały który to tydzień:-)

reklama
majeczka, anikola, dziękuję za odpowiedź. Tak jutro będę dzwonić właśnie się umawiać.

Sisi czy u Ciebie nie było tak ,że od razu jak pojechałaś na wizytę to miałaś stymulację? pytam, bo zastanawiam się co ze wszystkimi wymazami. Wstępnie mam się zgłosić w sierpniu i od razu krótki protokół a co wtedy z wymazami i posiewami?

Anikola z tego co pamiętam to tak jak piszesz sisi zaczęła odrazu stymulacje.
Ja tez gdyby nie torbiel zaczęłabym odrazu. Posiewy, Wymazy, wirusy mialam z marca. Zresztą dr mrugacz tylko przeleciał to szybko wzrokiem.

Witaj kis. Ja czekalam na wizytę di dr M prawie 2 miesiące. Potem już na bieżąco. A nie rozważasz np. Dr slowika albo dr. Homy. Wydaje mi się ze sa bardziej dociekliwi. Jak czekalam na inseminacje to do dr S weszła para i była na konsultacji ponad 40 minut, a dr M bach bach szybko i następna. Zastanów się. Pytaj nas my niestety jesteśmy krok albo nawet dwa dalej.

Anikola, rzeczywiście tak było, że stymulację miałam rozpoczętą już na pierwszej wizycie Nie miałam robionych w bocianie posiewów i wymazów jedynie skserowałam wyniki tych z parensa, które robiłam przed IUI, więc kilka dobrych miesięcy wstecz. Na tej pierwszej wizycie miałam tylko powtórzone badania hormonalne, bez AMH (do dzisiaj nie wiem, jaki mam współczynnik:-)) Lekarz powiedział, że nie ma potrzeby tego robić Mój m miał powtórne badanie nasienia, bo tamto było sprzed dwóch lat i tyle Po wizycie pierwszy zastrzyk i reklamówka leków na drogę:-)

Sisi ja dokładnie tak samo tylko bez leków (torbiel) amh tez mi nie kazal ale ja zrobiłam w Rzeszowie. Swoją drogą co klinika to inaczej. Niby w rzadowce jest obowiązek zrobić amh i bez tego ani rusz. Dr mr musi mieć jakieś chody w ministerstwie :)

Milena, bo to jakoś jest tak, że lekarz nie musi mieć podanego wyniku amh, jeśli badania (współczynniki hormonów są w określonych proporcjach, kiedyś to czytałam) I do programu rządowego nie musi być amh, wystarczy fsh w odpowiedniej wysokości.

Sisi a mniej więcej pamiętasz czy te wymazy w dniu rozpoczęcia stymulacji miały więcej niż 6 miesięcy? z prawie wszystkimi powinnam się zmieścić w terminie tylko chlamydia napewno przeterminowana. A posiew bakteriologiczny nie kazał Ci robić?

Anikola, ja pierwszą IUI miałam w grudniu, więc pewnie w listopadzie wymazy, a w bocianie byłam 24 kwietnia TYlko te hormony robiłam, żadnych posiewów.DR przejrzał papiery, bardziej interesowało go np. od kiedy się staramy, leczymy, żeby móc nas zakwalifikować do dofinansowania.

reklama
dziewczyny @ przyszła. Muszę trochę od tego odpocząć mam już dość. Jak pomyślę że zaczynam od początku... to chce mi się ryczeć.:-(

Do góry