reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

reklama
czerwona oliwka, miał ale tylko podstawowe badanie nasienia u mnie w małym mieście , i wszystko w porządku ale to pół roku temu . Będą chcieli powtórzyć badanie prawda ?

Witam , jak to jest dokładnie z tą kwalifikacją? Na czym polega , bo usłyszałam, że jestem przed kwalifikacją.
Wszystko nie tak jak bym chciała .
Jestem w trakcie badania posiewów w środę mają być wyniki i wizyta u dr.

Kis ja myślę, że jeżeli wyniki dobre to nie będziesz musiała robić u nich. Jeżeli byś nie miała wogóle to proponowałabym zapisać się już teraz. Oczywiście mogę sie mylić. Zapytasz doktorka na wizycie w profamilii.

Madziulka jeżeli podpisywałaś papiery w klinice, że chcesz uczestniczyć w programie, to już liczy sie jako wybranie realizatora, a kwalifikację przeprowadza lekarz. Na moim przypadku: ja podpisałam papiery w lipcu ur. a kwalifikacje dostałam dopiero w październiku, bo dopiero wtedy spełniłam warunki.
Jeżeli teraz chcesz się przenieść, to liczyłoby się to juz jako zmiana realizatora a pamiętaj, że można tylko raz zmienić.

Hej :happy:
Mam takie pytanie czy któraś z Was wie czy toksoplazmozę, którą się przeszło mozna mieć jeszcze raz. Lekarz niby mówił, że za 3-4m-ce możnaby powtórzyć badania ale skoro np. na różyczkę robi się na początku ciąży i wychodzi, że przebyta to ok czy z tokso jest tak samo? Bo ja ciemna się nie dopytałam i nie wiem czy robić znów to badanie pod koniec... (moje igg +, igm - i awidność wysoka więc niby że dawno)

Sisi czy może wiesz coś na ten temat? Jak to u Ciebie wygląda

Goyah, ja jeszcze w ogóle nie miałam badania na tokso i różyczkę, właśnie się tak zastanawiałam, czemu mi nie zlecił, na kolejnej wizycie zapytam. W karcie ciązy jest zaznaczone, że tokso i różyczkę robi się tylko w pierwszym trymestrze - zerknij sobie, a w pozostałych już nie.

Milena czekamy na relacje z wizyty:-)i nie zapomnij proszę spytać o ta refundację.
Madziulka to skoro masz już zlecone posiewy to na wizycie będzie już kwalifikacja i pewnie jak badania wyjdą ok to już zaczniesz albo długi albo krótki protokół. Pewnie pójdziesz długim ze względu na endometriozę, to na początek będzie antykoncepcja i w następnym cyklu już stymulacja.
Anula kciuki za dzisiejsze endo:)
Goyah w sprawie toxo Ci nie pomogę, bo się nie znam na tym:) ale Ty mi możesz pomóc:-)
napisz mi proszę czy podchodząc do icsi endometrioza była u Ciebie widoczna? mówił Ci może dr Mr , że jest np, widoczna na jajniku? mam nadzieję, że się Ciebie o to nie pytałam już
wink2.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry