reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Anula.
Na początku mialam puregon + cetroide2×. I teraz do niedzieli menopur + cetroide2×. No i do tego encorton do bety 2×1.
No właśnie myślicie że do punkcji i transferu mogę się opalać?
Jestem sama M przygotowuje się do sezonu :p i przyjedzie na punkcje i potem wracamy bo jak za długo tu będę to później będę mieć przewalone ogarnąć te moje papierzyska :) pytałam nawet dr i powiedział że mogę bo prawdopodobnie transfer będzie w 5 dobie ale skąd on może to już wiedzieć :/ ?
A jakie endo w ogóle powinno być ja mam dziś 10 dc i chyba mam 8

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Milena, Anula trzymam kciuki :happy2: cierpliwości Wam duuużo przesyłam
Anikola dr Mr o mojej endometr II stopniapowiedział że jest probem, że to utrudnienie nawet przy ivf. Nic nie mówił na wizytach czy się wraca. Karte z laparosk czytał dokładnie i probem z polipami miałam to zalecił histeroskoie żeby podejrzeć macice ale mówił że była czysta. Niestety po stymulacji znõw coś na usg wychodziło ale i dr Mr i P mowili że to przy hormonach mogły wyjść mięśniaki i że niestety nic nie zrobią więc dalej działaliśmy. Ale na wizytach mówił że jakby się nie udało to przydałoby się łyżeczkowanie i odnosiliśmy takie wrażenie jakby zakładał ze sie nie uda. Może z doświadczenia.....
Jak widać matka natura jest przewrortna :-) ale na wizycie pózniej jeszcze było cos widac oprócz pecherzyka. Teraz juz po 3mc juz czysto.

Pozdrawiam Was serdecznie trzymajcie sie :happy2:

Ostatnia edycja:
Dzięki Goyah:) a nie pamiętasz czy coś wspominał czy np, endo masz na jajnikach? wypytuje Cię tak, bo coś czuje, że mając ją na jajniku to ona spowodowała fatalny stan komórek a jakby się okazało, że Ty też miałaś endo na jajnikach to bym trochę wyluzowała patrząc na Twoje efekty;-)

Ja miałam laparoskopie I.2013 więc ponad rok, usunieta torbiel z jajnika i wyczyszczona macica. dr Mr mówił że nic nie widać na jajnikach. Przez prawie 5 miesiecy 2013 brałam w każdym cyklu po owulacji duphaston mój były lekarz zalecał żeby właśnie endometrioze przychamować bo ona do 1-2 lat powraca. Poźniej dr TM mówił że to nic nie daje a u dr Mr od razu po histero działaliśmy wiec przyznam ze nie wiem czy ten lek pomagał :-)

Hey Dziewczynki!
Witam Was sobotnie :) ja zjadłam dopiero śniadanko i zabieram się za mycie autka bo mam bajzel straszny :)
BYłam wczoraj u lekarza, sprawdzić co to było za krwawienie (tygodniowe!), poza tym mam w poniedziałek wizyte w warszawie kwalifikującą do tych badań klinicznych i potrzebowałam zrobić usg, no i okazało się, że wszystko jest dobrze! Nie ma żadnerj cysty/torbieli, na prawym jajniku pęcherzyk owulacyjny 19 mm, endometrium ponad 7.
Powiedział, że to krwawienie to na 100% od hormonów.

No i widzicie, miałam taką dużą dawkę hormonów na ostatniej stymulacji i się nie udała, ledwo co na siłę jeden urósl do normlanych rozmiarów, na dodatek torbiel była...a teraz nie myślę o tym, nie zastanawiam się i wszystko pięknie!
Stres jednak działa na nas okrutnie!

Nuna i tak właśnie to wygląda. Im bardziej chcemy żeby wszystko było dobrze tym gorzej jest. Trzymam kciuki za ten miesiąc bo taki naturalny cykl może się czasem udać.:-) Życzę żeby @ w tym miesiącu już nie przyszła. Powodzenia!!!

dzięki Kochana :) ale raczej niestety się nie uda, bo pęcherzyk jest na prawym jajniku a ja nie mam prawego jajowodu...został mi tylko lewy..
także Dziewczynki na moim przykładzie: stres nie jest wskazany podczas stymulacji i wpływa mega negatywnie na organizm..luz luz i jeszcze raz luz...choć to się oczywiście tak łatwo mówi :) hehe

Miałam przerwę trzydniową:) ale jestem z Wami cały czas, ponieważ zostałam wywołana więc szybko suwaczek robiłam:)
U mnie ok, rosnę! Na ten moment wszystko jest w porządku, zakupiłam detektor tętna i nawet mniej się denerwuję:)
Teraz tylko z niecierpliwością wypatruję Waszych sukcesów

Kis ja tak właśnie byłam w profamili w związku z kolejką w parensie i tak jak Ci dziewczyny doradzają do parensa poszłam już z wynikami, z tego co mi się przypomina to miałam wyniki męża dobre a i tak lekarz zaproponował by powtórzyć.

Goyah to ja cały czas coś brałam, żeby endometrioza nie wróciła ale jak widać stymulacja zrobiła swoje. No nic zostaje mi mieć nadzieję, że przy 3 próbie historia się nie powtórzy z jakością.
Nuna też Ci miałam życzyć naturalisa:-)różne cuda się zdarzają;-)
Joasik ale super widok:-) ale ten czas leci.... za niedługo będziemy świętować pierwszego dzidziusia:-)
Milena kciuki za dzisiejsze zakończenie stymulacji:-)
A ja chyba sobie zrobię suwaczek w oczekiwaniu na @ :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Tak jest anikola ja również zrobie suwaczek w oczekiwaniu ma @.
Dziewczyny, gdyby anikola nie napisała, że po tym zastrzyku decepeptyl depot @ może przyjść nawet do 70 dc, to pewnie bym już włosy z głowy darła. Mi sie na razie spóźnia ok 4 dni, ale Wy wiecie co dla staraczek oznacza 4-dniowe opóźnienie.:-)

A, i jeszcze jedno: mileka dawaj znać po wizycie. Mam dobre przeczucia co do Ciebie. Nawet anikoli wspominałam, że Tobie to sie zapewne uda - idziesz ja burza :-D

Do góry