reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

hej dziewczyny
biedronka ja jeszcze pamiętam, że na tych badaniach było fsh i jeszcze jakieś Estr... i Prog.... też w sumie nie pamiętam :)
witaj faro odczytałam Twoja historię na drugim forum i przyznam, że Was to wogóle odwlekli kawał czasu szok :szok:
Ja na ksero dokumentacji i podpisanych załączników regulaminu (to musicie mieć dla bociana) czekałam 2 dni hmm tak mówią ale jak poprosisz to Ci powinni skserować szybciej niż 7 dni anula chyba też nie czekała tak długo....
O zmianę kliniki pojechaliśmy z m bo pismo pisałam przy rejestracji od ręki, Pani Ela powiedziała co powinno się napisać takie standardowe "Zwracamy się z prośba o zmianę realizatora programu ............ z obecnego parens ....... na nowego bocian.......... z adresami" u góry imiona i nazwiska z peselami miejsce i data i pod spodem podpisy obojga wyraźne bo musieliśmy przepisywać pismo ;) Czas oczekiwania mówią i w parensie i w bocianie około 2-3 tyg.
Do Bociana najlepiej w 2-3dc mimo posiadanych badań dr Mr poprzegląda ale i tak zleca badania u nich ja miałam 6 hormonów po 35zł i badanie m 150zł więc dobrze też około 4 dni wstrzemięźliwości ;-) . My zekaliśmy 2h po wizycie na wyniki ale anula robiła 2h przed więc też można się dopytać...Z anulą byłyśmy przed przeniesieniem bo w sumie najpierw chcieliśmy sprawdzić klinikę i popytać co i jak i ja miałam jeszcze histeroskopie i ja zapisana jestem na 10.03 rozpoczęcie programu. Jak poczytasz o anuli to się dowiesz że ona już ma leki do stymulacji :) Jednak dalej czekamy na przeniesienie bo pismo składałyśmy 17.02 i jeśli do następnej @ nie będziemy u nich w systemie to nie będzie można zacząć programu i dlatego się odwlecze do następnego cyklu. Więc możesz poczekać i jeśli pojedziesz już po tym jak będziesz u nich po zmianie realizatora to możesz od razu pozałatwiać wszystko do programu ivf jeśli wszystko będzie w porządku. Może się okazać że załatwisz w 2 wizytach bo po stymulacji zgłaszasz się na około 8 dni (punkcja zapładnianie i transfer) :)

reklama
goyah właśnie dzwoniłam do Parensu, po złożeniu podania o zmianę kliniki trzeba czekać 2-4 tygodni tak jak pisałaś, żeby móc znaleźć się na liście tej drugiej, nie jest to już ich działka, zwyczajnie zajmuje się tym informatyk z ministerstwa. Szczerze mówiąc trochę przeraża mnie zmiana głównie ta odległość tu jednak było wszystko pod ręką, zawsze można było wpaść do kliniki i wiele rzeczy załatwić osobiście, ale klamka zapadła. Czytałam anulki posty, naprawdę zadziwia mnie, że tak wszystko idzie szybko i sprawnie, ale o to chodzi. Zastanawiam się tylko jeżeli już będziemy na wizycie 2-3 dc, a lekarz zadecyduje, że konieczna będzie np. histeroskopia, której w tych dniach nie będę mogła zrobić bo wiadomo @ czy będę ją mogła zrobić tutaj u nas na miejscu, a wyniki przesłać.
anikola dzięki za wsparcie, mam nadzieję, że wszystko pójdzie szybko i sprawnie, bez żadnych niespodzianek, była by to też Wasza zasługa, bo mogę skorzystać z Waszych uwag i informacji.

A wszystkim dziewczynom życzę powodzenia w działaniu bez względu na to na jakim etapie są, żeby zakończyły się one powodzeniem i upragnioną ciążą, a potem dzidzią:-)

no kawałek jest i też w sumie mnie to przerażało ale raz zgadałyśmy się z anulą więc raźniej i koszty podróży podzielone, a drugi raz już z m. Da się przeżyć :) Ja miałam robioną histeroskopie w bocianie bo dr chciał ją przeprowadzić sam i nie dopytywałam się możliwości zrobienia tutaj (to jest 9-10 dc i dlatego musiałam jechać kolejny raz) niestety koszt 900zł :/ no cóż klinika prywatna za wszystko trzeba płacić... tutaj w rzeszowie lekarz mógł odesłać do szpitala na nfz, ale wszystko sprawnie poszło zabieg miałam na 11 byliśmy wcześniej i już po 10 mnie przyjęli. Znieczulenie jest na ok 15 min a później godzinę się leży i później wizyta.

goyah ale powiedz mi czy zdaniem Dr Mr miałaś wskazania i podstawy do histeroskopii, bo ja podejrzewam, że mnie też to czeka w Bocianie, Dr T.M. nie zlecił mi od początku leczenia histeroskopii, nawet na moją prośbę, gdyż uważał, że nie ma ku temu wskazań skoro obraz na USG jest w porządku.

tzn ja na samym początku leczenia miałam polipa endometrialnego tzn że po @ czasem coś tam zostawało i dlatego zlecił.Ale mi na USG to wyszło kiedyś tam. Więc jak wszystko w porządku to chyba nie konieczne...
Raz jechaliśmy 6h ale w sumie mgły rano straszne były drugi raz wyrobiliśmy się 5,5h ale nie było po drodze żadnych niespodzianek

faro ja już się nie będę powtarzała, goyah wszystko ładnie ci opisała :-) ja mam pytanie: czemu przenosisz się z Parensa ? nie moge znaleźć tego forum co się udzielałaś, może linka wyślesz ;-)? a dr z Bociana nie oglądał ani mojego m wyników armii ani goyah- po prostu chciał od siebie mieć wyniki, i ja ostatnio spr czym się różnią z Parens i z Bociana (jak z jednej tak i z drugiej mam ksero) wielkiej różnicy nie ma, niektóre patametry które były większe w Parens to w Bocianie niższe i na odwrót, a podróż daleka bo jak pisała goyah to trzeba liczyć ok 6,5godz w moim przypadku bo nie jestem z rzeszowa, kiedy wybierasz się do bociana ? dawaj znać to może uda się kiedyś pojechać w towarzystwie (jest już nas 4 pary na forum)
milena oczywiście zaciskamy kciuki, a kiedy wyniki będziesz miała ?

reklama
wyniki podobno w 7 dni maja byc przynajmniej tak powiedziala ta szefowa pielegniarek, potem te wszystkie wirusowe musimy z M zrobic

Do góry