reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Anula bez przesady :) pisz i nie opuszczaj nas! To ogólnie chodzi o to żebyśmy się dzieliły naszymi doświadczeniami i wspierały, doradziły sobie...także spokojnie :)

reklama
dzękuję dziewczyny, mam takie samo zdanie jak wy to że inna klinika, ale chodzi o to samo, już piszę, ale od razu przepraszam za nieład w moim pisaniu gdyż emocje jeszcze nie opadły do końca :szok:
wczoraj zrobiłam badania hormonalne i m oddał armie za 2 godz wizyta i dr Mr powiedział że moje wyniki ok ale m ma słaba armię- lecz tragedii nie ma, uff... ciężar spadł, zaproponował nam icsi- krótki protokół, i że następny cykl mam zacząć kłuć się- szok taki że dwa razy dr zapytałam czy dobrze zrozumiałam że zaczynam stymulację od następnej @ potwierdził:tak:i rozpisał mi leki co kiedy mam brać wszystko wytłumaczył i powiedział że czeka na mnie w 9 dc i wizyta wiąże się z dłuższym pobytem ok 8-9 dni wszystko będzie zależało jak się będę stymulować, po wyjściu z gabinetu pani pielęgniarka wzięła nas do pokoju osobnego i wytłumaczyła wszystkie leki jakie dr nam przepisał, tzn na co są jak je stosować i najgorsza dla mnie czarna magia to pen całe szczęście był ze mną m i uważnie obserwował bo od razu powiedziałam że ja nie dam radę sobie zrobić zastrzyku, po wytłumaczeniu mówiła że jakby coś był nie jasnego to żeby dzwonić i na pewno ktoś wytłumaczy, zapytałam jak jak to z tym dłuższym pobytem na ile dni się przygotować to tylko powiedziała słowa które wcześniej dr wyjaśnił ze zależeć będzie jak stymulacja pójdzie, pytałam o transfer, wiem że za szybko bo kawał drogi przede mną ale pytałam ilodniowe podają zarodki to powiedziała że u nich nie ma reguły że to nie musi być 5 doba czasami jest tak że w 2 dobie podają ale ostateczna decyzja należy do embriologa i żeby nie martwić sie będzie wszystko dobrze :tak:napisałam chyba wszystko jak coś to bez problemu odpowiem na pytania ;-)
muszę odwołać wizytę u endokrynologa bo dr Mr zapisał mi leki na zbicie, a i jeszcze dość istotna wiadomość nie musieliśmy szukać apteki bo wszystkie leki na miejscu są za dwa leki które kosztują po 6 zł to gotówką trzeba zapłacić a resztę można kartą

Anula no to super wieści, strasznie szybko CI to wszystko poszło :) Fajnie!!! A sprawdzałaś już cenę leków? Ile orientacyjnie Ci za nie wyjdzie? Jaki masz poziom amh jeśli można zapytać??

nuna ja już leki mam w domu, wczoraj dr napisał na karteczce a pani pielęgniarka zaraz mi je przyniosła, już pisze ile co kosztowało, na razie dostałam do 9dc a jak pojadę na wizytę to pewnie trzeba będzie coś dokupić ale to się jeszcze okaże
-puregon 150j - 3x400= 1200zł
-cetrotide - 2x120= 240zł
-eythyrox 1x6= 6zł
-tinidazolum 1x6= 6zł
AMH-8,1

O to masz całkiem inne leki niz ja miałam, ja miałam gonal i potem jakiś dodatkowy przez 2 dni plus ten zastrzyk cetrotide. MI za leki wyszło ponad 3 tys, ale ja miałam mocniejszą dawkę. Tez chyba w 9 dc musiałam dokupić. Nic się nie martw, te w penie są o wiele wygodniejsze i mniej bolesne niż normalne zastrzyki. Tylko leciutko szczypie i tyle :) ale tego cetrotide narazie nie kazał Ci brać? :)

nuna ja na razie żadnych leków nie biorę, @ mam dostać ok 19 marca i wtedy mam wziąźć: 1dc-euthyrox 1x1aż do wizyty w 9dc , 4-5dc tinidazolum, od 3-8 puregon, 8-9dc cetrotide

no wiem wiem Anula, że to po okresie, tak tylko pisałam :) ja tych zastrzyków cetrotide chyba ze 4 wzięłam, ale może u Ciebie się skończy stymulacja na tym 9 dniu :) oby :) później jeszcze zastrzyk na peknięcie pęcherzyków i po 38 godzinach punkcja :)

reklama
nuna oby twoje słowa były prorocze :-) ja też mam ogromną nadzieję że wszystko będzie dobrze, dr Mr cały czas powtarzał że połowa sukcesu to wiara i nastawienie pozytywne, więc muszę sobie to wbić do głowy :-D

Do góry