reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Joasik przykro mi:-(tak bardzo chciałam napisać co innego ale wiesz co jak to mówią do 3 razy sztuka:) Pytałyście o Panie embriolog i u Was była blondynka a u mnie po punkcji i przy transferze była taka w krótkich ciemnych włosach w okularach. Znowu podczas transferu na chwilę weszła jakaś jeszcze inna , którą pierwszy raz na oczy widziałam i ona chyba była odpowiedzialna za transfer, bo to ona powiedziała dr, że już skończone.
Sisi wiesz czego pytam, bo kiedyś czytałam o morfologi ponieważ mój M miał 25% a wtedy jeszcze dolna granica była 30% i pisało, że morfologia ma ogromne znaczenie, ponieważ z takiego plemnika, który jest uszkodzony ciąży nie będzie. Niechce tu namieszać , bo może się mylę, ale chyba inseminacja jest skuteczna w przypadku innych problemów jak np. słaba ruchliwość. Nie wiem zorientuj się jak to jest. Może najpierw lepiej przed kolejna IUI, żeby Twój M wybrał się do androloga i przede wszystkim sprawdził jak teraz wygląda morfologia. Ja bym na Twoim miejscu zrobiła też mężowi chromatynę, która pokaże jaki procent ma uszkodzonych plemników z wadą genetyczną, bo jeśli dużo to chyba inseminacje nie mają sensu tylko trzeba pomyśleć o in vitro, bo wtedy masz pewność, że wybiorą ten w 100% prawidłowy chyba, że po kuracji witaminami morfologia się poprawi to nawet i naturalnie mogłoby się udać.
Tu masz poniżej linka i dziewczyna ma ten sam problem i lekarz zalecił badanie genetyczne
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=63&t=76824 [FONT=&quot]Jeszcze jedno widzisz tobie pielęgniarki mówiły, że morfologia nie ma znaczenia a ja jak np. chciałam sobie odpuścić chromatynę, bo trochę kosztuje , to mi w Parensie mówiły no, że niby nie trzeba do refundacji ale lepiej, żeby zrobić bo w razie złych wyników będzie trzeba leczyć męża i mówiły też do niego, że chyba pan niechce narażać zdrowia żony. O co chodziło z tym moim zdrowiem w przypadku złej chromatyny to nie wiem[/FONT]

Ostatnia edycja:
reklama
no właśnie krótkie włosy i okulary o tą mi chodziło:)
anikola analizuję ponownie wyniki mojego m, bo właściwie powiedzieli mi że ok więc bardzo ich nie studiowałam, co właściwie jest najważniejsze? napisz mi jak możesz, bo masz lepsze pojęcie niż ja, to porównam z moją interpretacją.

Wiecie co dziewczyny jestem zszokowana tym co tu piszecie, nie mogę uwierzyć ze dosłownie zadnej się nie udało, to zastanawiające. Wydaje mi się ze jesli mieliby dobre statystyki to by je udostępnili a tak to rzeczywiście dr mowi na wizycie ze 30%. Będę Was jeszcze podczytywać, a nóż się ktorejs jednak uda bo ja nie mam jak jezdzic gdzies do innej kliniki, do Rzeszowa tez musze dojezdzac a ze się boje sama to potrzebuje zawsze kierowcy.. nie wiem co robic, może wogole nie podejmę się walki o kolejne dzieciątko hmm

Anikola, bardzo dziękuję Ci za cenne informacje:-) A czy orientujesz się, gdzie w Rzeszowie przyjmuje dobry androlog? Kiedyś chyba któraś wspominała, tylko nie zapamiętałam nazwiska

Tak się zastanawiam, czemu lekarz nie zlecił mojemu M. zrobienie tej chromatyny i w ogóle nie drążył tego problemu? Kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu, że ta nasza klinika traktuje wszystkich bez względu na problemy zupełnie jak maszyny - jednakowo!!!!!!

Wyobraźcie sobie, że szukałam i znalazłam, ale nie cieszy mnie to odkrycie:( nie miałam jednak nosa to blondynka jest kierownikiem laboratorium.
Nie orientujecie się jakie wykształcenie powinien mieć embriolog?

Sisi poszukaj ale ja jak jakiś czas temu szukałam dla męża androloga to coś nie mogłam znaleźć w Rzeszowie. Możesz też pójść do urologa. Huberta Kuźniara bardzo chwalą ale ja nie byłam u niego więc nie mogę nic napisać o nim ale ma dużo pozytywnych opinii. Sisi może ja się mylę skoro Ci lekarze mówili, że to nie ma znaczenia ale na zdrowy rozum jak mąż ma 100 % uszkodzonych plemników to jak może powstać zdrowa ciążą? a chromatyna da ci obraz ile jest uszkodzonych genetycznie. W ogóle wydaje mi się , że trzeba zrobić badania w celu stwierdzenia dlaczego wszystkie są uszkodzone, bo jakaś przyczyna musi być a nóż dojdą do tego wyleczą i zajdziesz naturalnie.

reklama
hej byłam odebrać wyniki i przynajmniej bakterii się pozbyłam :) i zapytałam o dokumentację z wizyt i kobieta powiedziała, że na jutro mi przygotuje :) przynajmniej problemów nie robią z dokumentacją bo wiedzą, że trochę przyblokowali działania niektórych osób i znów przychodnia pełna ludzi jak na dworcu.... :shocked2:
Mój m był u dr Kuźniara wybadał mu sprzęt, usg i j...a no ale nic nie znalazł i 120zł wizyta w profamilii. Androloga podobno w rzeszowie nie ma tak mówił mój poprzedni lekarz albo lublin albo kraków...

Do góry