A szłaś długim? , bo może krótkim już nie pamiętam. W 2 dc należy się zgłosić do dr wtedy robią badanie lh i estradiolu, jeśli lh<2 a Estradiol<40 to wtedy mozna dołączyć gonal. Jeśli któryś z tych parametrów nie zgadza się z Twoimi wynikami należy poczekać i sprawdzić po 3 dniach.
reklama
to może miałaś jednak krótki, bo z tego co piszesz nie brałaś chyba gonapeptylu? a jego się bierze po tabletkach anty i 2dc przyjmowania gonapeptylu sprawdza się poprzez lh i estradiol czy jajniki się wyciszyły. Jeśli tak to się włącza gonal. Ja szłam długim. Ale wiesz , co chyba króti miałaś ze względu pewnie na niskie AMH.
joasik2
Fanka BB :)
Anikola nawet jeśli mówiły to ja nie mam pamięci do takich rzeczy, zwłaszcza jak mi ktoś powie że jest dobrze, to już nic innego nie koduję niestety. Ale tym razem to każde słowo będę zapisywała.
To już kolejna rzecz idealna i nic ale wzięłam się za siebie poszłam na masaż kręgosłupa bo mnie boli a potem na spacer i na zdrową dietę przechodzę (zobaczymy jak długo) A orientujesz się jak bardzo estradiol powinien przyrastać?
To już kolejna rzecz idealna i nic ale wzięłam się za siebie poszłam na masaż kręgosłupa bo mnie boli a potem na spacer i na zdrową dietę przechodzę (zobaczymy jak długo) A orientujesz się jak bardzo estradiol powinien przyrastać?
czerwona oliwka
Hej dziewczyny
anikola ja mialam LH 3,08 i estradiol poniżej 5 jak zaczynałam stymulację w 3dc - długi protokół.
W cyklu gdzie wyszla mi torbiel estradiol miałam 115, wiec od razu po wynikach wiedziałam, ze coś nie gra.
Miałam zapytać doktora o suplementacje i według doktora to najważniejszy jest kwas foliowy. Z innych for wydedukowałam, że ważne są kwas foliowy, koenzym Q10, DHEA, witD, omega3,6 i 9 . Na tej podstawie zaczynam brać Pharmaton Matruelle ( oprócz wielu wit i skła miner zawiera właśnie omegi 3 ), dodatkowo Q10( 3x 30mg). O DHEA i wit D zapytam mojego endokrynologa, ktory jest również ginekologiem. Któraś wspominała nazwisko Prokopowicz - ja do niego chodzę ok 8 lat - specyficzny starszy pan, ale to on pierwszy namawiał mnie na szczegółowe badania jak sie nie udawalo.
anikola ja mialam LH 3,08 i estradiol poniżej 5 jak zaczynałam stymulację w 3dc - długi protokół.
W cyklu gdzie wyszla mi torbiel estradiol miałam 115, wiec od razu po wynikach wiedziałam, ze coś nie gra.
Miałam zapytać doktora o suplementacje i według doktora to najważniejszy jest kwas foliowy. Z innych for wydedukowałam, że ważne są kwas foliowy, koenzym Q10, DHEA, witD, omega3,6 i 9 . Na tej podstawie zaczynam brać Pharmaton Matruelle ( oprócz wielu wit i skła miner zawiera właśnie omegi 3 ), dodatkowo Q10( 3x 30mg). O DHEA i wit D zapytam mojego endokrynologa, ktory jest również ginekologiem. Któraś wspominała nazwisko Prokopowicz - ja do niego chodzę ok 8 lat - specyficzny starszy pan, ale to on pierwszy namawiał mnie na szczegółowe badania jak sie nie udawalo.
Ostatnia edycja:
Madziulka Rz
Witam Was serdecznie , mam pytanie do osób , które w Parensie przygotowują lub przygotowywały się do in vitro, a mianowicie , czy badania na kwalifikację były robione z refundacji , czy z własnej kieszeni?
joasik2
Witaj Madziulka, wszystkie badania przed kwalifikacją są z Twojej kieszeni.
Czerwona Oliwko ja też gdzieś o tym Q10 czytałam. Dzięki za sugestię, właśnie zastanawiałam się nad prenatal pro baby, ale cena mi się nie podobała, to że pisze iż jest wskazane dla par z problemem nie przemawiało też bardzo do mnie bo są różne zamienniki, zdecydować się nie mogłam, wcześniej brałam różne witaminki, ale teraz też zamówiłam pharmaton matruelle, bo jest bogatszy w składniki. Dzięki
Czerwona Oliwko ja też gdzieś o tym Q10 czytałam. Dzięki za sugestię, właśnie zastanawiałam się nad prenatal pro baby, ale cena mi się nie podobała, to że pisze iż jest wskazane dla par z problemem nie przemawiało też bardzo do mnie bo są różne zamienniki, zdecydować się nie mogłam, wcześniej brałam różne witaminki, ale teraz też zamówiłam pharmaton matruelle, bo jest bogatszy w składniki. Dzięki
reklama
Sisi35 a jak to miałaś robione? bo ja miałam drożność robioną histeroskopia (usypiają Cie na 20 min wszczykują w jajowody płyn jedna strona i jak wypłynie druga "wierza ze są drożne" cyt. lekarza) mi niby wypłynął ale dalej nie zachodziłam wiec poszłam do szpitala i zrobiono mi operacyjnie (ogólne znieczulenie) laparoskopie przez pępek i wtedy dopiero wyszło co wyszło czyli jeden niedrożny