reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

witaj Mama:-)
Kilka dziewczyn z naszego forum juz podjęło decyzje o zmianie kliniki, ja tez tak chyba zrobię Zresztą juz dawno o tym myślałam Jedynym problemem jest pogodzenie wyjazdów do innego miasta z moją pracą I tak się zastanawiam, co wykombinować, żeby to jakoś zadziałało

reklama
sisi ja podobnie jak ty i anikola też mam tyłozgięcie, zanim trafiłam do dr M to w swoim mieście miałam 2 gin do których chodziłam i każdy mi mówił że z tyłozgięciem macicy zachodzi się w ciąże i że nie jest tak że jest to utrudnione, dobre nasienie ze wszystkim sobie poradzi(wtedy nie wiedziałam że m chłopaki takie troche wolne ;-)) moja mama też ma tyłozgięcie i ur nas 6, moje dwie kuzynki też mają i każda z nich ma już po 2, więc myślę że gdybym innych wad nie miała, a m chłopaki ok by były to pewnie też mamą bym była, ale los inaczej chce :-(a jeszcze napisze że najlepsza pozycja przy tyłozgięciu i przy słabiej armii jest od tyłu - to tylko taka ciekawostka;-)
mama witamy cię na forum, mam nadzieję że zostaniesz z nami, ja osobiście sądzę i mogę tylko podejrzewać że Parens gdyby nie miał odpowiedniego zaplecza to by nie dostał dofinansowanie- myślę że problem może być embriolog, to w dużej mierze od niego zależy ciąża bo dr M to co ma zrobić to zrobi (stymulacja, podglądanko jajeczek, punkcja no i na koniec transfer) mogłabyś coś więcej napisać na temat wyboru kliniki, gdzie podchodzisz do IVF, jaki jest wasz problem - ja właśnie wybieram się na konsultację do innego gin- chcę zobaczyć co on nam powie, swoją decyzję podjęłam po tym jak dr M powiedział, że kasy nie mają i że dopiero w lipcu będzie nowa pula :-(do lipca kawał czasu, więc podjęliśmy decyzję o wyjeździe do innej kliniki polecanej i statystycznie dobrej w swoim fachu, chciałabym aby Parens podał swoją statystykę gdyż mówienie tak jak wszędzie 30% to mnie nie zadowala,

Anula, dokładnie tak jest jak mówisz, gdyby wszystko pozostałe było w normie i do tego mocna aria M, to pewnie nie byłoby problemu, ale u nas właśnie ta armia "osłabiona" i do tego dochodzi to tyłozgięcie, więc jest utrudnienie Też czytałam, że najlepsza pozycja od tyłu, a po najlepiej poleżeć na brzuchu:tak:

hej Mama witaj na forum :) gdyby chociaż parens te statystykki podawali wiarygodne a nie każdej 30%...
tyłozgięcie to i ja mam i tak mi jedna gin powiedziała, że stąd są wszystkie boleści podbrzusza praktycznie cały cykl ale wtedy jeszcze nie wiedziała o mojej endo, a moja koleżanka też miała poważne tyłozgięcie i też polecała pozycje od tył i już ma 2 chłopaczków :) także i tak można ale właśnie jak reszta w porządku....

Witaj Mama mogłabyś napisać co to za klinika?
o to co znalazłam:

Przedstawiamy listę placówek, w których są jeszcze wolne miejsca dla par zainteresowanych skorzystaniem z procedury zapłodnienia pozaustrojowego w ramach Programu. Zamieszczona poniżej lista klinik, które mogą na bieżąco rejestrować, kwalifikować i leczyć takie pary, zawiera informacje zebrane 31 stycznia 2014 r. Jeżeli są Państwo zainteresowani udziałem w Programie i do tej pory nie zarejestrowali się Państwo u żadnego realizatora, zachęcamy do kontaktu telefonicznego z wybraną placówką przed planowaną wizytą – aby upewnić się, czy informacje o wolnych miejscach są nadal aktualne. Program będzie realizowany do 31 czerwca 2016 r. Dane kontaktowe do wszystkich realizatorów znajdują się na stronie Podmioty dysponujące wolnymi miejscami (stan na 31 stycznia 2014 r.)

• Centrum Leczenia Niepłodności Małżeńskiej KRIOBANK Białystok
  • Centrum Medyczne Macierzyństwo Kraków
  • Centrum Zdrowia Kielce sp. z o.o.
  • GMW-Embrio sp. z o.o. Opole
  • Invicta Sp. z o.o. Gdańsk
  • InviMed Europejskie Centrum Macierzyństwa Gdynia
  • InviMed Europejskie Centrum Macierzyństwa Wrocław
  • Invimed-T sp. z o.o. Warszawa
  • NOVOMEDICA sp. z o.o. Mysłowice
  • NZOZ Centrum Medyczne Bydgoszcz
  • NZOZ Salve Medica Łódź
  • OVUM Rozrodczość i Andrologia sp. z o. o. Lublin
  • Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 im. prof. Tadeusza Sokołowskiego Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie
  • Szpital Kliniczny Dzieciątka Jezus - Klinika Położnictwa i Ginekologii Warszawa
  • VitroLive sp. z o.o. Szczecin

Wynika z tego, że Bocian odpada i ja chciałam do Novum i chyba też nie ma miejsc.....

Ostatnia edycja:
Zastanawiam się, czemu nie ma Bociana? Czyżby się już skończyły środki? To chyba gdzieś na dniach

Dziewczyny zastanowiły mnie słowa Mamy :" każda stymulacja zostawia ślad na zdrowiu" wiecie może jak stymulacja wpływa na nasze zdrowie?

anikola na to wygląda że Bocian nie ma już kasy, no to fest ! to ja jak mam czekać do lipca na Białystok to lekka lipa będzie, czy nie lepiej raz podejść w Parens a później tam, nie wiem :no:zobaczymy,
anikola mi się wydaje, to jest moje zdanie nie poparte przez żadnego lekarza, że stymulacja trochę daje naszemu organizmowi popalić, to wszystko(zastrzyki, pigułki) jest chemia, silna i organizm że tak napisze sam nie myśli tylko jest sterowany, sądzę że nie ma obaw że może coś się nam stać poważnego,
sisi a twoje plany jakie są ? odpuszczasz m-ąc i po m-cu działasz dalej

Ostatnia edycja:
anikola też to właśnie czytałam na stronie in vitro miałam ochotę zadzwonić do krakowa ale mój m powiedział, że tam nie chce i to nie był w stanie powiedzieć dlaczego, że kraków mu po prostu nie odpowiada. Ciekawe czy to wiarygodne informacje...
Sisi Bociana nie ma i jak dzwoniłam to kobieta mówiła, że można przyjeżdżać, że program realizują na bieżąco i anuli też tak chyba powiedziano tylko co to oznacza to w sumie nie wiem ale się dopytamy

reklama
Anula, w tym miesiącu odpuszczam na pewno, a dalej to nie wiem jeszcze:-( Gdyby tylko łatwiej byłoby mi pogodzić wyjazdy z pracą, to już jutro bym zadzwoniła do Bociana i umówiła się na wizytę:-) Bo ja już straciłam wiarę w tę klinikę (Parents), a jak się nie ma pozytywnego nastawienia, to nic z tego nie będzie. I wcale nie dlatego straciłam zaufanie, że dwa razy nie wyszło, bo to za wcześnie jeszcze na podsumowanie, ale bardziej chodzi o to, że nie wierzę, że oni potrafią coś zdziałać:-( To przykre, ale tak jest.

Do góry