reklama
anula norma to 4,2 więc tarczyca wydaje się w porządku ale mówił mój poprzedni lekarz, że za dużo przy staraniach i trzeba było zbić do około 1 brałam euthyrox 12.5 i chyba w około 2 tyg zbiłam i ostatnio jak dr M pokazywałam to też mówił, że to ważne no ale jeszcze nie miałam obecnych wyników. Myślę, że dr Mr powinien też zareagować
jednak ja się zastanawiam, że niby inne kobiety, które zaszły w ciąże naturalnie ciekawe jakby im zbadał tsh to nie wydaje mi się, że wszystkie miałby by prawidłowe .... hmmm
jednak ja się zastanawiam, że niby inne kobiety, które zaszły w ciąże naturalnie ciekawe jakby im zbadał tsh to nie wydaje mi się, że wszystkie miałby by prawidłowe .... hmmm
nika13
modlę sie o cud...
Anula jak rozmawiałam z endokrynologiem to powiedziała że najbardziej optymalny poziom TSH dla kobiet chcących zajść w ciążę to 1,5. Ja w październiku miałam tsh 8, więc sporo ponad normę. Dostałam skierowanie od lek.rodzinnego do endokrynologa, ale i tak poszłam prywatnie bo czekać 3-4 miesiące na wizytę na NFZ to już porażka. Wyniki zabrałam ze sobą i oczywiście wspomniałam o staraniach.. Dostałam piguły i w styczniu ponownie zrobiłam sobie badanie tsh i było już 3,36, więc spadło.
Przy okazji w grudniu umówiłam się jeszcze na wizytę na NFZ na luty i teraz pod koniec lutego znów idę z kompletem badań,i po kolejne piguły.
Przy okazji w grudniu umówiłam się jeszcze na wizytę na NFZ na luty i teraz pod koniec lutego znów idę z kompletem badań,i po kolejne piguły.
dzięki dziewczyny na odp. ja przekopałam internet i jest tak jak piszecie, podwyższoną nie mam, ale na ciążę trochę za dużo,
goyah masz rację pokaże dr Mr i pewnie coś mi przepisze, 1,5 roku miałam badane tsh i wynosiło 1,34, więc dobre było, może faktycznie jak podleczę jakimiś specyfikami to spadnie,
nika bardzo dużo ci spadło po braniu leku, a ty tym samym lekiem zbiłaś co goyah ?
joasik ja samopoczucie ? ty testujesz w poniedziałek ?
goyah masz rację pokaże dr Mr i pewnie coś mi przepisze, 1,5 roku miałam badane tsh i wynosiło 1,34, więc dobre było, może faktycznie jak podleczę jakimiś specyfikami to spadnie,
nika bardzo dużo ci spadło po braniu leku, a ty tym samym lekiem zbiłaś co goyah ?
joasik ja samopoczucie ? ty testujesz w poniedziałek ?
nika13
modlę sie o cud...
Anula ja na tarczyce biorę euthyrox. Ale wątpię, że dr M przepisze Ci coś na tarczycę. Moje wyniki widział i kazał iść do endokrynologa. No chyba, że w Twoim przypadku będzie inaczej.
joasik2
Fanka BB :)
Tak w poniedziałek testuję, ale teraz już mi się nie spieszy chcę w nadziei jeszcze potrwać. Ogólnie to nic mi się nie dzieje, brzuch jak na okres mnie boli, wprawdzie na początku bardziej. Co drugi cykl mam bolesny i to właśnie na ten jest czas niestety.
Ostatnia edycja:
nika z tego co piszesz to wynika że będę musiała sobie szukać dobrego endokrynologa, może się uda i rodzinny przepisze mi te tabletki ex... nie pamiętam jak one się nazywają, ale niektóre dziewczyny brały chyba czerwona oliwka,
reklama
nika13
modlę sie o cud...
Anula te tabletki to euthyrox. Nie jestem pewna czy rodzinny Ci przepisze z tego względu że są różne dawki. Ja na Twoim miejscu i tak umówiłabym się do endokrynologa, prywatnie lub na NFZ, tylko na fundusz to czekasz ok.3 miesiące. Masz czas na wizytę i wyregulowanie tarczycy jeśli IVF masz na lipiec.
Anula idź do rodzinnego z wynikiem TSH i poproś o skierowanie do endokrynologa
Ja jeszcze do pierwszego tsh robiłam ft4 i ft3. i z kompletem poszłam na wizytę.
Anula idź do rodzinnego z wynikiem TSH i poproś o skierowanie do endokrynologa
Ja jeszcze do pierwszego tsh robiłam ft4 i ft3. i z kompletem poszłam na wizytę.
Ostatnia edycja: