Czerwona oliwko robiłam ostatnio badania (10.stycznia) i moje TSH teraz wynosi 3,36 więc powoli sie zmniejsza. Mam nadzieję że do początku lutego zbije do 2
Zrobiłam jeszcze dodatkowo badania, które zleciła mi endokrynolog, no i jeste trochę w stresie bo p/ciała anty-TG wyszły 20 a norma 0-4,11
p/ciała anty TPO wyszły 693,49 a norma 0-5,61
FT4 w normie bo 1,32 (norma 0,93-1,71)
Z tego co wyczytałam to przy takich wysokich normach anty TPO przeważnie stwierdzona zostaje Hasimoto. Ale poczekam na wizytę u endokrynolog to się dokładnie dowiem o co tu chodzi.
Czerwona oliwko a Ty sobie sama zwiększałaś dawkę euthyroxu ? Ja mam przepisaną dawkę euthytox 25 i biorę 1 tab. rano, chociaż przez kilka ostatnich dni brałam po 2 tab. może dlatego tak szybko w dół TSH poszło.
i nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że niby stymulacja wpływa na poziom hormonu tarczycy? Ja w te klocki z tarczyca to zielona jestem
Zastanawiam się czy lekarz rodzinny może mi przepisać euthyrox czy tylko endokrynolog (bo kończą mi sie piguły :-(
Czerwona Oliwko zaczęłaś stymulacje, więc trzymam kciukasy && :-)
Anula, Smerfetko ja także będę szła krótkim protokołem, będę zaczynała początkiem lutego. Tyle czytam o tych cystach i torbielach, że boję się aby do mnie się cosik nie przyszwędało
ale to okaże sie na USG.
Smerfetko czy tylko gonal masz przepisany czy coś jeszcze? Ciekawi mnie ile mam sobie wstępnie kasiorki przygotować.
Goya nie przejmuj się tymi bakteriami. Ja już 2 razy wcześniej musiałam z globulkami "dowcipnymi" się męczyć. Ale przy ostatnich badaniach wyszło że jest wszystko OK. byłam miło zdziwiona bo święcie przekonana byłam, że na bank coś wyjdzie, a tu czysto). Globulki są dobre, szybko likwidują bakterie. Ja jeszcze stosowałam dodatkowe ostrożności: jeśli musiałam skorzystać z publicznej toalety lub tej w pracy to nigdy nie siadałam tylko zawsze "na Małysza", ograniczyłam basen i bielizna tylko bawełniana, aby nie przegrzewać "żaby"