reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

Nuna masz rację nie ma co się spieszyć, lepiej na spokojnie i z pozytywnym myśleniem :) Ja także lekarzowi powiedziałam, że chce odczekać 1 cykl i w lutym podejść do IVF.

reklama
witam Was dziewczyny szukałam szukałam i znalazłam forum, które wciągnęło mnie jak b.d. lektura przyznam, że dzisiaj zawaliłam dzień w pracy i tak nie starczyło godzin więc skończyłam teraz :) z wielkimi emocjami zmagałam się z waszymi troskami przeżyciami. Wczoraj byłam po kolejnej wizycie kwalifikacyjnej jeszcze tak nie ryczałam w czasie 3lat starań o dzidzia. Emocje wzięły górę ale dzisiaj nowy dzień i jest ok. Teraz się z Wami tylko przywitam ale obiecuję, że jeszcze się odezwę. Nie znam żadnej z Was ale już czuję jakąś więź......

Witaj Goyah:-) super, że jest nas coraz więcej.
Smerfetko jeśli chodzi o długi protokół to można się zgłosić w 1 lub 2 lub 3 dniu cyklu, tak mi powiedział dr M. To jeśli np. @ przyjdzie w piątek to idziesz w sobotę- Parens jest czynny 8-12.Jeśli np. @ przyjdzie w sobotę to idziesz w poniedziałek.A Smerfetko Ty czasem nie idziesz krótkim? bo przy krótkim to chyba nie trzeba się zgłaszać na początku cyklu.

anikola przy pierwszej torbieli ( chyba w lipcu ) dostałam orgametril do brania od 5 dc do 26 dc. W czwartym dniu po odstawieniu dostałam @ i od razu byłam stymulowana do kolejnej IUI...Natomiast przy tej torbieli jak się okazało w 3 dc, że jest to brałam orgametrill 2x1 przez 15 dni i znów na czwarty dzień dostałam @ i wtedy tabletki anty. Zdziwilam się, że u Ciebie najpierw anty, ale to lekarz wie lepiej jak ma postępować.

smerfetko jak ja dobrze znam to uczucie kiedy myślisz, że jesteś na prostej drodze do celu a tu doopa. Myślałam, że tylko ja mam te klody pod nogami, ale jak widze nie jestem sama. Z jednej strony to pocieszające a z drugiej przygnębiające.
Teraz znowu króryś dzień kłuje się gonapep..... i myślę, że znowu może coś wypaść.

Zastanawiałam się ostatnio jak bardzo może stymulacja obniżyć AMH ?

Dziewczyny. na innych forach dowiadujemy się, że bywa, że komórki się nie zapładniają i dlatego szukałam informacji co zrobić aby mieć "superkomórki" i tu wklejam coś co znalazłam.
Nie skupiam sie na witaminach, bo tego jest tyle, że oszaleć można.

http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=6&t=56091

Ostatnia edycja:
czaść wszystkim forumowiczkom :-) goyah Ciebie również, na forum lepiej przejść wszystkie wzloty i upadki, zawsze ktoś odp. pocieszy dobrym słowem, doradzi jednym słowem raźniej:-), smerfetko dołączam do Ciebie, byłam dziś na wizycie i dr M powiedział że ze względu na moje AMH "pójdziemy krótkim protokołem" tylko ja delikatnie odstaje od Ciebie bo po @ mam przyjechać na wymazy i posiew, dziewczyny dr mówił że jak już bedzie po @ to że nie muszę sie do niego na wizyte umawiać tylko żebym z dziewczynami porozmawiała i któraś mi je zrobi, wy też tak miałyście ?
czerwona oliwko czytałam to forum o odżywianiu i powiem ci że bardzo mnie zaciekawił i tak się zastanawiam żeby włączyć to w życie tylko żebym nie przekombinowała
sisi jak u Ciebie mają się sprawy, "światełko w tunelu jest" obyś była pierwszą naszą forumową Mamą :tak:trzymam kciuki i odezwij się

cześć Goya, zobaczysz z nami raźniej:-) Napisz, jak wygląda sytuacja u Ciebie?

Anula, niestety moje światełko w tunelu zgasło, w sobotę dostałam @, taką obfitą, jak nigdy wcześniej, ledwie nad nią panuję;-) Od jutra zaczynam znowu stymulację aromkiem i kolejna próba w tym cyklu Powiem Wam, ze pierwsza IUI to była naprawdę wielka nadzieja, każdego dnia wyszukiwanie sygnałów potwierdzających ewentualną upragnioną ciążę, wertowanie wszelkich forum A teraz tak sobie myślę, że to trzeba spokojniej, nie robić sobie wielkich nadziei, wierzyć, że się uda, ale ze spokojem, nie nakręcać się, tak jak ja to robiłam Teraz powinno być inaczej,.......czy mi się uda??? Łatwo mi tak powiedzieć, ale jak chęć jest taka wielka, to trudno zapanować nad emocjami Tak sobie myślę, że w takiej klinice powinien być zapewniony dostęp do dobrego psychologa, bo nasza nadwyrężona psychika też potrzebuję czasem ukojenia....

sorrki dziewczyny za te moje wynurzenia, tak mnie jakoś naszło, chyba z żalu...

sisi doskonale znamy ten stan. Obiecujemy sobie, że nast razem podejdziemy do tego spokojniej, ale rozum swoje a serce swoje. Ja po pierwszej IUI dopatrywałam się objawów (- a tu troszeczkę zakłuło, trochę jakby jajnik zabolał, a piersi też inaczej bolały), po następnych IUI te objawy już nie brałam za jakiś znak.

dokładnie tak było, jak piszesz Czerwona Oliwko, jajnik zakłuł, brzuch zabolał, a dla mnie to był jakiś znak, bo przecież nigdy tak wcześniej nie było.Nie wiem, czy uda mi się tym razem tak nie myśleć, ale przynajmniej wiem, ze takie wyimaginowane objawy, to żadne sygnały, a jedynie efekt zażywania lekarstw:tak:

reklama
Do góry