reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

A mi się wydaje, że jakbyśmy się uparły, że chcemy pójść na wizytę to nie mogliby odmówić! Zresztą według mnie to powinna być decyzja lekarza a nie pani w rejestracji. Jedna mówi tak, druga inaczej... zawsze można powiedzieć, ze coś nas boli i nie mieli by wyjścia! Łaski nam nie robią!

reklama
anikola pani embriolog mówiła mi, że zamrożą jak osiągną stadium blastocysty. Niestety na 100% nie wiem bo jak zadzwoniłam i usłyszałam, że zamrozili to z radości o nic nie zapytałam.

No właśnie dziewczyny tak sobie teraz myślę, że skoro mnie chcieli umówić na kontrolną wizytę to może faktycznie kiepsko trafiłyście. Teraz jest na recepcji nowa pani nie do końca była wdrożona, przynajmniej jak ja byłam, bo jak zapytałam na wszelki wypadek czy za wizytę kontrolną płacę- nie wiedziała mimo, iż powiedziałam, że jestem w programie. Bo to jest bardzo dziwne dla mnie, nawet po każdej inseminacji musiałam przyjeżdżać.

A dr M w Profamili przyjmował m.in. w piątek, ale spróbujcie jeszcze się umówić w parensie.

Anikola a gdzie słyszałaś że po nieudanej próbie in vitro cykle są bezowulacyjne?? To ja muszę w takim razie umówić się na wizytę w okolicy owulacji i to sprawdzić sobie.
Byłaś może dzisiaj w tym Parens???

Przykro mi Sisi:-(trzymam kciuki za kolejny cykl.Oby w styczniu któraś z Was przełamała złą passę i dała innym nadzieję:-)
Nika 13 a pamiętasz może swoją wizytę po nie udanym in vitro? chodzi mi o to czy miałaś przepisane jakieś leki albo jakieś zalecenia?, bo wyczytałam , że w przypadku niepowodzenia cykle są bezowulacyjne, a mi w przypadku takich cykli robią się torbiele. Spróbuje dziś podjechać do Parensa i zobaczę kto dziś pracuje w rejestracji.

Anikola ja po nieudanym in vitro nie miałam przepisywanych żadnych leków. Miałam tylko robione usg i tyle. A o cyklach bezowulacyjnych bezpośrednio po procedurze IVF nie słyszałam.

Nuna nie byłam, bo nie dałam rady wczoraj. Tak czy siak idę jutro na wizytę i zobaczę czy mnie usatysfakcjonuje;-)znając życie to pewnie jakbym poszła na wizytę do Parensa to by mi zrobił tylko usg i pewnie powiedział proszę przyjść za 2 miesiące.. A jeśli chodzi o te cykle to po prostu czytałam, że re drugi okres przychodzi z dużym opóźnieniem dlatego, że są cykle bezowulacyjne ale czy to będzie to nie wiem.

dzięki Dziewczyny za słowa pocieszenia:-) no cóż, trzeba zapomnieć już o tym, co było i stawić czoło kolejnego wyzwaniu Na razie czekam na @:tak:

Cześc Dziewczyny i jestem po wizycie. Oczwyiście jak przypuszczałam mam torbiel i dostałam tabletki antykoncepcyjne 2x1. Aż się trochę boję, bo nigdy nie miałam takiej dawki no ale lekarz wie co robi. W kolejnym cyklu mam brać orgametril i póżniej do Parensa. Polityka naszej kliniki, jeśli chodzi o brak wizyty kontrolnej, to może by się sprawdziła w przypadku zdrowej dziewczyny. Ciekawe jakbym ich posłuchała i czekała sobie 3 miesiące, to pewnie bym sobie w środku narobiła jeszcze większego bałaganu niż mam. Pytałam o badania czy coś mogę zrobić , żeby sie kolejnym razem udało to mi powiedział, że u mnie macica jest twarda i nie jest przyjazna zarodkowi i mam się dr M doradzić co robić, żeby było dobrze.

reklama
anikola, mam pare pytań związanych z Twoją wizytą dzisiejszą, a wiec... -skąd wiedziałaś, że masz torbiel- bolało Cię coś? - na co jest orgametrii ? i ostatnie skąd dr wie że Twoja macica jest twarda i nie przyjazna zarodkowi ?

Do góry