reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

sisi bardzo mi przykro. Tak naprawdę to nie wiem co mam Ci napisać, bo mnie żadne słowa nie pocieszały.

anikola u jakiego lekarza byłaś?
Ja dwukrotnie na torbiel dostałam najpierw orgametrill.

nika dziś chyba miałaś wizytę - streszczaj:tak:

reklama
Czerwona oliwko byłam dzisiaj w klinice, lekarz pobrał wymazy na chlamydie i dostałam zlecenie na badanie dla siebie i mojego m. Wstępnie stymulacje będę miała w lutym ( wypada tak około 13 lutego) oczywiście jak po drodze z badań jakaś niespodziewanka wyjdzie :-p Na 100% będę szła krótkim protokołem, więc kilka dni przed cyklem muszę mieć wizytę i wtedy USG i rozpisanie leków. A póki co faszeruję mojego ślubnego witaminkami na poprawę jego armii.
Od rodzinnego wydębiłam skierowanie na badania i jutro jeszcze jadę zrobić badania kontrolne na TSH. Ciekawa jestem jaki teraz wynik będzie (co ta moja tarczyca mi zaserwuje) :eek:

Na wizycie przy okazji popytałam doktorka o to co chciałam wiedzieć. I jeśli będę chciała umówić się na wizytę u dr M poza programem ministerialnym to nie mogę w Parensie tylko zostaje mi ProFamilia.
Anikola miałaś rację z tymi cyklami bezowulacyjnymi po IVF - pytałam o to dzisiaj dr M i faktycznie potwierdził, że zdarzają się cykle bezowulacyjne i potrzebne są 2-3 miesiące aby jajniki po stymulacji się zregenerowały.

Ostatnia edycja:
Anikola to bardzo dobrze, że poszłaś do tego lekarza!!! Ja też myślę, że mam torbielkę, bo brzuch boli mnie strasznie, mimo że okres już mi się skonczył, jajniki tak samo, tak mnie aż rwie w nich!! Jutro będę dzwonić o tą wizytę bo teraz to się przestraszyłam!
A właśnie o co chodzi z tą twardą macicą? czy to przez endometriozę??? U jakiego lekarza dzisiaj byłaś???

Byłam u lekarza u którego leczę się 3 lata - Roman Kluza.
Anula mnie nigdy nic nie boli jak mam torbiele, po prostu wiedziałam , że po takiej rewolucji jakiej jest in vitro na 100% będę mieć torbiel, a orgametril jest lekiem, który hamuje owulację, żeby jajniki odpoczęły i torbiel się wchłonęła.
Nuna macicę mam nieciekawą właśnie przez endometriozę i mi lekarz powiedział, że muszę porozmawiać z dr M co zrobić, żeby było dobrze, bo tak naprawdę to macica jest kluczem do sukcesu. Nie martw się na zapas, bo jeśli okres Ci się skończył i jest czysto to prawdopodobnie jest ok. Widzisz ja mam dziś 15dc i nadal bardzo plamię.
Czerwona Oliwko a ostatnio jak dostałaś torbiel to dr M Ci przepisał orgametril czy tabletki anty?

Ostatnia edycja:
Smerfetko, chciałabym Cię jakoś pocieszyć, ale nawet nie wiem jak, bo wiem, że takie niespodziewane utrudnienia po prostu człowieka rozbrajają:-(Nie dość, że borykamy się z różnymi problemami, to jeszcze ciągle kłody pod nogi Ale mimo wszystko postaraj się chociaż na chwilę uśmiechnąć, bo najlepszym lekarstwem na wszystko jest właśnie uśmiech:-)

Ciągle czekam na @, mam wrażenie, że nigdy nie dostanę (jutro 4 dzień po odstawieniu luteiny) Już chciałabym się przygotowywać do kolejnego zabiegu :-) Strasznie dziwnie się czuję, jakbym przytyła z 5 kilo, brzuch mi napęczniał Jeszcze nigdy nie byłam w takiej sytuacji, co jak co, ale wredne@ zawsze regularnie do mnie przyłaziły;-)

Smerfetko wiem jak to człowieka wkurza jak się wszystko przedłuża ale Twoja sytuacja jest o tyle super, ze jesteś zdrowa i wysokie AMH to myślę, że jak już zaczniesz stymulację to wszystko pójdzie z górki i będziesz mamusią:-)
Nuna to możemy sobie podać rękę. Moja macica też jest nieruchoma w zrostach. Jak będziesz na wizycie to podpytaj co dr M o tym sądzi czy można coś zrobić, czy mamy szansę na to żeby mimo to zarodek się zagnieździł i utrzymał. Ja już wczoraj aż się popłakałam z tego wszystkiego, bo sobie uświadomiłam, że macica tu ogrywa najważniejszą rolę, a widziałam po lekarzu, że nie jest taka jaka powinna.Mam nadzieję, że nie masz torbiela. Moja cysta chyba po tej stymulacji jest nie zaciekawa, bo po wizycie aż lalo się ze mnie i zaczęła mnie uciskać na pęcherz. Jeszcze do tego od wczoraj mam ogromnego stracha, bo jak pisałam muszę brać dwie tabletki anty 2x1 i mnie to przeraża jak taka ilość hormonów się na moim zdrowiu odbije:szok:

hej,anikola, nuna czy przy endometriozie(ja mam I stopnia) i tyłozgięciu macicy, mogę mieć też macice w nie ciekawym stanie, czy to nie ma znaczenia i nie u wszystkich, pamiętam jak na pierwszej wizycie u dr M pytałam czy przy tyłozgięciu macicy będę miała problem z zajściem w ciąże to powiedział że nie ma znaczenia, no ale jak teraz doszła mi endometrioza to pewna nie jestem, na wizycie popytam, ale może Wy coś będziecie wiedziały ?

Nuna, niestety nie jestem w ciąży, bo beta wyszła 0,28:no: Coś mi się rozregulowało, poczekam jeszcze kilka dni i zadzwonię do Parentsa , jak do do tej pory nie dostanę.

reklama
Nie mogłam się już doczekać i zadzwoniłam do Parentsa, pani się trochę zdziwiła i powiedziała, że jesli nie dostanę@ do poniedziałku, to jeszcze raz trzeba zrobić betę, albo wizyta u lekarza Pojawiło się światełko w tunelu...tylko, ta nieszczęśliwa niska beta, więc może raczej jakaś cysta, choć byłam we wtorek na badaniu i niby w porządku, już sama nie wiem:confused2:

Do góry