reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

anikola u mnie było tak jak pisałam wcześniej lekarz zlecił mi jakieś dwa zestawy badań 6 i 9 po 2 godzinach miałam wyniki, widziałam tylko całą kartkę wyników, po czy lekarz stwierdził, że nie podoba mu się tarczyca, do pozostałych nie ma zastrzeżeń, więc ostatecznie nie wiem jakie badania miałam robione, oprócz tarczycowych

reklama
Dzwoniłam do Bociana (rozmawiałam z Panią Sylwią- dzięki Faro). Rozmowa już była całkiem inna:-)żadnych kolejek nie mają, starają się przyjmować wszystkich. Milena fakt narazie nie ma funduszy, ale od lipca będą. Ja tak czy siak dopiero od sierpnia mogę zaczynać cokolwiek. Kwestia odpłatności za wizytę to jeśli bym przyjechała po kwalifikacji ale nie rozpoczęłabym stymulacji to płacę, jeśli przyjadę w sierpniu i dostanę rozpiskę leków to już nie płacę:)
Faro a Ciebie ile wyszły te wszystkie odpłatne badania zlecone przez dr. Mrugacza?
Jeszcze Was Dziewczyny pomęczę;-)Wszystkie jesteście zachwycone Bocianem i dr. Mrugaczem? nie odczułyście schematycznego podejścia do Was? Dziś prawdopodobnie pojadę złożyć papiery. Najlepiej pewnie byłoby pojeździć po 2 czy 3 klinikach i porównać ale nie mam na to kasy za bardzo a z drugiej strony to moja ostatnia szansa więc muszę mieć pewność, że podejmę dobrą decyzję

Ostatnia edycja:
anikola jeśli chodzi o mnie to ja jestem zadowolona z wyboru kliniki, zarówno dr Mr jak i z personelu, atmosfera miła i przyjemna,pomimo że nie udało mi się nie mogę powiedzieć złego słowa, wiem że jestem w dobrych rękach. Dr Mr jest świetnym lekarzem, nie obiecuje w ciemno, nie traktuje pacjentek taśmowo- tzn ja mam takie odczucie, że podchodzi bezpośrednio do mojego przypadku a nie ogólnie, jak tylko coś mnie trapiło to dzwoniłam do dr i odpowiadał na każde moje pytanie- konkretnie prostym, zrozumiałym językiem :tak: ale to musisz się sama przekonać, dziewczyny pisały tutaj nie raz, czasami ciężko było uwierzyć, ale po pierwszej wizycie wszelkie moje wątpliwości zostały rozwiane, wizyty nie trwają po 5 min, badanie wykonuje szczegółowo, wszystko mówi, pokazuje,
A jeśli chodzi o badanie hormonów to nie wiem co miałam robione, podobnie jak faro miałam całą kartkę jakiś wyników, dr spojrzał i powiedział że wszystko w normie, tylko tarczyce trzeba trochę zbić na co przepisał euthyrox,
Może wypowiedzą się też inne dziewczyny które są pacjentkami Bociana,

Anikola ja na pierwszej wizycie zapłaciłam 650zł ale jeszcze bez kwalifikacji też robione mieliśmy badania ja jakieś 6x35zł m 150zł badanie nasienia + wizyta 250zł powiedział że nas kwalifikuje ale niestety nie byliśmy przeniesieni. Na następnej już za nic nie płaciłam tylko leki. Mnie wyszły coś około 3300zł.
U dr M byliśmy 4 razy i w sumie nic konkretnego nie usłyszeliśmy oprócz żartów i żadnego badania bo ja się nie upomnę:/ a dr Mr mimo, że po badaniu usg i tarczycy inne wyniki miałam w porządku ale niestety endometrioza 2 powiedział bez ogrudek że problem właśnie przez to leży u mnie :-( ale niestety nasienie m wyszło fatalne no i powiedział, że tu to już wogóle kiepsko. Ale działamy.... Bez żartów ale przyjemny i przynajmniej wyczuwałam troskę mimo, że pacjentek dziesiątki przyjmuje....Mojemu m zalecił zrobić badania genetyczne 1000zł a mi histeroskopie 900zł :szok: nie wiedzieliśmy co powiedzieć.........
Pytaliśmy czy konieczne no ale w końcu się zdecydowaliśmy, Wiem, że teraz łatwo mi się mówi, nie wiem czy akurat te działania były potrzebne ale nie żałuję....

A później to już wszystko się bardzo szybko potoczyło.... :)

Trzymajcie się pozdrawiam :happy2:

anikola w sumie u nas pierwsza wizyta była płatna była 250 w tej cenie były badania, co do dr Mr to oczywiście pewien schemat jest, bo musi być jakiś to postępowania, ale zupełnie inaczej jest to odczuwalne niż w Parensie, wizyty są krótkie, ale konkretne, widać więcej indywidualnego podejścia, dr Mr na pewno ma większe doświadczenie i wiedzę, na pierwszej wizycie dowiedziałam się, że wyniki tarczycy są złe(gdzie zdaniem dr M były w porządku) zrobił mi usg tarczycy i zdziwił się, że nikt do tej pory mi nie robił, poza tym mam mięśniaka, który zdaniem dr Mr zniekształca macicę i może stanowić problemem, a dr M go zignorował, mówiąc, że nie ma znaczenia na powodzenie icsi; na pewno jest większy kontakt lekarza i kliniki z pacjentem, możesz śmiało dzwonić do lekarza i konsultować wątpliwości, jak nie może rozmawiać to oddzwania między pacjentkami, albo po 17, co było nie do pomyślenia w Parensie, nie żałuje decyzji, bo mimo że zabieg się nie powiódł, to nie mam nic do zarzucenia lekarzowi, czuję, że zrobił wszystko co się dało, a niepowodzenia to jakby po stronie mojego organizmu, bo zarodki udało się piękne wyhodować, doszło też do zagnieżdżenia, wzrastał beta, ale na to co się działo przez ostatnie 2 tygodnie ze mną już lekarz nie miał wpływu i sam powiedział, że trzeba cierpliwie czekać, bo na tym etapie nic nie da się zrobić; jeśli chcesz mieć pewność co do wyboru kliniki to wybierz 2 mające dobre opinie, odżałuj i zrób najlepiej rozeznanie zwłaszcza, że to twoja ostatnia szansa, powodzenia

Dzięki Dziewczyny:)ja brałam pod uwagę tylko Novum i Bociana. Zastanawiałam sie która wybrać, ze względu na odległość ale dużej różnicy nie ma. Kwestia też noclegu, ale może znajdę coś za rozsądną cenę w białym, bo 100 zł za nocleg to trochę przesada....akurat byłby okres wakacyjny i może jakiś student by udostępnił pokój:p Goyah a właśnie jaki Ty masz stopień endometriozy i czy w tej chwili jest aktywna czy uśpiona. Ja myślę, że moje niepowodzenia i jakość komórek to wynik endometriozy ale z drugiej strony jak patrze na Twoje efekty i piękne zarodki to już nie wiem...
A powiedźcie mi jeszcze co ile dni mniej więcej miałyście podglądanka?

Ostatnia edycja:
Goyah, czy twoj m robil te badania genetyczne? Ja jak pytałam o to dr Mr, to powiedział, że wg najnowszej wiedzy to nic nie da i nie ma potrzeby, no ale każdy przypadek jest inny:tak:
Anikola, jeszcze parę słów ode mnie na temat wizyty Generalnie podpisuję się pod wszystkimi słowami dziewczyn i dodam jeszcze, co jest bardzo istotne przy in vitro, to, że bocian ma ponoć w swoim zespole jednego z najlepszych embriologów w kraju.
Na innych forach czytałam, że dziewczyny chwalą też Artemidę w Białym.

Sisi, bo to jest tak, że nie ma szans sprawdzić czy plemnik, który jest wybierany do zapłodnienia jest ok czy jest uszkodzony genetycznie. Poprostu tego nie widać pod mikroskopem, tak mi mówiła ostatnio Pani embriolog. Może się zdarzyć, że mimo uszkodzeń w normach np. 10% akurat zostanie wybrany ten uszkodzony.Pewnie dlatego dr Mr. tak twierdzi.
Kimka polecała mi Artemidę ale oni nie uczestniczą w programie rządowym.

Ostatnia edycja:
Anikola, ale przy metodzie IMSI jest możliwa dokładniejsza ocena budowy plemnika, bo jest widoczny pod bardzo dużym powiększeniem, dzięki czemu można wyeliminować ewentualne nieprawidłowości Tylko ta metoda w programie rządowym niestety nie jest stosowana:no: Ja pytałam dra o ogólne badanie genetyczne, ale tak jak pisałam, powiedział, że nie zaleca.

reklama
Dziewczyny ponownie pytanie. Ile razy Miałyście podglądanie? Czy odrazu wam dr kazal przyjechać w któryms dniu cyklu na punkcje.
Ja powiem wam ze nie moge tam siedzieć tyle dni i za każdym razem będziemy wracać. Liczę raz wizyta dwa punkcja trzy transfer czyli przy naszym aucie za jakieś 800 stów czyli tragedii nie ma a nie mogę sobie pozwolić zostawić firmy .

Do góry