reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

no właśnie ja myślałam o tym samym co Ty Milena;-)ja wprawdzie nie mam firmy;-)ale tak myślałam, że po co tam tyle siedzieć jak np. podglądanie będzie co 4, 5 dni jak w Parensie, no chyba, że dr Mr co 2 dni robi. Milena aTy robiłaś AMH? bo tu wszystkie Dziewczyny co były w Bocianie szły krótkim protokołem to trochę szybciej wtedy idzie a jak mi będzie kazał znowu długim to tak łatwo nie będzie.

reklama
Nasz poczciwy golf niespali nawet 6 litrow a nawet mniej a mamy oboje tyle punktów że będziemy jechać spokojnie.
A i mam smutna wiadomość tzn. Ona jest radosna ale ja nie mogę opanować łez. Brat męża będzie tatą. Poròd w grudniu :( :( :(
Zaczęli się starać w styczniu :( :( :( wczorajsza beta nawet mnie tak nie rozwaliła jak to

Ostatnia edycja:
milena opisze jak to u mnie wyglądało:w 9dc(środa) miałam zgłosić się do kliniki, dr obejrzał i powiedział że wszystko w porządku i punkcja odbędzie się w 12dc(sobota) a w 17dc(czwartek) transfer, ja b.bobrze stymulowałam się więc nie było potrzeby chodzić na podglądanko co 2 dzień, wszystko będzie zależało od tego jak będziesz się stymulowała, pierwszą rzeczą jaką zrób to badanie AMH bo bez tego ani rusz- zwłaszcza że na takie badanie trochę się czeka ok 2tyg (ja nawet dłużej czekałam) całą dokumentację jaką masz weź ze sobą zwłaszcza histero,laparo, z iui protokoły, b.nasienia i karte wizyt z Parensa,

To tak jak u Ciebie Anula to nie opłacałoby mi się tam siedzieć. Ja wątpię, że ze mną tak zrobi. Fakt za 1 razem tez miałam kontrolę po 6 dniach a teraz całe szczęście po 3, bo inaczej by pewnie tragedia była.

Anikola ja mam endometrioze II stopnia i wcześniejszy lekarz mówił, że nie do końca po okresie się macica oczyszcza i tworzyły mi się polipy dlatego dr Mr zlecił mi histeroskopie przed ivf, żeby podglądnąć macicę i w razie czego oczyścić i się dodatkowo okazało, że mam pofałdowaną śluzówkę no ale, że to taka natura i raczej nie powinna mieć wpływu na zagnieżdżenie zarodka. No nic z tym niestety się nie da zrobic teraz na początku ciąży przez 2tyg brałam duphaston i ciągle luteinę 2x zobaczymy czy będzie trzeba dalej w czerwcu po wizycie.
Nie wiem czy endometrioza ma wpływ na jakość komórek ale na pewno na zagnieżdżenie. A na wizycie po stymulacji lekarz mówił że pęcherzyki piękne ale w macicy coś widział i mówił, że to nie ma związku z jakością bo i tak punkcja będzie.

Milena, Anikola w 3dc zaczyna się stymulację i wtedy jest wizyta lub bez jeśli leki się odebrało wcześniej i później po 6-7 dniach stymulacji ja miałam dwa razy podglądanie (pon i wt) (bo miałam dodatkowy dzień stymulacji) i później ovitrelle i punkcja (czw).

Sisi
nam dr Mr zaproponował, że dobrze by było zrobić bo wyniki mojego m b.kiepskie: nie stwierdzono plemników prawidłowej budowy, 0% typu a, 2,9% typ b, coś 6% typ c i ok.11% typ d no i tylko 2,7mln. I dr powiedział, że jeśli genetyka będzie zła to raczej ivf się nie podejmie, żebyśmy później nie mieli pretensji. Więc nie wiem czy to było konieczne ale zdecydowaliśmy się... No ale mojemu m nie chciało się chodzić po lekarzach po skierowanie i wolał od razu zrobić w bocianie i zapłacić

Pozdrawiam :happy:

Jeszcze ja się wypowiem w sprawie podglądania:tak: Pierwsza wizyta kwalifikacja i leki,kolejna za tydzień i podglądanko i potem jeszcze dwa razy pod rząd,następnie dwa dni przerwy i punkcja Po punkcji dwa dni oczekiwania na telefon od embriologa i kolejne trzy dni na transfer W sumie gdybym wiedziała że transfer będzie w piątym dniu po punkcji, to mogłabym pojechać do domu,ale kto to przewidzi:tak:
Z tym amh to jest różnie, ja nie miałam robione, bo dr stwierdził na podstawie badań hormonów, że nie ma potrzeby.

Goyah pewnie ze względu na te parametry lekarz stwierdził, że takie badanie genetyczne jest konieczne Ja też o nie zapytałam, bo miałam wątpliwości co do tego, jaki jest wpływ plemników o złej budowie na jakość zarodka w sensie genetycznym, inaczej mówiąc, czy wzrasta ryzyko chorób, no ale lekarz nie zalecił, więc teraz tak się biję z myślami, w związku z tą moją wysoką betą, jak to u mnie wszystko wygląda:eek:

reklama
Wybaczcie zaniedbałam trochę listę ale już wracam.

16.05 Czerwona Oliwka: punkcja
18.04 Kimka: transfer
19.05 Czerwona Oliwka: transfer
20.05 Rea:transfer zarodka 8B (w 3 dobie)
20.05 Faro: beta :no:
20.05 Nuna: rozpoczęcie stymulacji
21.05 Katarina: punkcja
21.05 Sisi: beta 404,10 yupiii
22.05 Anikola: beta
:no:
26.05 Katarina: transfer
28.05 Milena: beta :no:
30.05 Kimka: beta
30.05 Czerwona Oliwka: beta
1.06 Rea: beta
6.06 Katarina: beta
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

NO dziewczyny dawac info o betach. Kimka, Oliwka, Rea ty pewnie też dziś zrobisz :)

Do góry