reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Anikola zadzwoń bo jak ja dzwoniłam w sobotę do nich to tez jakaś taka nie miła była ....
Ja tak czy siak jade i podchodze. Gadalam z m ze może lepiej pojechać w lipcu to powiedział ze nie ma co czekać i liczyć na ich łaskę. Taki typ...

reklama
Milena trzymaj się mocno, niepowodzenie cholernie boli, ja zawsze sobie tłumaczyłam po IUI, że to tylko 15% szansy, jeśli myślisz o kolejnym podejściu do IUI to wydaje mi się, że max to 3 razy tak z własnego doświadczenia, jeśli jesteście z m zdecydowani na in vitro; twój m jak piszesz ma dobre wyniki, jeśli się zdecydujecie na Bociana to dr Mr to jak ktoś kiedyś określił "mistrz stymulacji" potrafi odpowiednio dobrać leki na podstawie wyników badań, coś sama o tym wiem, bo w Parensie ok 10 cykli byłam stymulowana z IUI włącznie i mój max to 4 pęcherzyki, a tutaj 22 wiem, że to inny rodzaj i dawki leków, ale mimo wszystko
anikola, Milena jak dzwonicie do Bociana, żeby uzyskać jakieś informacje o programie to od razu proście o p. Sylwię, ona zajmuje się programem rządowym, jest miła i konkretna, a tą niemiłą to kojarzę, to ona mi w sumie powiedziała, żeby rozmawiać z p. Sylwią na ten temat; a co do kasy, to jak w marcu jeszcze przed przeniesieniem rozmawiałam na temat funduszy to mi powiedziała, że jak najbardziej są, ale bliżej czerwca mogą się już wyczerpać i trzeba będzie czekać na nową pulę, więc pewnie jak tylko dostaną kasę, to kolejka się odblokuje i wszystko pójdzie na bieżąco, tak jak u nas z marszu, że na pierwszej wizycie lekarz chciał zaczynać stymulację, tak, że musicie się uzbroić w cierpliwość zwłaszcza, że wiele rzeczy i termonów zależy od ministerstwa a nie bezpośrednio od nich samych
anula i jak zdecydowałaś się na wyjazd do Bociana w 9 dc czy zostajesz na miejscu
nuna z tego co wiem, jeśli nie dojdzie do punkcji to nie zalicza się jako wykonany zabieg, ale najlepiej pytaj w swojej klinice, no i przede wszystkim nie poddawaj się

Nie poddaje się. Walczę i mam narazie na tą walkę siłę. Niestety według mnie nie kwalifikuje się do rzadowki. Mamy dopiero rok udokumetowane nasienie dobrea w moim przypadku potrzeba dwoch lat. Jutro ide do mojego starego gina zobaczymy. Sprawdzi czy nie zostało nic po cyklu bo jak znowu jakaś torbiel to sie wkurze. O dziwo swojego zalatania i szybkich wizyt odrazu mnie skojarzyl( dzwoniłam do niego) i pamiętał kiedy miałam histero i laparo. Mega mnie to zdziwiło.

nuna niestety ale jeżeli będziesz miała punkcję a nie będzie transferu to już jest to zaliczone podejście. Ja tak miałam za pierwszym razem. Punkcja - brak zarodków - brak transferu i niestety stracone podejście :))

Faro dzięki za informacje:) Milena jakbym miała kasę to bym podeszła komercyjnie. Czytałam ostatnio, że fakt in vitro to 30% ale w przypadku refundowanego to tylko 16-20%. Tu mamy ograniczenia, zapładniają tylko 6 komórek, mrożą dopiero w stadium blastocysty i mogą podać tylko jeden zarodek. Fakt w komercyjnym może się zdarzyć, że będzie dużo zarodków i wtedy jest problem moralny, ale tak jak w mojej sytuacji to komercyjne podejście byłoby wybawieniem:)

Milena przykro mi, pytałaś się czemu odwołałam iui bo miałam intuicję żeby nie robić bo po ostatniej iui mój okres trwał dzień i dwa dni plamienia i pytam się doktora m czemu może powinnam zbadać hormony a on mi mówi ze powinnam się cieszyć tylko z tego a ja zbadalam sama i wyszła mi prolaktyna 64, i nic by z tego nie było, dziewczyny jak myślicie da mi coś na zbicie czy iść do endokrynologa

Faro, Milena, jest mi naprawdę bardzo przykro że nie wyszło Wiem jednak, że jeszcze dużo w was siły do walki Trzymam mocno kciuki za kolejny raz i oby ostatni - zakończony sukcesem:tak:
NUna przykro mi również, że nie idzie Twoja stymulacja, trzeba być jednak dobrej myśli, że wreszcie skończy się to pasmo niepowodzeń Czego Ci życzę z całego serca
Trzymajcie się!!!!

Alutka a ty ma jakim etapie jesteś? Tez chodzisz do dr M?
Sisi jak leci jak się czujesz. Robiłaś bete kolejny raz? Opowiadaj bylas juz i lekarza będą te blizniaki :)

reklama
Do góry