reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

reklama
Milenka przykro mi bardzo!!! Nie poddawaj się, trzeba walczyć dalej. Kiedyś musi się nam wszystkim w końcu udać!!!

milena a pytałaś kogoś jak to jest po iui, tzn że 3 m-ce odpoczynku ? mi się wydaje że jeden cykl wystarczy,
nuna dziś byłaś na wizycie ? jak poszło ?

Anulka byłam wczoraj na wizycie, niestety porazka, nie jest za ciekawie, nadal tylko 2 pęcherzyki i na dodatek nie chcą rosnąć!!! Mają 10 i 8 mm. Lekarz chciał zrezygnować ze stymulacji bo stwierdził, że nie ma sensu wydawać więcej pieniędzy, ale zdecydowałam, że wezmę jeszcze 2 dawki i zobaczymy. Lekarz powiedział, że jak jutro, czyli w środę nadal nic się nie zmieni to już nie mogę brać więcej leków. Boję się, że nawet do punkcji nie dojdzie :( nie wiem co wtedy, czy będzie się to liczyło jako 2 podejście, czy musi dość do transferu żeby się liczyło? Orientujecie się jak to jest????

Anula nie nie chodzi mi o odpoczynek po iui. Tylko juz w przyszłość wybieglam że jakby invitro bylo nie udane. Tak jak np. faro . Musi odpocząć

anula od 1dc miałam estrofem 3x1, 14dc USG i od 15dc dołożony duphaston 3x, crio 20dc i od tego dnia: estrofem, duphaston, fraxiparine, encorton i luteina dnia następnego. Po teście (10 dni po crio) estrofem odstawiłam a encorton miałam zmniejszaną dawkę. Dokładnie nie pamiętam jak dr mówił (moja pamięć kiepska jest) więc mam nadzieję, że nie przekręcę: owulacja nie jest istotna (zapytałam na USG czy mam pęcherzyki i dr powiedział, że leki blokują wzrost - więc chyba to estrofem) ale endometrium raczej jest ważne. Kurcze widzisz ja to taki typ jestem, że w gabinecie pytania do głowy mi nie przychodzą, tylko po - a to pewno dlatego, że zakładam że lekarz wie co ma robić.

faro, milena - przykro mi:(

nuna ja nic na ten temat nie wiem

Z Bocianem nie jest tak prosto. Pieniędzy nie mają, dopiero będzie wiadomo w połowie czerwca lub na początku lipca... Milena a Tobie powiedzieli, że będą wiedzieć po 6 czerwca?
Nuna kiedyś na forum była Smerfetka i ona miała taką sytuację, że zrobiła się jej torbiel i przerwała stymulacje i ktoś pisał ,że stymulacji można mieć ile się chce ale jeśli dojdzie do punkcji to już się liczy jako 2 podejście.

Ostatnia edycja:
Tak. Napisal ze po 5 czerwca. Podpisal sie Grzegorz mrugacz
Anikola a skąd takie info?
Widzę ze tam sie szybko to zmienia może do 3 czerwca tez się zmieni

Ja jeszcze raz zadzwonie jutro rano, bo dzisiejsza pogadanka z Panią z Bociana mnie rozczarowała. Twierdzi, że nieważne, że jestem w programie i dla nich jestem nową pacjentką i na moje pytanie to ile będę musiała czekać nie uzyskałam odpowiedzi, bo powiedziała, że narazie pieniędzy nie ma. Nawet nie spodziewałam się takiej odpowiedzi, bo Nuna jak się przenosiła do Novum to jej powiedzieli, że ma pierwszeństwo, bo już jest w programie. Jutro jeszcze rano zadzwonię, pogadam z kimś innym i spytam ile trzeba czekać. Mam nadzieję, że nie będę np. osobą z nr 300.... A mi Milena powiedziała druga połowa czerwca, początek lipca.. Jakbyś miała jakieś info to dawaj znać:)
Albo mam pecha albo nie wiem co:) Dziewczyny wy dzwoniłyście i od razu mogłyście podchodzić do stymulacji a tu nagle kolejki nie wiadomo skąd.

Ostatnia edycja:
reklama
anikola ale Ty masz pamięć:) wydaje mi się, że masz rację. Wróciłam do regulaminu i tam pisze, że cykl liczy się od stymulacji do wykorzystania wszystkich zarodków, więc nuna tym się raczej nie stresuj, zresztą pewno dopytasz.
anikola ja pamiętam jak mi tłumaczyli (w parensie), że na ileś miejsc w kwartale wchodzą pacjentki nowe i stare, więc to raczej nie jest tak, że stare mają całkowite pierwszeństwo - a zasady powinny być wszędzie takie same.

Ostatnia edycja:
Do góry