reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

reklama
faro strasznie mi przykro :-(b.ładne blastusie miałaś podane, no ja właśnie byłam na kontroli u swojego gina, trochę jestem panikara i chciałam żeby mnie ktoś pooglądał, po takiej bombie hormonów i ilości oocytów pobranych, ale na szczęście na strachu się skończyło, chyba jest ok u mnie, na twoim miejscu też bym poszła, 1-2 cykle musisz odpuścić przynajmniej mi tak dr Mr powiedział- ja odczekałam 1cykl,
anikola jak pojedziesz do Bociana to zapłacisz, za wizyte+badania, nawet jak już będziesz zakwalifikowana, ale żeby nie jeździć na darmo bo droga też kosztuje to zrób tak jak pisałaś, jak dostaniesz tel z Bociana że jesteś zakwalifikowana to wtedy w 3dc pojedziesz porobią badania za 2 godz wyniki i następna wizyta, chyba że przyjedziesz 2 godz przed wizytą to wtedy zrobią badania i za wizycie będziesz miała komplet i od razu dostaniesz leki do stymulacji,
joasik mogłabyś napisać jak u ciebie przygotowanie do crio wyglądało, bo chyba ty jako jedyna tutaj u nas miałaś
milena
ja na wizycie po zakwalifikowaniu czyli jak przyjechałam po leki do stymulacji płaciłam tak:
-150zł wizyta+usg
-280zł hormony (8horm x 35zł)
-150zł Badanie nasienia
-no i leki ...
U mnie sytuacja inaczej wyglądała niż u innych, bo ja na pierwszej wizycie(zapoznawczej,bez wybierania papierów z Parens) byłam w połowie cyklu, nie robiliśmy b.nasienia bo nie było wstrzemięźliwości min 3dni, ja nie miałam robionych hormonów, także byłam tylko porozmawiać ;-) to co wyżej napisałam to wy jak przyjedziecie w 3dc będziecie miały robione

Ostatnia edycja:
Faro przykro mi bardzo:* na pewno pociesza Cię trochę fakt , że masz po kogo wracać i do tego po takie piękne blastusie:)
Anula mnie trochę gnębi ten fakt tych wszystkich badań. O co chodzi, Mrugacz nie akceptuje tych z Parensa? mój M zawsze miał dobre parametry nasienia i nie na rękę mi trochę by było, żeby znowu robić i płacić. A o jakich Ty piszesz hormonach aż za 280 zł? Powiem Ci, że zastanawiające jest to też, że po kwalifikacji nadal płaciłaś za wizytę. Jak oni to sobie tłumaczyli? Ja muszę podzwonić i popytać jak to będzie z kosztami przy przeniesieniu, żeby mnie to nie przerosło;-)

Moj m ma nasienie z kwietnia tamtego roku. Myślicie że będzie kazał powtórzyć? Moj brał antybiotyk od 18 maja i boje się że wyniki mogą być obnizone do tego silne środki przeciwbólowe

Milena z tego co pamiętam to badanie nasienia należy robić dopiero po 14 dniach od skończenia zażywania antybiotyków.

Na wynik badania mają wpływ następujące czynniki: przemęczenie, ostatnio przebyte choroby z gorączką, zbyt krótki lub zbyt długi okres abstynencji seksualnej, spożywanie alkoholu, stosowanie antybiotyków (po kuracji antybiotykowej odczekać ok. 2 tygodni).

Ostatnia edycja:
anikola ja piszę tak jak to u mnie wyglądało, te badania hormonalne co miałam robione to jest ich 8 a ja w Parensie nie miałam wszystkich robionych, teraz to nie pamiętam jakie to były, ale jak patrzyłam wtedy w gabinecie to co niektóre skróty pierwszy raz w życiu widziałam, b.nasienia mieliśmy z stycznia robione w Parens, ale mój m miał 0% w morfologi i dr powiedział że chciałby je powtórzyć u siebie- i wyszły trochę lepsze, podzwoń i popytaj bo może ty masz te badania już zrobione, fakt ostatnie zdanie należy do dr Mr,

Dziękuję Anikola bral je do soboty czyli we wtorek będzie półtora tygodnia no nic zglosimy to dr. M miał dobre wyniki czyli może tak bardzo się nie obniża

reklama
Do góry