reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

reklama
anula jak przebiegł transfer, jak się czujesz daj znać jak tylko bedziesz mogła

dziewczyny mam pytanie trochę z innej beczki, pomiedzy punkcją a transferem i w trakcie nie należy stosować kosmetyków, w których składzie jest perfum oraz zero specyfików w sprayu typu lakier do włosów, czyli jednym słowem tylko bezzapachowe, hipoalergiczne kosmetyki, nie wiem czy takie są wytyczne przed zabiegiem czy tylko takie teorie krążą na forach, jak do tego podchodziłyście

Anula i Nika dziś miałyście ważny dzień:) mam nadzieję, że wszystko poszło po Waszej myśli:)
Faro ja jedynie dzień przed punkcją i dzień przed transferem nie używałam perfumowanych kosmetyków i myłam się szarym mydłem. Na punkcje się nie malowałam, ale już na transfer lekko pomalowałam sobie rzęsy:p

Ostatnia edycja:
wlasnie jeszcze nika miala swoj dzien :))) faro powiem CI ze tez o tych kosmetykach sie naczytalam i niewiem na bocku polecaja by uzywac takie bezzapachowe sama niewiem co robić ....dziewczyny mam pytanie badania na chlamydie jest refundowane skoro ja jade 8 maja na wizyte i jesli sie dobrze wycisze bede miec stymulacje to kiedy oni zdarza mi zrobic nie mam waznych wyników a jak wyjdzie ta bakteria no masakra niewiem co robic ????

katarina mam podobne dylematy, bo na pierwszej wizycie w Boćku miałam stertę badań, od początku leczenia w Parens, położna wzięła je i powiedziała, że sobie powybiera i pokseruje, wirusy bodajże miałam przeterminowane co zauważyła, ale nie zlecała ich robienie, a teraz jak tak analizuje, to ponad 6 m-cy minęło już od chlamydii i zaczęłam się zastanawiać co z nimi, ale doszłam do wniosku, że jutro zadzwonię do Bociana i popytam, czego jeszcze nam brakuje i czy mamy zrobić jakieś badania tutaj na miejscu, bo zaraz po świętach zaczynam stymulację i do kliniki mam przyjechać w 9 dc, więc już praktycznie na zabieg
anula, nika czekamy na wrażenia

Dziewczynki to może rzeczywiście przedzwońcie sobie tam do nich i się upewnijacie czy macie coś jeszcze zrobić czy nie, bo każdej klinice widzę, że jest troszkę inaczej. Będziecie przynajmniej spokojne.

witam dziewczyny ;-)
miałam dzisiaj trochę stresujący dzień a noc nie należała do najlepszych, jeśli chodzi o sen więc całe popołudnie odespałam. Punkcję miałam ok. godz. 10 później wizyta u dr Mr. Tak jak się spodziewałam, pobrali mi 4 komórki (szału nie ma), teraz czekam do soboty na tel od embriologa czy się któraś zapłodniła i na kiedy ewentualny transfer (niedziela lub wtorek). I jajniki troszkę bolą po kłuciu. Dziewczyny proszę klepnijcie tam zdrowaśkę za moje komóreczki, bo w moim przypadku to bardzo się przyda.
Jeśli chodzi o Anulę to mam nadzieję, ze się nie obrazi, że odpowiem za nią. transfer miała na godz. 14, podali jej ładnej klasy zarodek (nie będę mówić więcej, na pewno pochwali się sama na forum :) Czuje się dobrze, dostała wskazania co można a co nie i obecnie jest w drodze do domku, mam nadzieję że mój emek dotransportuje Ją całą i zdrową do domu.
No i tak zostałam tu w Białym sama :-( i obłęd będzie do soboty do tel.od embriologa.

Faro jeśli chodzi o badania to ja miałam robione w Parensie w styczniu i dołączyli do dokumentacji bocianowej. Dziwili się tylko, że mój emek nie miał robionej tam chlamydii, więc od razu dzisiaj zrobili u siebie (bezpłatnie). Z tego co widzę, to lekarza interesuje jakie problemy są po stronie kobiety, bo z plemników to zawsze można wybrać te kilka ładnych które są potrzebne do zapłodnienia komórki.
Faro jesli chcesz mogę podać Ci namiary na mieszkanie, które teraz wynajmuję. Do kliniki jest 1min na nóżkach, ul. Akademicka 10, mieszkanie na 2 piętrze, co prawda są dwa pokoje, ja korzystam z jednego w którym jest telewizor i internet. Okolica spokojna. Ja płaciłam 500 zł i do tego tyle co zużyję, prąd , woda i gaz.
Katarina kosmetyki zapachowe i perfumy odstawić jest najlepiej dzień przed transferem, w dniu transferu nie można używać żadnych perfumów czy balsamów z mocnym zapachem.

Ostatnia edycja:
nika pamietam o Tobie kochana bedzie dobrze :) a jak jest z chlamydia pobierali Ci w Bocianie ? za ile sa wyniki przeciez ja jade 8 maja od 9 maja mam stymulację wiec co z chlamydią ...zrobie sobie tutaj cytomegalie i toxo

reklama
Katarina ja chlamydię miałam w parensie robioną. Mój mąż robił dzisiaj, jak ja byłam na punkcji. Wyniki są szybko bo ok.1 godziny się czeka.
Jeśli masz być spokojniejsza to zadzwoń do Bociana i panie pielęgniarki na pewno rozwieją wątpliwości.

Do góry