reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

nuna a jak ja jade i od razu stymulacja na drugi dzien bedzie to mi nie zdarza zrobic ....ale ja mam zrobione ale chyba pol roku temu to moze dlatego dr stwierdził ze nie ma potrzeby ....

reklama
Wiesz co, badania na hiv i pozostałe wirusy są ważne pół roku,, więc jeśli łapie CI jeszcze to pół roku to nie trzeba powtarzać, natomiast te pozostałe badania jak miałaś wcześniej zrobione to też spoko, je się chyba tylko raz robi przed in vitro.
Ja np teraz muszę właśnie wirusy wszystkie powtórzyć do kolejnego podejścia, bo miałam robione jakoś we wrześniu i już jest więcej niż pół roku...

Nie mogę was nadrobić tyle pracy mam. @ dostałam dzis 3dc ale ten cykl stracony bo mam torbiela. Po prostu świetnie ledwo zaczęłam stymulację a już mi coś uroslo. Bije się z myślami czy do drugiej próby podchodzić w parensie. Myślę o Lublinie.

Dziewczyny, jak to jest z kwalifikacją do programu in vitro? Trzeba mieć udokumentowane rok leczenia w klinice?
zastanawiam się, czy powinnam oprócz tych badań, które przechodziłam skserować też dokumentację leczenia w parents?

sisi tak trzeba mieć rok udokumentowanego leczenia i jeśli nie będziesz podchodziła w Parens to weź sobie kserówki wszystkich badań, karte leczenia i ksero iui- im więcej tym lepiej, badania m również, a nie chcesz spróbować jeszcze iui ? nie załamuj się po 2 niepowodzeniach- jeśli m mam dobre nasienie to jest szansa, procedura ivf jest męcząca i dłuższa niż iui, ale decyzja należy do ciebie oczywiście,
milena może torbiel wchłonie się tu na forum dziewczyny też miały problemy z torbielami i fakt cykl stracony ale następny przed tobą, byłaś na wizycie u dr ? co powiedział ?
katarina w Bocianie mieliśmy z m chlamydie robioną, a wymazy miałam w Parens z tego co kojarze,
joasik jak po wizycie ? bodajże miałaś mieć w piątek :tak:zdaj nam relacje ;-)jak się czujesz ? pozdrawiam
a ja poprosze o trzymanie kciuków za mnie jutro o 14.00 :tak:troszkę zaczynam denerwować się ale mniej niż przed telefonem embriologa :-D tego chyba nic nie przebije :tak:

Anula, dzięki za informację Oczywiście, że na razie spróbuje IUI, zresztą zobaczymy, co powie lekarz w Białym Całkowicie poddam się jego ocenie i sposobowi leczenia, który zaproponuje:-)
Trzymam kciuki za Ciebie:-)JUż teraz zaciskam mocno:tak:

Witam rea86
Sisi fajnie ze wróciłas. Powodzenia w Białymstoku.
Nuna teraz leczysz się w novum w warszawie? Jakie odczucia u kogo? Bo ja z parensa chyba tez zrezygnuje. Niewiem może Lublin może Łódź, Warszawa. Białystok raczej odpada bo droga fatalna i czasu caly czas mi brakuje, a np . Do Wrocławia szybciej przelece ;)
Anula właśnie nic nie powiedział ze jest torbiel 5cm na lewym i tyle. Że musiał urosnac po iui zresztą ja nie wiem jsk z nim rozmawiać ;)
Trzymam kciuki za kazda z Was.

Milenko tak, ja leczę się teraz już w Novum. Miałam dopiero 1 wizytę, teraz jadę w poniedziałek na kolejna, ale od razu można zauważyć różnice pomiędzy Novum a Parens. Po pierwsze w Novum wymagają o wiele więcej badań tj. usg piersi (które tak naprawdę powinno być obowiązkowe przed stymulacją), toxoplasmoza, tarczyca itd. Okazało się, że tsh mam troszkę za wysokie jak na starania się o dzidziusia, także teraz na wizycie mam dostać leki, a w Parens nawet nikt o to nie zapytał. Dostałam również tabletki hormonalne na poprawę jakości komórek jajowych bo mam bardzo niskie AMh. Poza tym podejście lekarza jest zdecydowanie inne, profesjonalne, wypytywał mnie o każdy szczegół. Zobaczymy jaka będzie decyzja w poniedziałek, mam nadzieję, że w tym miesiącu zacznę już stymulację :)

reklama
AMH jest obowiązkowe do zakwalifikowoania się do in vitro refundowanego. Ja jeżdże do dr Wojewódzkiego. A na wizytę nie czekałam długo, może z tydzień, z tym że ja jestem już zakwalifikowana do programu, mam już 1 podejście za sobą, więc dlatego poszło tak szybko, bo nie musiałam po prostu czekać w kolejce na kwalifikację.

Do góry