reklama
potworek.pl
Potworkowa Mama :)
Kasiu, zwykłe przedszkole. Chcieliśmy Oliwkę do żlobka, ale jej nie przyjęli, to załatwiliśmy po znajomości przedszkole. Grupa 3 i 4 latków. Ale mała daje radę i już ma opinię niezłej aparatki
potworek.pl
Potworkowa Mama :)
Kasiu, Oliwka cały czas z pampkiem lata , za żadne skarby nie da się posadzić ani na nocnik, ani na kibelek. Ale akurat to nie problem bo w tym przedszkolu, do którego chodzi Oliwka 3-latki latają z pampersami na pupie, więc przedszkolanki nie robią problemów z przewiajniem dziecka ;-) Co nie znaczy, że nie mam zamiaru Olinki uczyć załatwiania swoich potrzeb tam gdzie trzeba ;-)
M
maja33
Gość
Kobitki jedziemy na wakacje w niedziele na tydzien czasu wiec nie bede sie odzywac, milego tygodnia:-), u mnie chyba taki bedzie
reklama
dorotak
Fanka BB :)
Ja też mam takie plany co do Oli, za rok włąsnie. W naszym przedszkolu nie ma mowy o pampersach, dzieci muszą być samodzielne.To elegancko, że tak szybko sobie poradziła. My startujemy za rok, chyba że nie uda mi się z nocnikiem . Uparte to moje dziecię
Brawa dla dzielnej Oliwki !!!!
Wiktorek też od początku września chodzi do przedszkola, już do średniaków (ze względu na te plany z wcześniejszym pójściem do pierwszej klasy dzieci). Jak dotąd było ok, czsem pomarudził, że mu się nie chce, ale dzisiaj mi płakał :-(nie chciał zostać, zostawiłam go takiego płaczącego. Pewnie inaczej by było gdybym wcześnie nie zawoziła Oli do babci, bo on to widzi it też chce zostać z Olą u babci
A tak wogóle to mam strasznie zakręcone życie od ponad mieisąca. Mój Romuś złamał nogę końcem sierpnia i mam teraz do opieki trójkę dzieci Już czasem wychodze z siebie!!!!!!! Niby mój TŻ wiele nie pomagał przy dzieciach ale zawsze to już coś jak je przypilnował gdy miałam coś zrobić, czy jechać na zakupy. A teraz wszędzie z nimi musże sie borykać sama. Rano pobudka o 6, szybko się zbieramy rozwożę dzieci, sama do pracy. Z pracy z językiem na brodzie pędzę żeby zdążyć przed 16 wybrać synia z przeszkola, że też tak krótko jest czynne od 6.30 do 16. Normalnie pracuję do 16-17 + 0,5h jazdy do domu a ja muszę być przed 16 wrr....... Szczęście w nieszczęściu że mam teraz auto do swojej dyspozycji (dzieki mojemy połamańcowi ;P) i ustaliłam z szefem że wcześniej przyjeżdżam i wcześniej wychodze.....
Potem będziemy kombinować