reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Panie na Dukanie - czyli zaczynamy odchudzanie :D

reklama
Zielona to, że miałaś taki długi zastój to nie znaczy, że nie chudłaś. A czy mierzysz obwody swojego ciała? Waga może stać, ale cm lecą w dół.
Niech jeden grzeszek nie przekreśli Twojej diety, bo szkoda by było.

tak sobie Was podczytuje i zaczynam nabierać ochotę na wprowadzenie diety - przydałoby sie zrzucić kilka kg - bo na zime coś troche przybrałam i zle sie z tym czuje

cytata z wywiadu powyżej z Dukanem.

"A wina?
Jeśli ma się ochotę, kieliszek dziennie."....woooooooooooooooooow :-)

Właśnie Wam miałam link wrzucić, ale widze, że Agnieszka mnie już wyprzedziła;-)

Mnie przeraziła informacja o nadwadze 7-8kg..
Jaką musiałbym mieć nadwagę, żeby narazić swoje zdrowie na szwank?
Siedem do ośmiu kilo. Począwszy od takiej nadwagi komórki tłuszczowe dzielą się podwójnie i ich liczba pozostaje podwójna przez całe życie.
Czemu służą te komórki?
Magazynują tłuszcze. Tak więc podwojenie ich liczby sprawia, że zdolność człowieka do tycia już na zawsze będzie podwójna.

No i jeśli chodzi o ten test Dukana to on tu pisze o 200 pytaniach, a ja na taki w necie nie trafiłam. Macie link?

reklama
Chciałam zrobić pizze dukanową i jakieś pieczywko, ale za cholerę nie mogę znaleźć skrobi kukurydzianej w sklepach. Wiem, że mąki nie powinno się dodawać, ale nawet i tego nie ma.
Więc chyba nie popróbuję nic przed rozpoczęciem diety. :-:)-:)-(

Do góry