reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Panie na Dukanie - czyli zaczynamy odchudzanie :D

reklama
Katik, ja tez sie zdziwilam, jak Wronka o tym napisala, bo jakos w trakcie czytania ksiazki mi umknelo. Jak pisalam, wlazlam na strone z testem dukana - tak dla hecy - zaznaczylam, ze to mialaby byc moja druga dieta i dukan wyznaczyl mi I faze majaca trwac 4 dni (dla porownania moja I faza za pierwszym razem miala trwac 1 dzien)

Smacznego, mi leniwce smakowaly :-)

co to znaczy, ze I faze robi sie tylko raz w zyciu?
Czyli juz w przyszlosci, gdybym kiedys chciala znow na Dukana przejsc, to nie mozna???

Nie można....zaczynasz od fazy II. Uderzeniówka tylko raz w zyciu. No chyba,że w najnowszej książce się coś zmienilo,m ale ja mam takie informacje z forum o Dukanie.

Katik, ja tez sie zdziwilam, jak Wronka o tym napisala, bo jakos w trakcie czytania ksiazki mi umknelo. Jak pisalam, wlazlam na strone z testem dukana - tak dla hecy - zaznaczylam, ze to mialaby byc moja druga dieta i dukan wyznaczyl mi I faze majaca trwac 4 dni (dla porownania moja I faza za pierwszym razem miala trwac 1 dzien)

Smacznego, mi leniwce smakowaly :-)

tylko w tescie nie zaznaczasz, ze o druga DUKANOWA dieta, wiec moze w tym szkopol?
W kazdym badz razie po Twoich tamtych kombinacjach tez zrobilam znow test... i wyszlo mi zaskakujaco, bo
-zaczynajac 2 stycznia (tak jak zaczelam) upragniona wage osiagam 18 kwietnia
- zaczynajac wczoraj- rowniez 18 kwietnia.

Czyli u mnie wytlumaczenie Kwiatusiowej, ze przy starcie teraz mam znow uderzeniowke, i lece na leb na szyje sie nie sprawdza, bo powinnam niby szybciej skonczyc. A termin mam dokladnie ten sam.

Przejrzal mnie ten Dukan na wylot heheh ;-)
Nie można....zaczynasz od fazy II. Uderzeniówka tylko raz w zyciu. No chyba,że w najnowszej książce się coś zmienilo,m ale ja mam takie informacje z forum o Dukanie.
Rozumiem juz teraz.
Jednak, mam nadzieje, ze zadne tycie juz mi nie pisane :-)

Katik, wynik taki jest nie ze wzgledu na powtarzanie uderzeniowki, ale ze wzgledu na to, ze teraz wazysz mniej niz miesiac temu, znaczy mniej masz do zrzucenia a tym samym krocej bedziesz musiala to utrwalac.

Katik, wynik taki jest nie ze wzgledu na powtarzanie uderzeniowki, ale ze wzgledu na to, ze teraz wazysz mniej niz miesiac temu, znaczy mniej masz do zrzucenia a tym samym krocej bedziesz musiala to utrwalac.
nie...
teraz spada mi powoli, jakies 0,5 -0,7 tygodniowo
i takim trybem (nie liczac zastojow) polece do kwietnia

gybym dzis-czy tez wczoraj zaczela znow uderzeniowke, spadlo by mi np tak jak w styczniu- w 3 dni 3 kilo. Czyli teoretycznie szybciej powinnam dojsc do upragnionej wagi...
ale wg Dukana tak czy siak osiagne ja w tym samym czasie.

No chyba, ze ja cos nie tak dedukuje.

co to znaczy, ze I faze robi sie tylko raz w zyciu?
Czyli juz w przyszlosci, gdybym kiedys chciala znow na Dukana przejsc, to nie mozna???
ja slyszalam ze Dukan uwarza ze to jest nasza ostatnia dieta w zyciu

bo jezeli przeprowadzimy ja prawidłowo czyli odpowiednio dlugo bedziemy utrwalac i nie zrezygnujemy z proteinowym czwartkow to nasza waga powinna pozostac taka do konca zycia :)))) optymista z tego Dukana
tylko jak na mój gust malo kto jak juz schudnie to leci z tymi "czwartkami" do końca życia

Kwiatek, ja tam bede miec te czwartki, wtorki czy jakikolwiek inny dzien samych protein, bo dla mnie to przyjemnosc :tak:

ja również:-), wiedziałam na czym polega ta dieta zanim ja zaczęlam, nie robię odstępstw teraz, więc nie mam zamiaru i poźniej, także do konca zycia protodzień bedę miec;-)

reklama
Do góry