reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Panie na Dukanie - czyli zaczynamy odchudzanie :D

reklama
Gratuluje dziewczyny- tak patrze na te wasze suwaczki i zazdroszczę :)
Wiem że furorę zrobiły moje -5cm w tydzień (sama nie wierze) ale zaloze sie ze teraz bede miala zastoj 2 tyg i nic nie spadnie po tych 2kg..ehhh...poza tym nadszedl czas kryzysu i bym zjadła.....wszystko! Ale nie poddam się :p

podsumowuje kolejny tydzien
-0,4 kg na minusie
jakos spowolnilo mi wszystko
bo poprzendi tydzien bylo -0,3 kg
a tak z 1 kg by sie przydalo :)

Kwiatek, pewnie w nastepnym tyg. poleci lawinowo w dol.

U mnie przez te cholerne zmiany chyba @ sie przesunie, bo jakies plamienia zauwazylam. A niech sie przesuwa i waga zacznie spadac, bo jak nie to sie zniechece.

Kwiatek, ja zmodyfikowalam przepisy, ktore znalazlam w necie i wyszly ok.

250gr twarogu (w sieci Netto jest taki fajny przemielony w pojemniczkach 500gr)
2 czubate lyzki mazeiny
1 jajko
szczypta soli

wszystko wymieszalam. powstala dosc rzadka masa, ktora zagescilam mniej wiecej lyzka maki kukurydzianej. Nabieralam lyzke masy i lyzeczka od herbaty "odcinalam" male kawaleczki i wrzucalam na wrzatek. Z takiej lyzki wychodzi 5-6 kluseczek. Kluski w trakcie gotowania podwajaja obietosc. Gotuje sie je jakies 4 minuty od wyplyniecia na wierzch.
Wszystko polalam jogurtem i posypalam cynamonem.
Mysle, ze z twarogu przecisnietego przez praske do ziemniakow, bylyby tez pyszne.

Dzien dobry

Chcialam sie pochwalic, ze plan mojej diety wykonalam w 50% :-)
Wow!! GRATULUJĘ!! Ile czasu Ci to zajęło??

To ja też się chwalę - wczoraj przed snem weszłam na wagę a tu piątka z przodu!!!!!!!!!!!!!!!!:happy: Dokładnie 59,8kg ale z przodu 5:happy: Ostatni raz piątkę z przodu to ja widziałam w trzecim miesiącu ciąży chyba, już nawet dobrze nie pamiętam.. A dzisiaj rano 59,6kg:-)

Zielona - ja co prawda ściśle Dukana nie przestrzegam, ale leniwe brzmią pysznie, więc jutro zrobię. Dzięki za przepis!

reklama
Zielona, ja tez leniwe zrobie wg Twojego przepisu.
Jutro mam warzywka, wiec nie, ale pewnie w niedziele sprobuje.

Elvie- diete zaczelam 2 stycznia.

Do góry