reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Panie na Dukanie - czyli zaczynamy odchudzanie :D

reklama
Zielona - no to trzymam kciuki za to, abyś jednak schudła;-) A słodycze zawsze możesz mieć dla gości:-D

Upiekłam dzisiaj bułki Dukana na śniadanie, tylko nie na chudym a na tłustym twarogu, bo chudego w domu nie miałam. Jakoś słabo urosły.
Mnie i M. smakowały, teść zjadł bez słowa, a teściowa oczywiście dodałaby drożdży;-)

Sernik Dukana mnie zaintrygował - piekła któraś?

Jak się robi takie bułki ?
Dobre to , bo jak dobre i w miare proste to moze zrobie , zamiast domowego chlebka

dziewczyny kusi mnie ten dukan jak cholera!!! też chcę szybko schudnąć, tak siedem kilo i będę happy!!
tylko przeraża mnie, że trzeba specjalnie gotować, ale nie ma nic za darmo. Ja to na pewno musialabym lecieć na dwa dania, bo mój chłop taki anty-dietowy!!
Zielona gratuluję, 3,5 kg to dla mnie duży sukces!
Elvie daj znać jak zrobić te bułeczki, może sie skusze na początek!

DZieki Gosia.

Wiesz, pomysl sobie tak: robie miecho dukanowskie i zjadam z powiedzmy sosem jogurtowym, a chlopu do tego samego miecha gotuje ziemniory albo inna kasze... Jesli mozesz zyc bez pieczywa, to nie ma problemu. Ja co jakis czas cuduje jakies plackopodobne cos, ale nie za czesto, bo zwyczajnie mi sie nie chce. Dukanowskie jedzenie nie wymaga nakladow pracy.

Zielona - gratuluję!! i trzymam kciuki za więcej;-)

Dziewczyny, ja te bułki wynalazłam tutaj: Vitalia.pl - Pamiętnik odchudzania - grubasekkkkk - Bułeczki Dukana na sniadanie / Komentarze / Strona 1
[FONT=Times New Roman, serif]3 jajka kostka chudego twarogu (miksuję) dodaję 10-12 łyżek otrąb (różne) troszkę proszku do pieczenia soli, miksuję i wykładam na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]1łyżka - to jeden placek dość grubo ciasto musi być gęste, piekę rozgrzewam do160- 180 stopni piekarniku przez ok. pół godz. [/FONT]

No i jeszcze Was zaskoczę;-) Po spacerku upiekłam drożdżówki z serem Dukana:
"-3 jajka
-2 lyzki otreb owsianych
-2 lyzki otreb pszennych
-szczypta soli
-4 tabletki slodziku ( zalezy jak kto lubi )
-kostka twarogu chudego
-lyzeczka proszku do pieczenia
-lyzka mleka 0%
-cynamon(jezeli ktos oczywiscie lubi) --> robiłam bez cynamonu, dodałam kilka kropli olejku waniliowego

Bialka ubic na sztywna piane ze szczypta soli, dodac polowe sera, żółtka, proszek do pieczenia i otreby, ja dale po 2 lyzki stolowe z kazdego rodzaju
icon_e_smile.gif
ale trzeba patrzec jaka konsystencje ma ciasto ;] odrobine slodzika.... calosc przelewam do malutkich babeczkowatych foremek ;p ...
Reszte sera rozgniatam z cynamonem lyzka mleka i reszta slodziku.... serowa mase nakladam na ciasto wykonane wczesniej i gotowe ;] ... oczywiscie jak sie upiecze ;] jakies 30 min w temp 180stopni, piekarnik trzeba wczesniej nagrzac
icon_e_smile.gif
...."

Przepis wynalazłam tutaj: Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - DROZDZOWKI DUKANOWE Z SEREM

Zrobiłam podwójną porcję, wychodzi z tego 16 babeczek, bo piekłam w formach silikonowych od muffinek. Nie wykładałam ich papierem, ale i tak łatwo wychodziły. Poczęstowałabym Was, ale już nie ma:-D

Elvie jestem w szoku. Jaka Ty pracowita jesteś kobieto!!!
Te przepisy są super!!niby jesteś na diecie i chudniesz a objadasz sie takimi smakołykami!
Zielona toś mnie podkusiła. Ogólnie ja tak robię, tzn. staram sie, ale jednak nie ma takich efektów jak na dukanie! jak odstawię dziecko od piersi biorę się za siebie!!

reklama
aniez - ja tak szaleję tylko wtedy jak jestem wolniejsza.. bo generalnie to u mnie teściowa gotuje, chociaż ostatnio ja się kilkakrotnie popisałam;-)

gosia23s - zobacz, że to jest banalne - tylko się miksuje i wylewa. Każdy to zrobi w 3 minuty, a potem do piekarnika i za 30min. można jeść:-)

No i ja tam na specjalnej diecie nie jestem, bo karmię. Zaczęłam jednak patrzeć na to, co jem, nie jeść śmieciowego jedzenia do którego miałam słabość (słodycze, chipsy paprykowe lays i chrupki arachidowe). Więcej piję i codziennie 30minut pedałuję. Na wagę nie wchodzę, ale jestem przekonana, że jak będę konsekwentna to schudnę:happy:

Do góry