reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Panie na Dukanie - czyli zaczynamy odchudzanie :D

wlasnie nie wiem jak to do konca jest, bo moj brat z bratowa robili ta diete (dowiedzialam sie dopiero teraz ze to byla dieta proteinowa) ale pod okiem dietetyczki, jezdzili specjalnie 2 razy w tygodniu do wroclawia i kupe kasy to kosztowalo... fakt ze pochudli niezle... i mogli pic wino ale tylko czerwone wytrawne
Dowiedziałam się, że niby można, ale tylko 2 łyżeczki dziennie:-D

Zaglądam tu do Was i dopinguję dukanki moje dzielne:-) I chętnie bym sobie o tych Waszych posiłkach codziennie poczytała.

reklama
Zielona jakoś nie przyszło mi do głowy żeby korniszona jako przyprawę potraktować, niby produkty dozwolone można w nieograniczonych ilościach, więc przyprawy chyba też:-p:-).

Wlazłam dziś na wagę, a tam 900 g mniej. Możliwe to?
Lecę na twarożek z jogurtem

Dopinguję Was i podziwiam... u nas nadal cycuś w nocy, więc nici na razie z diety... ćwiczenia mi pozostają, ale ja z tych leniwych:-p

Wroniu, dzięki:-)

wiesz co proponuje na cwiczonka?? nintendo wii... swietna sprawa... grasz, bawisz sie, w ogole nie myslisz ze cwiczysz a miesnie prcuja... ja mialam 3 dni takie zakwasy ze az dziecko z lozeczka mialam problem podnies... ale zeby nie zakwasy to by czlowiek nawiet nie wiedzial ze cwiczyl :) hihih

wiem ze troche kosztuje ale warto wydac ta kase bo cala rodzinka sie moze swietnie bawic :) hihih my teraz codziennie gramy tylko nie wiem czy dam rade bo przy tej diecie cytrynowej cwiczyc nie wolno. na razie jestem po pierwszej szkalance i powiem ze nawet jest ok... tylko boje sie co bedzie pozniej bo ja lakomczuch jestem a jeszcze tz trzeba cos ugotowac na kolacje... ahhhh zeby tylko sie nie zlamac... podobno przy diecie pierwsze 3 dni sa najgorsze... mam nadzieje ze jakos przetrwm te 3 dni...

mi tez sie nie chce wyszukiwac o co biega w tej diecie cytrynowej. Pamietam z czasow wczesnomlodzienczych, ze dziewczyny chcac chudnac pily ocet... cos mi sie zdaje, ze to tez dieta cud zabijajaca flore bakteryjna...

no i z ciekawosci zajrzalam na pierwsza lepsza strone:
Oczyszczająca dieta cytrynowa

nie dosc ze niezdrowa ta dieta, to jeszcze glodowkopodobna... :no:

sandra - a co to za dieta? same cytryny jesz?;-)

do 3/4 szklanki wody wyciska sie pol cytryny, dodaje sie szczypte pieprzu cayenne (czy jak to sie tam pisze) i 2 nakretki syropu klonowego....

wypija sie minimum 6 szklanek dziennie tego czegos (jak jest sie glodnym)... i taka to cala dieta... nie wolno nic jesc... caly dzien na tym... przeprowadzono badania i stwierdzono ze ta dieta jest ok poniewaz dostarcza potrzebne witaminy... ale mozna byc na niej tydzien... bardziej to dieta oczyszczajaca... chociaz sa kobietki co juz 3 tyg na tej diecie sa i kg leca... mozna stracic nawet 4 kg w tydzien...

ja jak na razie troche slabo sie czuje bo te pierwsze 3 dni najgorsze... po tym soku glod zanika troche... gotuje mojemu tz i w sumie serce sciska bo bym zjadla przez te zapachy... ale musze oduczyc sie jedzenia bez sensu ze jem a glodna nie jestem... zobaczymy wyniki po tygodniu (o ile sie wczesniej nie poddam)....

dlatego trzymajcie kciuki jeszcze bardziej

sandra - nie obraź się, ale dla mnie to chore. Lepiej zdrowo jeść, wodę niegazowaną pić i ćwiczyć. Tak czy inaczej podziwiam Cię bardzo, że wytrzymujesz, bo mi mogliby milion $ zapłacić a i tak bym nie wytrzymała.

A jeśli chodzi o te babki, co ciągną już 3 tydzień to nie wypowiem, co o nich myślę, bo pewnie bana dostanę;-) Najmądrzejsze to one nie są, skoro w diecie pisze, że ma trwać tydzień..

Z ciekawości, po ile szklanek tego czegoś pijesz?

Sandra na diecie schudniesz,a co potem?
Po takich dietach cud kilogramy podwójnie wracają.

I przez cały tydzień nic jeść nie będziesz??:szok:
Matko ja bym do południa nie wytrzymała

reklama
wypilam 4 jak na razie... dzisiaj pierwszy dzien... w sumie glodna nie jestem... ale tez nie moge powiedziec e czuje sie ,,najedzona''... to pewnie przez ten ogromniasty zoladek co sobie go rozepchalam na maxa :(( moje wina... chce tylko zeby sie skurczyl troche a nie jak do tej pory-chodzacy odkurzacz...

Do góry