reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Panie na Dukanie - czyli zaczynamy odchudzanie :D

Katikowa, wlasnie spojrzalam na Twoj suwak wagowy. Ladnie, w trzy dni 3 kg mniej. Bosko! Czy robisz cos poza dietowaniem sie? Ja nie sprawdze wagi az do weekendu, bo musze zaczlapac do jakiegos supèrmarketu w tym celu.

reklama
Nic wiecej nie robie.
Pije ponad 2 litry wody niegazowanej, no i jem ;-)
W sumie mam pare grzeszkow na sumieniu, bo otrab powinno sie jesc nie wiecej niz 3 lyzki dziennie, a ja wczoraj na sniadanie zjadlam 3, a potem 3 kolejne zjadlam bo zrobilam sobie buleczki. Po czasie dopiero sie dowiedzialam, ze dawki 3 lyzki dziennie nie powinno sie przekraczac.
No i serek philadelphia zjadlam, a tam 7% tluszczu, a mozna do 3%.
Kolejny- do kawy stosuje mleko 2% a nie jak zalecaja 0.5%. Dla mnie to ten shit 0.5% mlekiem nazwac nie mozna, a barwiona woda, i w zyciu tego do kawy nie wleje.

A kilogramy tak jakos same leca.
W sumie mowia, ze mozliwe sa zatwardzenia, a ja do kibelka biegam 2x dziennie.

ja nie wiem ile ma moje mleko light, nie napisali na opakowaniu. ja i tak tylko od czasu do czasu pije, bo nie lubie. natomiast moj jogurt naturalny bez cukru / i bez slodzika/ na 4% i niestety nie ma innego. Do otrebow jem jogurt naturalny ze slodzikiem (fabrycznie dodawanym) i on ma 0% tluszczu.

No i mam do Was pytanie: na II fazie jak macie zamiar sie dietowac? W systemie 5/5 czy 1/1?

Plan mam na 5/5, ale nie wiem czy tak dam radę, może ew 3/3

Jutro start
P jest bardzo sceptyczny, jakoś nie przemawia do niego, że ma się serków na śniadanie nawpieprzać.

Katik cudny twój suwaczek:tak:

Ja od jutra jade systemem 1/1. Nie dam rady bez warzyw dlugo wytrzymac.

Pozatym - zamiast cukru stosujemy slodzik, ale nalezy pamietac, ze nie mozna przekroczyc slodzikowej dawki 7 sztuk na dzien.

ja nigdy niczego nie slodzilam, wiec nie mam problemu. Deserkow mi sie nie chce robic. Mi tutaj zad tak urosl przez chleb i slodkie bulki. Mam nadzieje, ze szybko wroce do normy bez tego szajsu.

dziewczyny napiszcie mi tak z ciekawości jak wyglada wasze dzienne jedzenie .
Katik co dziś jadłaś tak od poczatku do końca ?
Bo nie wgłebiałam sie w te przepisy ale ciekawość jest .
A co to jest to 5/5 czy 1/1?

aniam, II faza polega na tym, ze je sie na przemian czyste proteiny i proteiny z warzywami. No i mozesz miec schemat 1 dzien czystych protein i 1 PW (1/1), 5 dni protwin i 5 dni protein z warzywami (5/5), teraz ludzie zaczeli sami ukladac sobie II faze i stad pojawia sie 3/3 lub hardcorowe 7/7. Dukan zalece 1/1 lub 5/5.

Ja dzis jadlam na sniadanie jogurt i otreby - w zasadzie nie takie zle jak myslalam. A teraz na lunczyk zjadlam kurzego cycka w jogurcie z czosnkiem, ostra papryka i natka pietruszki. Zjadlam tez jajo. Na kolacje planuje tunczyka z jajkiem. Musze zrobic buleczki, ale mi sie nie chce.

Aniam- w dniu dzisiejszym jestem jeszcze tylko na proteinach.

Na sniadanie zrobilam sobie bulke dukanowska (otreby+jajko+serek) i zjadlam z 2 plasterkami poledwicy z indyka
na lunch zjadlam szabelke ryby z folii
na obiad 2 udka z sosem tzatziki (2 udka to za duzo powiedziane, bo ja tak jem, ze po mnie jeszcze pies ma uczte ;-))
na podwieczorek maly jogurt naturalny
na kolacje pol serka wiejskiego +pol puszki tunczyka + 1 jajko na twardo + szczypiorek

kawa, herbata, i 1.5 litra wody juz za mna, do pojscia spac pewnie dobije do 2 litrow

reklama
to całkiem nieźle raczej się na tym nie da głodować , jest taka dośc podobna dieta 2 tygodniowa tylko nie pamiętam jak się nazywa . Ja bym pewnie nie wytrzymała 5 dni bez warzyw a w dniu z warzywami co można jeść ?

Do góry