reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pan Kotek było chory...:(

Iza no niestety to TO:no: Już wszyscy chorujemy - nie wiem jak dam sobie jutro radę sama z chłopcami:-(
Ja też wypróbowałam sposób anetki jak byliśmy nad morzem i chłopcy trochę zmarzli - Emi pojechał z katarem, a po 1 dniu nie było śladu:tak: Także również polecam:tak:

reklama
i my się zapisujemy do tego wątku :wściekła/y: niestety angina od wczoraj gorączka i jest antybiotyk ceclor :-( nasz lekarz na feriach więc był inny taki sobie :szok: kupiłam do tego probiotyk doradźcie jak mam w coś jeszcze się zaopatrzyć
a co z nurofenem na gorączkę? pisze 4 dawki w ciągu doby a on kazał nam brać jak będzie temperatura 38 i powyżej Pierwsza powazniejsza chora :-(

Toska też miała gorączkę..ale faktycznie dawałam jej nurofen jak miała powyżej 38.,jak 37.8-38 to nic..poprostu dużo piciu..(ja dawałam sok z malin)..
..u nas na szczęscie obeszło sie bez antybiotyku..

Kra, zdrówka dla chłopaków... nawet sobie nie chcę wyobrażać jak wygląda grypa żołądkowa u małych dzieci... i Ty sama:-(
Darinia, ja walczyłam z gorączką też paracetamolem, który można brać co 4 godziny... tak na zmianę z Ibufenem...
a w naszym przypadku temperatura w ogóle nie spadała cały dzień poniżej 37,8... a jeszcze szybciej działają czopki

No i dużo picia...

Dziewczyny mamy przepisany antybiotyk Zinnat czy któraś z was podawała dziecku ten antybiotyk? Masakra!! Jest taki gęsty i słodki, że szok:szok:. Podaję jej zaledwie 2 ml. A wczoraj podałam jej przed spaniem w trakcie podawania kaszki na dobranoc i mi takie dwa pawie puściła, jak dorosły:szok::szok::no:. Tak jej nie smakowało:szok::szok:. Takiej ilości nigdy mi nie zwróciła i to od razu po podaniu leku i widziałam, że się zmusza do wymiotów:wściekła/y:. Macie jakiś sposób na podanie? Dziś dałam po troszeczku i poszło. Zobaczymy jak będzie pod wieczór. I osłonowo dostaliśmy Dicoflor30(podaję Tosi 2h po antybiotyku).

PM1, Milence na szczęście posmakował antybiotyk. Ale z eurespalem mieliśmy problem i podawałam jej strzykawką na policzek bardzo wolniutko. Żeby połknęła i się nie zakrztusiła. Jak próbowałam trochę więcej, to od razu wszystko jej się cofało.
Mam nadzieję, że pozbędziecie się tych wstrętnych bakterii.

PM ja Meli dawałam ten antybiotyk i podawałam jej tak ajk Giza pisze po policzku strzykawka
ale jeśli bedzie ci zwracac antybiotyk to najlepiej go zmienic:-(

Darinia - po odstawieniu antybiotyku trochę się jeszcze nasiliło ale już następnego dnia się zatrzymało.
Lekarz kazał nam odstawić bo też nie wiadomo było czy to trzydniówka czy antybiotyk ale nie chciał ryzykować. (tym bardziej, że Tymon już nie gorączkował a przy trzydniówce to typowe więc pewniejsze było uczulenie na antybiotyk)

reklama
od wczoraj więcej krostek ale już samopoczucie lepsze :-( biedne te moje serducho :-( pierwsza nasza taka poważna choroba więc przeżywam to okropnie

Do góry